Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

w czestochowie było super :36_7_8::36_7_8:maksiu w gondoli rozgladał sie i byl bardzo grzeczny (złozylam bude i oslonilam go parasolem) pozwiedzalismy , pojedlismy ..cyc był wszedzie na jasnej górze (schowałam sie za murem) w drodze po parku, w knajpie w aucie ( w trakcie jazdy nachyliłam sie nad fotelikiem jak M w dziury wiezdzał to myslałam ze cyc z buzi maksa zostanie) :36_2_39:

mama2 foteczki sliczne!! widac ze swietnie sie bawiliscie:water_fun: no i widze ze Maksio raz w foteliku raz w gondoli.i karmienie na lawce :)
i jaka macie piekna pogode ehh u nas wczoraj tak pieknie bylo a dzis niestety silny wiater.Ola teraz spi a jak sie obudzi to na spacerek mimo wszystko musimy isc :) ja dzis caly dzien sprzatalam i jeszcze niebylismy na spacerku.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2
Gunia to az niemozliwe cyc i po cycu 200ml???!!!!!!!! szok!!!!!!!!! to moj ssie dzis 3 minuty i koniec :36_7_6:

NIe tak. :-) :-) Zamiast cyca raz dziennie wieczorem wypija 200 ml. Z cycem na dopitke pije ok.90 ml.
Generalnie chodzi o to, ze jednorazowo wytrabia te 200 ml (chyba) za kazdym razem. W cycach nie wiem ile mam. NIgdy nie odciagalam do samego konca zeby sprawdzic.

lutka
co jak co ale malutki to on nie jest :)

i ja zmykam, bo mąż jest zły ze tak często siedze na necie, nawet przed chwila powiedział do Szymona zeby pokrzykiwał glosniej to może mnie to uratuje od uzaleznienia :/ sam by chcial posiedzieć i pooglądać filmy a mnie sie czepia.

Dobrze ze i wasze dzieci tak się pienia bo juz sie bałam ze tak wczesnie zacznie ząbkować, a tego bym nie chciała.
Kuzwa. Patrz na moj! NIe malutki..... NO dobra - ogromny masz ten NOS ;-) !!!!!!
Nie ma to jak sie wpedzac w kompleksy z taka uroda. W dupe dostaniesz jako nastepna po mamie2.

Ewciaa
gunia43
Ewciaa
mamay butelkowe: czy Wasze dzieciaczki też tak mało jedzą??? bo moja zuzka ledwo 300ml zjadła dziś

Ja jako dkarmiajaca powiem tylk tyle ze moj maluch wypil dzisiaj na dokarmianiu butle 200 ml cale!!! On chyba za duzo je w takim razie.

Gunia jak nie chce nic mówić ale może mało masz pokarmu albo on jest niewartościowy?? 200ml na raz???
Wartosciowy chyba, jak Maly sie ladnie rozwija i rosnie, spi ladnie i w dzien i w nocy i nie marudzi. Normalnie to nie dokarmialam tylko ostatnio w dobie kryzysu mlecznego go musialam dokarmiac kiedy cyce mialam puste pod wieczor zupelnie albo jak nie chcialam karmic u kogos w domu piersia. Wtedy zamiast jednego posilku z cyca wypijal zawsze ok. 200 ml a jesli jadl cyca i bylo mu malo o raz dziennie dopijal jeszcze 90 ml. MOj synek jest takim glodomorem ze jakby mu bylo malo z cyca caly czas to by sie domagal - juz ja go znam.
Ale moze to mleko ktore ja mam (Milupa Haptamil) jest rzadsze od tych innych mlek. Na nim na opakowaniu pisze, ze ma w 3 miesiacu wypijac 5 razy dziennie po 200 ml ( 180 ml wody i 6 miarek mieszanki). To tyle.

Jola30
Ewciaa
gunia43

Ja jako dkarmiajaca powiem tylk tyle ze moj maluch wypil dzisiaj na dokarmianiu butle 200 ml cale!!! On chyba za duzo je w takim razie.

Gunia jak nie chce nic mówić ale może mało masz pokarmu albo on jest niewartościowy?? 200ml na raz???

