Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
pat-k
mama2
a oto foteczji z czestochowy [ATTACH]10017[/ATTACH]

[ATTACH]10018[/ATTACH]

[ATTACH]10019[/ATTACH]

[ATTACH]10020[/ATTACH]

wow, mama2 jakie fajne fotki! jak zwykle rewelacyjnie wygladasz, gdzie Ty kupujesz takie fajne kiecki?
nie krepujesz sie karmic w parku? ja jednak mam opory, nie czuje sie komfortowo

pat-k pocieszyłaś mnie, bo już myślałam, że to tylko ja jestem taka sztywna :) Też cyca publicznie nie wystawię. Sama się na siebie wkurzam, bo jak mamy gdzieś wyjść na dłużej, to katuję się laktatorem, ale jakoś nie potrafię się przełamać :lup:
NIe jetescie same. Ale moje cyce sa dla meza i Maksia. I to na tyle. Przy rodzinie i znajomych tabu.
A ja do tego jeszcze lniwa jestem i na wyjscia mieszanke biore w razie czego albo karmie w osobnym pokoju, ale to sie raczej nie udaje bo w nieswoim domu jakos mi tak niewygodnie i nie lubie.

matragona
Witam
Podczytuje Was już od jakiegoś czasu, choć przyznaje że czasami nie daje rady bo taką produkcję wątków tu macie ;) Zazdroszcze takiego zorganizowania czasu w domu przy dziecku/dzieciach a jeszcze jak czytam że na obiad są u Was pierogi to purpurowieje ze wstydu. Ja jak zdąże sie ubrac przed południem to jest sukces :(
Mądre z Was kobiety więc mam pytanko Co można podarować dziewczyce jako pamiątkę chrztu??? Proszę o rade bo sama nie mam czasu na bieganie po sklepach i szukanie. Z góry dziękuję :)

Matragona witamy serdecznie. Ja w życiu pierogów nie zrobiłam :)
A co do prezentów, to Kubuś dostał od mojej babci taką rewelacyjną malutką srebrną grzechotkę, na której wygrawerowane jest jego imię i data chrztu. Bardzo mi się podoba.

matragona
Dziwczyny czy Wasze Dzieciaczki maja potówki??
Mój Filip prawie nagi ostatnimi czasy chodzi a pomimo tego na całej buzi, piersiach, karku jest pokryty tymi krosteczkami. Pediatra nie kazała nic z tym robić ale to zaczyna wygladać nieciekawie. Co z tym roić?? Proszę o rade bo na lekarza nie mam co liczyć - wogóle musze sie rozejrzeć za nowym pediatrą

Potówki się pojawiają, ale w takich dość skromnych ilościach. Wieczorem kąpiemy w Oilatum i na drugi dzień już ich nie ma.

elwira
Cześć mamuśki:)

Ja zaraz uciekam na spacerek, chyba bo znów się zanosi, poza tym zabieram Kingę na lody i małą rozmowę......... w nocy spać nie mogłam a M miał takie głupie sny ze szok , ach to dorastanie

Widzę, że zrobiło się poważnie :) I cieszę się, że takie problemy jeszcze długo nie będą mnie dotyczyć :)

mama2
pat-k
witajcie w chlodna (w koncu!!!) niedziele :)

ewciu choc to trudne na pewno sprobuj pogadac ze swoim m (chyba, ze to ten totalnie niekomunikatywny gatunek). Rodzicielstwo to ogromna zmiana i kobiety przystosowuja sie do tego szybko (bo nie maja innego wyjscia) a faceci zazwyczaj wolniej, niektorzy nigdy. Rozmawialiscie w czasie ciazy o rodzicielstwie? Jak twoj m to widzial? Moze on czuje sie po prostu niepotrzebny? Albo jest zazdrosny o twoja milosc do dziecka.

