Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
witam po niedzielnej przerwie przeczytalam wszystko co napisalyscie
mama2 sliczne zdjecia a ile ma lat babcia M.a i synus siostry sliczny maly mezczyzna bedzie lamal kobiece serca oj bedzie....urode ma po dziadku zdecydowanie....a i twoja mama to sliczna kobieta i bardzo zadbana.
Jolu30 trzymam kciuki zeby z kazdym dniem bylo u was w domku spokojniej i zeby Nikus juz nieplakal tak.tule mocno i calym serduchem wspieram.Isabela was tez z Mia
Gunia
sliczne zdjecia a twoj braciszek to bardzo do taty podobny oboje maja taki mily wyraz twarzy taki spokuj i u Ciebie tez tak jest macie takie wyrazy twarzy ze chce sie wam ufac
a co do zagladania do wozka to u nas tez tak robia obcy ludzie a niektorzy nawet lapy pchaja do wozka bardzoo mnie to irytuje w jednym sklepie kobieta chciala brac Ole na rece :glass: wyobrazacie sobie ja okorat mialam ja na rekach a ona mi ja zabiera normalnie lapie lapami brudnymi i ku... chciala mi zabrac ale sie wscieklam:36_22_3: do wozka ostatnio poprostu nawet niedaja dojsc nikomu bo tez mialam pare niewytlumaczonych jazd potem placz niewiadomo z czego a raz to bylo po takiej akcji jakas znajoma M nas spotkala i pyta M nie mnie co mnie juz wkur.... czy moze zobaczyc do wozka on tak a Ola miala wtedy 4 tyg i ona tak zaczela gadac oj jaka malutka jaki nosek bleble bleble i po kilku minutach takiej gadki (a dodam ze swoje wozku dziecko miala tylko ok 8 miesiecy chlopczyk i takie teksty a moj juz taki brzydki taki wielki etc)no i po kilku minutch takiej gadki sie wscieklam i mowie ze spiesze sie (niepowiedzialam spieszymy tylko spiesze co M w locie zrozumial ze ja juz zirytowana) wyminelam kobiete i sobie poszlam.M ani slowem sie nieodezwal i poszedl grzecznie zamna.a wieczorem jak mala wyla i wyla i jeczala do pozna to sam sobie w kasze plul.
Ewcia a Zuzia jak zwykle boska a i mamusia sliczna pieknie wygladasz z Zuzalka

Mama2corun - dzieki. Ale nam poslodzilas :-)
A z gadaniem tej kobiety - normalnie idiotka jakas!!!! Jak mogla tak o swoim synku mowic - nawet jakby moj byl brzydki jak noc to ja bym tak nie powiedziala. Jedza durnowata. Wspolczuje malenstwu. Dobrze zrobilas, ze sobie poszlas! Trzeba jej bylo jeszcze wozkiem po paluchach przejechac ;-)

mama2
dzieczny mam pytanieczy was przytulanie z M boli? bo mnie tak M sie smieje ze ja znowu jak dziewica ale mi nie jest do smiechu :o_noo:dobrze ze mam wizytew piatek moze ja am jeszcze szwy nierozpuszczone??:glass::glass:

Mnie boli zawsze na poczatku. Ale za kazdy razem jest coraz lepiej. Mam nadzieje, z to szybko minie, bo nieprzyjemne to jest. Jakbym tak za malo i za wasko.