Dziewczyny no moj tez wypil 300 ml. przez caly dzien.
Ale 200 ml n raz no ja pierdziele Gunia moze on twoje cyce tak sobie ciumka i jako picie traktuje bo to 200ml mieszanki to ja robie wielkie oczy a moze Maks chce po prostu przegonic Adacho?:36_2_25:
NO kurde dziewczyny. Juz sama nie wiem czy to moje dziecko jakis glodomor jest czy jak ale tak pije za jednym razem. Ale wczoraj i dzisiaj tylko na samym cycku (bo u mnie sie znow rozhulalo, ze cycki mi az rozwala i potok mleka plynie) wiec nie jest glody i grzeczniutki i w ogole. Juz tak z M kombinujemy. M wymyslil ze on je rzadko i dletego jak sie dorwie to tak duzo. No bo w nocy ma 7 godzinna przerwe a w ciagu dnia pije co 3,4 godziny. Juz sama nie wiem. Widac ma pojemny zoladek :-)

gunia43
lutka
co jak co ale malutki to on nie jest :)

i ja zmykam, bo mąż jest zły ze tak często siedze na necie, nawet przed chwila powiedział do Szymona zeby pokrzykiwał glosniej to może mnie to uratuje od uzaleznienia :/ sam by chcial posiedzieć i pooglądać filmy a mnie sie czepia.

Dobrze ze i wasze dzieci tak się pienia bo juz sie bałam ze tak wczesnie zacznie ząbkować, a tego bym nie chciała.
Kuzwa. Patrz na moj! NIe malutki..... NO dobra - ogromny masz ten NOS ;-) !!!!!!
Nie ma to jak sie wpedzac w kompleksy z taka uroda. W dupe dostaniesz jako nastepna po mamie2.

nie mówie ze wielki tylko kartofel ale no dobra, to od dzisiaj olewam różne takie nie fajne elementy i przestaję narzekać :) a co :water_fun:

mama2 piekne fotki, zwłaszcza to przy fontannie - masz super podgolone włoski z tylu. A jak się Klaudia do taty tuli!!! A jaka z niej duza pannica już! A Ty to sie kurde bardziej opalic juz nie mozesz? no.

mama2cór biedna siostra, ładnego pecholca złapała. Juz pytałam kiedyś. Kiedy jedziecie do Pl? I przez jaką granicę bedziecie przejeżdżali na Ukraine?

Daffodil
Witam się piątkowo i od razu mam pytanie do mam karmiących cycem :)
Czy stabilizowanie się laktacji polega na tym, że piersi nawet po dłuższej przerwie nie robią się twarde jak kamień i pokarm leci partiami? Tzn leci przez chwilę, później przerwa, dziecko musi jakiś czas ssać intensywnie praktycznie "na sucho" i za chwilę kolejna partia?
Bo u mnie tak to ostatnio wygląda i zastanawiam się czy to jest normalne po prawie trzech miesiącach czy po prostu kończy mi się pokarm.

U mnie byly suche cyce, az sie przerazilam jak wczesniej zreszta pisalam i pilam herbatki i malego budzilam w nocy. A teraz mam znow twarde cycki pelne mleka jak na poczatku az mnie rano bolaly i wkladki mialam przemoczone, ze koszulka i posciel niezle sie zalaly. Ja juz nie wiem co z ta laktacja. Ja mam teraz wrazenie, ze jest tak jak na poczatku. A jak mialam mniejsze cycki kiedy byly u nas upaly i Maks mniej pil duzo to wtedy i mleka bylo mniej i musialam flache raz dziennie podawac albo przynajmniej dokarmic, bo maly sie wsciekal ze mu za malo. Wiec chyba serio bylo za malo. Juz sama nie wiem.
A jak Kubus? Dopominasie o wiecej mleczka czy pije co jest i szczesliwy? Bo jesli tak to dobrze.

mama2corun
ehh ten dzien naprawde mam jakis nienormalny :/ ale niedlugo sie skonczy a jutro mam nadzieje bedzie lepszy dzien
no i kilka fotek z wczoraj :)

przepieknie wyszlas na 1 fotce, a Oliwka jest tak radosna ze az serce rośnie jak sie na nia patrzy.