Ostatecznie.... Ja jako dziecko wychowane bez ojca powiem, ze to ogromne szczescie miec kochajacych sie rodzicow. Jednak lepszy brak ojca od ojca fatalnego

popieram

Ja też. Super napisane, nic dodać, nic ująć.
Ewcia trzymam kciuki za pomyślne dla Ciebie i Zuzinki rozwiązanie.

gunia43
pat-k
mama2

wlasnie duzo zalezy jak matka wychowa takiego syna. ja chce wychowac mojego tak zeby szanował kobiety i traktował je jak partnerki a nie jak "lachony":)

albo jak sprzet AGD

znacie ten szowinistyczny kawal? "Dlaczego panna mloda ma biala suknie? Bo sprzet AGD zawsze jest w kolorze bialym..." :36_7_6:
O Boze!!! Dobrze, ze moj maz taki nie jest, bo pewnie po slubie niezle by sie rozczarowal....
Ja tam Perfecte Hausfrau nie jestem.
Dzisiaj np to on zrobil sniadanie a ja sie w tym czasie moczylam w wannie. A ze maly nasz skarb caly dzien jakos spi to rozlozylismy sobie loze w salonie i sie byczymy i takie tam ;-) Maksio dal na razie dzisiaj rodzicom luzy:-) Mam nadzieje, ze wieczorem sobie nie odbije.

I takie tam :sofunny:

jola22

Na koniec witam się niedzielnie.

U nas pogoda straszna.........pochmurno i cienienie chyba niskie bo chodzę jak śnięta ryba.
M śpi, a Julcia walczy z misiami na macie.
Ja dziś rano wybrała się na Car Boot i kupiłam Julci parę fajnych szmatek........zaraz się pochwalę.
Kupiliśmy też naszej myszce huśtawkę.........jest w niej prze szczęśliwa.
Ogólnie niedziela mija jak zwykle szybko i nudno.

Załączam fotki.

Huśtawka rewelacyjna, a Juleczka cudnie w tej sukience wygląda.

katja79
mama2
Jola cudne to zdjecie w hustawce z ta raczka .."chwila na myslenie ":)))
i ubranka super szalejesz na całego :))
Mama2cor koszmarne jest to zanoszenie a dławienie sie slina tez przerabiałam ...wspolczuje z całego serca.
a mata swietna prawda? maks najlepiej lubi te swiatełka:))
ja tez mojego maksia dzis nosilam w nosidełku i nawet mu sie podobało :) sukces to moje dzieciatko robie sie niemozliwe grzeczne:))

że niby co mój zieć taki teraz ułozony i spokojny facet bedzie..... jak on wytrzyma z moja rozdarciucha?:36_1_1:

nie bedzie łatwo:hahaha::hahaha:

gunia43
Wiki20pl
lutka
Kupiłam nosidelko :) na allegro, uzywane podobno w stanie bd. Takie jak Elwiry :)

upały sie skończyły co mnie cieszylo, ale dzisiejsze zimno mnie zaskoczyło :/

Wiki
pracowity ten Twój mężuś :) Super ze niedlugo będziecie na swoim.

daffodil już pewnie żegna ostatnich gości, ciekawe czy "impreza" sie udała.

A tu moj mały SHREK :)

Oj pracowity, pracowity, ale nieraz też bym chciała mieć go w domu dla siebie. Dzisiaj spędzil ze mną i Majeczką całą niedziele :Śmiech::Śmiech::Śmiech::Śmiech:
Skonczy sie budowa to bedziecie mieli i wlasny kat i wiecej czasu dla siebie.

Wiem, wiem. Mam nadzieje ze to juz niedługo

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

gunia43
katja79
Jola30
Witam w niedziele
No coz tu duzo pisac Nicki uczy sie spania w lozeczku znosi to dzielnie.
Placze nadal zmiana mleka 3 raz na te co pisala Isabella:monkey::23_30_126: roznicy jak na razie nie ma bo beczy ale mniej gaworzy duzo.
Czasami mysle ze to histeria i chyba mam racje 90%,lub taki charaker:eureka:
Kupilam dzis nianie i czas wprowadzac nauki bo ja sie wykoncze nie mam czasu na nic.
Acha przewrocilam sie i skrecilam noge no ja pierdziele taki dramat bo wleke sie jak mucha w smole:ice_ski:
Poczytam Was kochane i zobacze co sie dzieje:10_4_6:
A i kupilam ladne ubranko do chrztu i sweterek ,bluzki i pare roznych badziewi milm cos sobie kupic a kasa poszla na dziecko :36_2_25:nigdy bym nie pomyslala ze tak zmieni mi sie swiato poglad:8_1_221:

