Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
zuza chyba śpi....próbuje metode super niani :36_2_15: odłożyłam ją własnie do łóżeczka i w przerwie wziełam laptop i czekam albo na płacz albo uśnie...

i jeszcze musze sobie zrobić francuski manicure bo jutro imprezka u teściów 30-dziesto lecie małżeństwa i rok jak ja z M jestem po slubbie:36_2_15:

Ewcia gratuluję rocznicy :36_3_8:

lutka
Dziewczyny jeździcie rowerami? Jesli tak to jakie polecacie? Musz ekupic zeby popracowac nad sflaczalymi udami i brakiem lydki.

Ech... aż mi się błogo zrobiło jak przypominam sobie nasze randki rowerowe, umawialiśmy się z M. w połowie drogi :hahaha: Odkąd jestem w ciąży nie jeździłam. Czekamy tylko aż Kubę będzie można do krzesełka wpakować i znowu ruszamy w trasę :) Ja mam zwykły górski.

aaaaaa ja oszaleje bede jechac na psychotropach jak jola30 ostatnio pisała ze jej tez to grozi:glass::glass::glass:
po godzinnym ryku (uspokajał sie tylko przy odkurzaczu) dałam cyca zasnal przy nim ale jak juz nie byl glodny wypluł go i sie obiudzil , przebralam go i polozylam do lozeczka aon ...usmiechy rozdaje i gaworzy do miskow.Te zmiany jego nastroju sa tak nieoczekiwane ze ja wyladuje u psychiatry przez niego:o_noo::o_noo:
ale sukces bo sie nie zaniosl:36_17_8:

lutka
Witam niedzielnie :)

U mnie dzis chlodno, 15 stopni i brak słoneczka, ale przynajmniej nie spoce się na spacerze :D

Isabela u Mii kiedy planujesz wprowadzić warzywka, bo ja chyba od 4 miesiąca, nie wiem zobaczę co lekarz powie. Dziś jak zjadł 130 od razu tak się rozryczał jakby nie jadł od kilku h i tzreba było mu dorobić jeszcze :/ Musze chyba butle na większe zmienic bo male z aventu maja pojemność tylko 125 ml.

Ja nie wiem czy dla cyckowych dzieci normy są takie same ale mój potrafi 160 ml wtrąbić :glass: Butelkę już jakiś czas temu zmieniłam. Myślicie, że to za dużo??

Daffodil
lutka
Dziewczyny jeździcie rowerami? Jesli tak to jakie polecacie? Musz ekupic zeby popracowac nad sflaczalymi udami i brakiem lydki.

Ech... aż mi się błogo zrobiło jak przypominam sobie nasze randki rowerowe, umawialiśmy się z M. w połowie drogi :hahaha: Odkąd jestem w ciąży nie jeździłam. Czekamy tylko aż Kubę będzie można do krzesełka wpakować i znowu ruszamy w trasę :) Ja mam zwykły górski.

my robiliśmy wyczieczki samochodowe:36_3_8:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2
aaaaaa ja oszaleje bede jechac na psychotropach jak jola30 ostatnio pisała ze jej tez to grozi:glass::glass::glass:
po godzinnym ryku (uspokajał sie tylko przy odkurzaczu) dałam cyca zasnal przy nim ale jak juz nie byl glodny wypluł go i sie obiudzil , przebralam go i polozylam do lozeczka aon ...usmiechy rozdaje i gaworzy do miskow.Te zmiany jego nastroju sa tak nieoczekiwane ze ja wyladuje u psychiatry przez niego:o_noo::o_noo:
ale sukces bo sie nie zaniosl:36_17_8:

no to masz ciekawie z Maksiem....daje w kość mamie a i tak kochamy te nasze dzieci:36_3_8:

Daffodil
lutka
Witam niedzielnie :)

U mnie dzis chlodno, 15 stopni i brak słoneczka, ale przynajmniej nie spoce się na spacerze :D

Isabela u Mii kiedy planujesz wprowadzić warzywka, bo ja chyba od 4 miesiąca, nie wiem zobaczę co lekarz powie. Dziś jak zjadł 130 od razu tak się rozryczał jakby nie jadł od kilku h i tzreba było mu dorobić jeszcze :/ Musze chyba butle na większe zmienic bo male z aventu maja pojemność tylko 125 ml.