mama2corun
ah mama2 wyciag sobie ta wkladke dla niemowlaka mowie Ci odrazu dziecko ma wiecej miejsca w foteliku ja dalam tak kocyk na spod i wiecej go pod pupa zeby tak niezapadala sie w srodku fotelika no i na wierzch bawelniana podusie zeby niezgrzala sie tak Ola od kocyka.i bylo dorze a uwierz ja maniakiem jestem apropo kregoslupa wiec no staram sie go nieobciazac,ale Ola w tym foteliku byla od14 do20,30 z malymi przerwami na cyca 2 razy wiec uwierz mozesz sobie wziasc fotelik spokojnie dla Maksia raz w miesiacu tak dluzej w foteliku nic mu sie niestanie.a dla spokoju mozesz sobie wziasc gondole.oki ide karmin dziecko bo ssie palucha .wogole ona ssie palca a smoczka niechce i to niessie calej piastki tylko paluszka _kciuka.

Mama2 - pytalam dzisiaj lekarza o to sama a propos Ciebie i wyjazdu do Czestochowy i lekarz powiedzial, z mozna wziasc spoko sam fotelik i nic sie nie stanie.
Lutka - pytalam rowniez o nosidelko i lekarz mi powiedzial, ze na sacery krotkie i do sklepu jak najbardziej mozna juz dziecko nosic. Tylko zeby nie na jakies dluge eskapady no wiadomo. Ale tak to spoko nawet codziennie 2 godzinki razem jest ok.
Nie wiem czy Was przekona gadanie niemieckiego lekarza ale powtarzam co mi powiedzial :-)

gunia43
Jola30
Ewciaa

Dziewczyny no moj tez wypil 300 ml. przez caly dzien.
Ale 200 ml n raz no ja pierdziele Gunia moze on twoje cyce tak sobie ciumka i jako picie traktuje bo to 200ml mieszanki to ja robie wielkie oczy a moze Maks chce po prostu przegonic Adacho?:36_2_25:
NO kurde dziewczyny. Juz sama nie wiem czy to moje dziecko jakis glodomor jest czy jak ale tak pije za jednym razem. Ale wczoraj i dzisiaj tylko na samym cycku (bo u mnie sie znow rozhulalo, ze cycki mi az rozwala i potok mleka plynie) wiec nie jest glody i grzeczniutki i w ogole. Juz tak z M kombinujemy. M wymyslil ze on je rzadko i dletego jak sie dorwie to tak duzo. No bo w nocy ma 7 godzinna przerwe a w ciagu dnia pije co 3,4 godziny. Juz sama nie wiem. Widac ma pojemny zoladek :-)

Gunia u mnie niby Adaś na cycu ale ostatni jak odciągałam to mimo tego ze to po jego karmieniu odciągnęłam z cyca następne 100ml wiec pewnie jak tak się dosiadzie i wyje wszystko to około 200ml będzie :)

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

wrocilam od lekarza i powiedzial mi ze szczerze mioze mi powiedziec prawde o moim porodzie a mianowicie ze moglo sie to dla mnie skonczyc koncem!!
grozilo mi usuniecie macicy a usuniecie macicy poporodowej ktora jest wielkim organem i naczynia ma grubosci palca jest operacja wysokiego ryzyka ze wzgledu na wykrwawienie sie!! takze powiedzial "wrocila pani z dalekiej podrozy!" niezle az zbladłam

mama to znaczy ze narodziny Maksia to podwojny cud :D kochana i z tego nalezy sie cieszyc i niemysl jak moglo sie skonczyc ale jak sie skonczylo masz cud maly w domu i Ty szczesliwa!i niemyslec i niebladnac-bo z opalenizna Ci do twarzy.najwazniejsze ze skonczylo sie jak sie skonczylo
moja siostra bedzie za pol godzinki wiec ja znikam.oj jeju jak my sie cieszymy z oliw na jej przyjazd!!!!ide normalnie sleczec w oknie :D ah pewnie juz dzis niezagladne ale prosze o wybaczenie!!!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png