ojej Jola jeszcze tego Ci brakowalo bidulko oby ta noga szybko doszla do siebie no i powodzenia w wychowywaniu Nikusia ja poległam z Maja i to szybko
Jola30 -Wspolczuje problemow z noga. Oby sie szybko zagoilo. Tobie akurat to ptrzebne przy tym przemeczeniu!!! :-(( No i zycze aby wychowanie Nikusia zakonczylo sie sukcesem. Dla mnie to zostaniesz forumowa Mama roku jak okielznasz swojego wydzieruska!!!! Powodzenia

A tak swoja droga to mnie po tej ciazy i porodzie wszystkie gnaty jakos bola, w kolanach mnie strzyka. Nie wiem co to. Moze to Maksio ze mnie wszystko wyplukal a do tego 2 miesiace malo co jadlam i sa teraz skutki. Czasami jak chodze to doslownie slychac jak mi kosci trzeszcza. Moze to brak wapnia czy jak??? Macie jakis pomysl????
Bierzecie teraz jakies witaminy dla mam karmiacych czy inne jakies. Ja podjadam tylko Omega kwasy ale nieregularnie. Moze trzeba by cos wiecej. Co myslicie??

gunia mnie tez strasznie bolą kolana, nie moge kucnąc myslałam że to może po aero ale to tra aż do teraz... chyba trzeba jakieś witaminy kupic ale jakie ?

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

gunia43
czwarty tydzien
katja79

a byliscie juz u neurologa?

jakieś 3 tygodne temu i nic zlego nie widzial...kolejna wizyta w sierpniu. Może lada dzień....
Na pewno. Wczesniaczek, wiec dluzej trzeba poczekac. Wiki tez dlugo czekala na pierwszy usmiech coreczki, z tego co pamietam.

Oj tak masz racje ja też długo czekałam. Maja zaczeła sie usmiechać jakiś tydzień temu

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Ewciaa
gunia43
katja79

ojej Jola jeszcze tego Ci brakowalo bidulko oby ta noga szybko doszla do siebie no i powodzenia w wychowywaniu Nikusia ja poległam z Maja i to szybko
Jola30 -Wspolczuje problemow z noga. Oby sie szybko zagoilo. Tobie akurat to ptrzebne przy tym przemeczeniu!!! :-(( No i zycze aby wychowanie Nikusia zakonczylo sie sukcesem. Dla mnie to zostaniesz forumowa Mama roku jak okielznasz swojego wydzieruska!!!! Powodzenia

A tak swoja droga to mnie po tej ciazy i porodzie wszystkie gnaty jakos bola, w kolanach mnie strzyka. Nie wiem co to. Moze to Maksio ze mnie wszystko wyplukal a do tego 2 miesiace malo co jadlam i sa teraz skutki. Czasami jak chodze to doslownie slychac jak mi kosci trzeszcza. Moze to brak wapnia czy jak??? Macie jakis pomysl????
Bierzecie teraz jakies witaminy dla mam karmiacych czy inne jakies. Ja podjadam tylko Omega kwasy ale nieregularnie. Moze trzeba by cos wiecej. Co myslicie??

gunia mnie tez strasznie bolą kolana, nie moge kucnąc myslałam że to może po aero ale to tra aż do teraz... chyba trzeba jakieś witaminy kupic ale jakie ?
Ja postanowilam zjesc do konca witamyiny ktore mi pozostaly po ciazy, mam Prenatal i kwasy DHA. Potem kupie sobie cos dla kobiet karmiacych.

Daffodil
Witam się wieczornie :)

My już na szczęście po chrzcie. Kuba był w miarę grzeczny. Trochę wył w kościele, ale na szczęście nie za długo. Od razu po ściągnięciu czapki się uspokoił :lup:
Wszystko się udało super. A to zdjęcia:

Gratuluje udanych chrzcin...sliczna rodzinka...prosimy o więcej zdieć

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png