Ja nie wiem czy dla cyckowych dzieci normy są takie same ale mój potrafi 160 ml wtrąbić :glass: Butelkę już jakiś czas temu zmieniłam. Myślicie, że to za dużo??

z tego co wiem to z piersi daje się na żądanie a to że tyle zje to widocznie tyle potrzebuje....ale chyba nie je 160ml co 2-3h ?! tylko pewnie raz na dzień sobie taką dawke zafunduje

mama2
i pare fotek ze wsi . [ATTACH]9641[/ATTACH]

[ATTACH]9642[/ATTACH]

[ATTACH]9643[/ATTACH]

[ATTACH]9644[/ATTACH]otoczona tesciowa i babcia M ledwo uszłam z zyciem i ledwo nie stracilam cierpliwosci..a zaloz mu czapeczke a sciagnij mu czapeczke :glass::glass:
tesciowa powiedziala ze ona jak maks sie bedzie zanosil to bedzie sie bala zostawac jak ja pojde do pracy:36_22_3::36_22_3:

Mama ślicznie wyglądasz. A z Maksa taki rozkoszny grubasek.

Co do rad, to tak jakbym mojego teścia słyszała :glass:

Jola30
Wiece co dziewczyny ja chyba przez ten placz Nikiego zalapuje depreche bo jestem jak struta nic mi sie nie chce i mam dola jak nigdy dotad chyba przez to ze nie mam nocy mu pomoz i on placze i placze a ja nie wiem o co chodzi :glass:
W srode przylatuje kolezanka z Pl. mam nadzieje ze jakos mi sie poprawi i nie bede sama wprawdzie to tylko 10 dni ale zawsze cos.
Dobrze ze mam WAS bo chyba bym zwariowala -"jaki to czlowiek potrafi byc samotny"

Jola biedulko tulę mocno :mylove: Choć nie mam pojęcia co doradzić, bo już żaden powód płaczu Nikusia mi nie przychodzi do głowy. Mam nadzieję, że koleżanka chociaż trochę Cię odciąży.

czołem dziewczeta :)

przespacerowalismy dzisiaj w sumie 6 godzin! 3 do poludnia po parku i 3 wieczorem, nogi mi w d... wlaza ale jestem super dotleniona. Tosia padla po kapieli jak betka po takiej dawce tlenu.
Jak ja kocham te lasy!
komary troche mniej kocham...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Jola30
pat-k
Jola30

No i sposob na na rodzicow juz ma wycwiczony:smile_move:
Patka a jak juz przesylka doszla?

oj tak, mala umie osiagnac to czego chce. spokoj jest, ale do czasu...

przesylka jeszcze nie doszla, pewnie po weekendzie dojdzie.
jeszcze raz Ci dziekuje. kochana jestes
Uzywasz butelek Tommee Tippie? Moglabym sie wtedy odwdzieczyc i tez wyslalabym Ci niespodzianke :)

Patka uzywam wlasnie takich wlasnie butelek.
Co masz fajnego?
Ale naprawde nie trzeba !!

Jolu mam taki dozownik (pojemniczek) na mleko w proszku, ktory nakladasz na butelke TT z woda i bierzesz to na spacer albo wyjazd. jak trzeba dac jesc, to wsypujesz proszek z dozownika do tej wody w butelce i gotowe. bardzo wygodna rzecz.
Jesli nie masz takiego, to podesle Ci bo mam 3 sztuki i 2 zostawie sobie na przyszlosc a 1 szt jest "na wydanie" :)

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Ewciaa
zuza chyba śpi....próbuje metode super niani :36_2_15: odłożyłam ją własnie do łóżeczka i w przerwie wziełam laptop i czekam albo na płacz albo uśnie...

i jeszcze musze sobie zrobić francuski manicure bo jutro imprezka u teściów 30-dziesto lecie małżeństwa i rok jak ja z M jestem po slubbie:36_2_15:

Ewcia gratulacje z okazji rocznicy!!!:mylove:

Jola30
Witam
O jezu dziewczyny poradcie bo nie wiem co robic maly strasznie malo je jest niby glodny ale jak zaczyna jesc placze strasznie robi sie bordowy i zanosi dusil mi sie dwa razy tak placze.Wyczytalm gdzies w necie ze moze byc "zaproszkowany" tym mlekiem bo malo pije herbatki i wody i przez to tez kupi sa twarde ale saraz dziennie:36_22_3:
W nocy wyl mi ok.godziny bo byl glodny a cos nie pozwalalo mu jesc :glass:i wyl i chcial i nie mogl nie wiem do cholery jasnej co sie dzieje z tym mijm Nikusiem:o_noo:
A pozatym dzwonilam do Pl. i mam tak zrypany nastroj i dzien ze szkoda gadac oj jak sie wali to wszytko na lep.
Teraz M. go zabral do sypialni i usypia bo juz nie wiadomo co robic:36_11_5::glass:

kurcze... moze to cos z brzuszkiem? a z butelki nie leci za szybko?? moze temperatura mleka mu nie odpowiada... nie mam pojecia
Tosi tez cos odwalilo ostatnio i nie chce chwytac cyca jak ja przystawiam. Musze robic to podstepem: najpierw wkladam smoczek i jak zacznie ssac, to szybko podmieniam na cyca... ale nadal nie wiem o co jej chodzi?!