Daffodil
mama2
Daffodil

My Kubę przestawiliśmy na wcześniejsze zasypianie ale tylko dlatego, że przesunęliśmy kąpiel. I to nie tak od razu o godzinę, tylko stopniowo o 20 minut. Ale Kuba chyba bardziej niż określoną godzinę, miał w główce rytuał zakodowany: kąpiel, jedzonko i spanie. Dlatego tak łatwo poszło. A co ciekawsze godzina zasypiania zmieniła mu się na wcześniejszą, natomiast godzina pierwszej pobudki pozostała bez zmian.
Ale niestety nie wiem jak dziecko przestawić tak po prostu, jeśli nic charakterystycznego tego zasypiania nie poprzedza. Bo z tego co pamiętam kąpiesz Maksia rano?

kapie go popoludniu ale zawsze o 21.00 zaciagam rolety wlaczaM MUZYKE WIEC TEZ JAKOS MU SIE KOJARZY

To może spróbuj to zrobić trochę wcześniej?

probowalam i wczesniej i pozniej

Jola30
gunia43
lutka

Maksio głodomorek :) Ale jets na cycu to moze wcinac ile wlezie.

Na opakowaniu mojego mleka jest napisane, z edzieci w wieku 2-3 miesięcy powinny zjadać 6 posilkow po 120 ml. Ale wiadomo ze sa rózne dzieci z roznymi apetytami. Jola to ze Nikus mało je może byc niepokojące jesli nie przybiera na wadze, ale jesli normalnie tyje to wszytsko ok.
To chyba zalezy od mleka wtakimrazie. MOje, ktorym maksia dokarmiam mozna 5 razy dziennie po 200 ml. Moze jest bardziej wodieste. Pisze na nim, ze ma sklad najbardziej podobny do mleka kobiety - dletego je kupilam. Ale drozyzna - 13 euro za paczke 600 gram.

Gunia jak to 5 x200ml to w takim razie ile on je jak jeszcze cycla dajesz moze 5xpo 20mlw to uwierze moj to ledwo w ciagu dnia wypija 400-500 ml caly dzien
No chyba ze juz w cyckach nic nie masz i on tyle pije to uwierze !!!
Jola30 - raz dziennie dostaje flache wieczorem bo cyce nie wyrabiaja. Potrafi wtedy wypic od 90 ml kiedy cyce jeszcze cos tam wiecej wyprodukuja do 200 kiedy kiepsko - a i tak bywa niestety. Nie wiem ile w cyckach mam ale przez caly dzien i noc mu wystarcza, bo je co trzy godziny, wiec chyba tak zle nie jest. Karmie go butla tylko raz dziennie po wieczor przewaznie przed snem.
Ale jak juz pisalam ja mam inne mleko, ktorego trzeba 5 razy po 200 ml dawac dziecku w ciagu dnia.

gunia43
mama2
dzieczny mam pytanieczy was przytulanie z M boli? bo mnie tak M sie smieje ze ja znowu jak dziewica ale mi nie jest do smiechu :o_noo:dobrze ze mam wizytew piatek moze ja am jeszcze szwy nierozpuszczone??:glass::glass:

Mnie boli zawsze na poczatku. Ale za kazdy razem jest coraz lepiej. Mam nadzieje, z to szybko minie, bo nieprzyjemne to jest. Jakbym tak za malo i za wasko.

no wlasnie jakby bylo za wasko:glass:

Jola30
Ewciaa
isabela

Jola, wlasnie Cie na gg wywoluje. Mialam dzis "tragiczny" dzien. Caly czas z Mia na rekach. Sama juz prawie ryczalam. Kochana, takie same objawy jak u Twojego Nikusia. I juz wszystko wiem, wisialam na telefonie ponad godzine i mam najlepsze informacje od specjalistki od niemowlat.
Zacznijmy od tego jakie masz mleko dla Nikosia? (ja wlasnie wrocilam z Asdy z nowym mlekiem dla Miaski)
Nasze dzieciaki nie radza sobie z trawieniem, Mia ma to samo co opisujesz u Nikusia. Takie zachowanie wystepuje przy karmieniu sztucznym mlekiem kiedy jelita nie daja sobie rady z przetrawieniem za tlustego pokarmu. PRZEDE WSZYSTKIM ODSTAWIC mleko dla glodnych dzieci! Bo to, ze ciagle je nie znaczy, ze jest glodomorem tylko ma takie zapotrzebowanie. Mleko dla glodnych dzieci ma duzo tluszczu i przewaznie trawi sie powyzej 5-6 godzin (pewnie Nikus tez ulewa twarozkiem nawet do 2-3 godzin po karmieniu) Placz podczas karmienia, wrazenie, ze dziecko jest glodne, a wypluwa smoczek i grymasi. Napady placzu i wyginanie ciala... blebleble...
Kochana, zmien mu mleko na infant milk "HIP" (dostepne w Asdzie, rzadko w innych sklepach) albo jesli nie masz blisko Asdy, to takze dobre mleko wszedzie dostepne dla delikatnych zoladeczkow to infant "Cow & Gate", ale w zadnym wypadku nie kupuj mleka dla glodnych dzieci. Nikus moze pokaprysic przez 2-3 dni bo dla takiego maluszka zmiana mleka na inne tez jest odczuwalna, ale moja pani lekarz twierdzi, ze to pomoze.
Ja juz za godzine daje malej "nowe" mleko. Po dzisiejszym dniu na glowie bym stanela byleby tylko juz nie plakala. Mialam takie kongo, ze az krzyknelam na nia z nerwow, a potem sama prawie glowa w sciane walilam. Teraz mala spi i mam nadzieje, ze jej to przejdzie do jutra.

a nie mówiłam że to wina mleka....pisałam wcześniej ale JOlcia chyba nie czytałaś tego posta

Ewcia tyle ze ja mam dobre mleko jedno z lepszych w Anglii to Cow&Gate inflant ale nic kupie te Hop dzis bo zwaryiuje:36_22_3:

JOlcia może i jedno z najlepszych a może dla Nikusia to mleko nie jest dobre....moja zuza tez była strasznie niespokojna jak jadła NAN 1 poszłam z nią do lekarza alergologa który też jest pediatrą i przepisała mi BEBILON PEPTI 1 bo podobno ma mniej cukru i laktozy i dzieci lepiej to tolerują to mleko i teraz zuza wydaje się spokojniejsza mniej płacze
moja koleżanka też tak miała że jej dziecko płakało bardzo podczas każdego karmienia i okazało sie że ma kolke pokarmową przez to że za dużo cukru było w mleku i lekarz zmienił jej mleko też na BEBILON PEPTI

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
mama2

mama ja się prztulałam tylko raz z M i troche bolało teraz jakoś nie ma czasu i ochoty

no u mnie tez z ochota gorzej

Ja dzisiaj pierwszy raz od dwoch ponad tygodni znow sama z Maksiem. Strasznie mi sie dluzy i nie moge doczekac sie jak maz z pracy wroci!!!! :le:
Dobrze, ze malutki grzeczny. Ale nie chce niesety spac jakos dluzej dzisiaj po poludniu i nic nie zrobilam w domu, bo co chwila domaga sie uwagi i jakos tak ochoty nie mam !!!!
Ponoc w Polsce uplay. Ja sie ciesze, ze u nas 20 stopni, bo Maks marudny w upal a ja i tak ze slonca nie moge w pelni skorzystac kiedy jestem z nim, bo balkonu nie mamy a basen odpada.

gunia43
Ja dzisiaj pierwszy raz od dwoch ponad tygodni znow sama z Maksiem. Strasznie mi sie dluzy i nie moge doczekac sie jak maz z pracy wroci!!!! :le:
Dobrze, ze malutki grzeczny. Ale nie chce niesety spac jakos dluzej dzisiaj po poludniu i nic nie zrobilam w domu, bo co chwila domaga sie uwagi i jakos tak ochoty nie mam !!!!
Ponoc w Polsce uplay. Ja sie ciesze, ze u nas 20 stopni, bo Maks marudny w upal a ja i tak ze slonca nie moge w pelni skorzystac kiedy jestem z nim, bo balkonu nie mamy a basen odpada.

jakie upały u nas wlasnie leje i burza