mama2
jeszcze raz bo nie weszly z moja mama [ATTACH]9650[/ATTACH]

[ATTACH]9651[/ATTACH]

[ATTACH]9652[/ATTACH]

mama2 alez ta Twoja rodzinka urodziwa. Mama fajna babeczka. I wydaje mi sie, ze Klaudia do niej bardzo podobna

mama2
wiec tak generalnie prawie tam ocipiałam ..mam 30 lat i drugie \dziecko i caly czas slyszalam co mam robic , wczoraj wieczorem mowie zeby wejsc do srodka bo chlodno to słysze "eee gdzie tam chlodno cza dziecko hartowac" a dzis w aucie duchota a tesciowa okryla malego w pieluche i kocyk i wyciaglam go z auta bordowego z goraca:glass::glass:
Młody UWIELBIA foteli i podroze aw aucie grzeczny na spacerach (w foteliku ) ani nawet nie jeknął (szkoda ze to niezdrowe)
Ogolnie tesciowa bardzo dobra kobieta jest ale to co ja mowie puszcza obok ucha i robi swoje :o_noo: nazarłam sie jak swinia bo babcia M stala nade mna i non stop dokładała do talerza efekt byl taki ze w nocy obudzialm sie z bolem brzucha i wymiotowałam:36_22_3: Maksiowi słuzy wiejskie powietrze bo mial najdluzsza przerwe w nocnym karmieniu az 4 godziny i rano go musiałam obudzic bo uz mi sie nudzilo a on spał a byla 9.00 (w domu wstaje o 6.30 lub 7.00)

hehe, babcia chciala dobrze dla prawnusia: dobrze odzywic mame karmiaca piersia :))

Moja tesciowa boi sie mnie :36_22_3: i powstrzymuje sie na razie z poradami... ciekawe jak dlugo wytrzyma
z moja mama przeprowadzilam powazna rozmowe i tez dala sobie spokoj z uwagami i teraz jest bardzo milo

lutka
Daffodil wypróbvowalas pieluszki dada?

Ostatnio kupiłam bella i nie podeszly mi. Jka się naciśnie zasikaną pieluszkę to czuc w palcach wilgoć, tak więc nie polecam. No ale musze zuzyc :)

Tak, wypróbowałam i mnie odpowiadają. Tak jak pisała Mama są trochę sztywniejsze, tego się nie da ukryć, ale u Kuby zdecydowanie się stan pupki poprawił odkąd ich używamy. Zero odparzeń i zaczerwienień.
I jeszcze chusteczki ostatnio wypróbowałam i jak dla mnie są super. Są mięciutkie i tak jakoś fajnie nawilżone, że super wyczyszczą nawet ekstremalnie przyklejone kupsko po nocy :)

Daffodil
Cześć dziewuszki :)
Witam się niedzielnie. Dopiero teraz zaglądam, bo w piątek byłam na wieczorze panieńskim, a wczoraj mieliśmy weselicho. Dzisiaj to na rzęsach chodzę :glass: Kuba na szczęście rozumie powagę sytuacji, bo od paru dni pierwszą pobudkę ma w okolicach 5 :36_3_8:
Spacerek już dzisiaj zaliczyliśmy :solar: A teraz zabieram się za nadrabianie zaległości.

:)) Daffodil ile Karmi wytrabilas, przyznaj sie :))

Jola30
mama2
i pare fotek ze wsi . [ATTACH]9641[/ATTACH]

[ATTACH]9642[/ATTACH]

[ATTACH]9643[/ATTACH]

[ATTACH]9644[/ATTACH]otoczona tesciowa i babcia M ledwo uszłam z zyciem i ledwo nie stracilam cierpliwosci..a zaloz mu czapeczke a sciagnij mu czapeczke :glass::glass:
tesciowa powiedziala ze ona jak maks sie bedzie zanosil to bedzie sie bala zostawac jak ja pojde do pracy:36_22_3::36_22_3:

acha te tesciowe moze po prostu jej sie nie chce ?
a tak pozatym no to Twojego M.wychowala czego sie boj malego dziecka no nie bedzie ogladania telenoweli tylko Maksik i raczki

"nie bedzie ogladania telenoweli tylko Maksik i raczki " :sofunny: