Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Melduje się wieczorową porą :)

Byliśmy u lekarza i z główką jest wszystko w porządku :yuppi: Jest koło 50 centyla, więc jak najbardziej w normie. Na USG skierowania nie dostałam, ale stwierdziła, że skoro mnie to zaniepokoiło, to da mi skierowanie do neurologa dziecięcego i najwyżej neurolog skieruje nas na USG, jeśli będzie taka potrzeba. Czyli w sumie lepiej, bo jeszcze przebadają Kubę pod względem wzmożonego napięcia mięśniowego.
Dzisiaj lekarka stwierdziła, że może trochę za bardzo piąstki chwilami zaciska, więc nawet dobrze, żeby go ktoś obejrzał.
Kubek ma już 61 cm i waży 5540. Jakoś rewelacyjnie nie przytył, ale jeszcze w normie się mieści :) Czułam, że tak będzie, bo przez te upały jadł zdecydowanie mniej.

mama2
Maksik od poł godziny lezy na brzuszku i cwiczy :smile_move::smile_move:
dobrze dobrze niech cwiczy bedzie szybciej sie sam przemieszczał i nie bede go musiała nosic

Kuba dzisiaj u pani doktor tak się popisał, że ho ho. Tak pięknie głowę trzymał, że się go nie mogła nachwalić. W domu mu się tak pięknie nie zdarzyło :) Byłam w szoku, ale nic nie mówiłam, żeby wrażenia nie psuć :smile_move:

lutka
Gunia

Po zalogowaniu w prawym górnym rogu masz pomarańczowawy napis: przeslij film -najeżdżasz na to i klikasz w przeslij plik wideo, później jeszce raz w taki sam napis i szukasz filmiku w kompie. Format chyba nieistotny, ale filmik trwający ok 1 min wgrywa się około 20 min. Powodzenia :)
Lutka - Dziekuje. jak goscie wyjada i znjde czas bede kombinowac.

Na razie przeczytamlam troche zaleglosci i nadal jestem w lesie. Ale piszecie!!! Aktywiststki moje
:-)
Jutro sprobuje nadrobic ale zobaczymy co mi z tego wyjdzie! Pozdraiwam tymczasem i trzymajcie sie cudnie !!!!

lutka
Daffodil
Ewciaa

ja nie dostałam jeszcze

Ja dostałam i chyba w przyszłym tygodniu wybiorę się do ginekologa jeszcze raz, bo coś mi się z hormonami spierdzieliło po tej ciąży. Po 17 dniach od pierwszego okresu jakieś dwudniowe krwawienie miałam :/ Nie wiem o co chodzi.

plamienie implantacyjne :P hehe

a serio pewnie owulacja, czasem daje takie "efekty specjalne"

Lutka czyś Ty zgłupiała???
:sofunny:

Normalnie chyba bym harakiri popełniła :hahaha:

Na owulację mi to nie wyglądało, bo jednak zbyt obfite było.

harakiri? a ja to chyba na glowe upadłam zupelnie bo swiadomosć bycia teraz w ciąży mnie nie przeraża, porodu owszem ale jakos tak mi czasme tęskno do brzuszka. No ale celowo to dzieciaka robic nie mam zamiaru na razie.

elwira
Witam laski:)

my dzisiaj znów cały dzień na mieście, ale co do tej egzemy to mam już pewność ze to tylko potówki, bo wczoraj po kąpieli przesmarowałam to spirytusem i dzisiaj już ponad polowy nie ma :cherli3:

nastraszyła mnie głupia kwoka wczoraj, ale tak będę w Polsce iść do lekarza tak na wszelki wypadek.

No to super, że to jednak najzwyklejsze potówki.

lutka
Daffodil super wiadomości :)

dziewczyny mam nadzieję ze żadna się nie obrazi, jesli któras uraże to wybaczcie nie to mam na mysli: czy nie uwazacie ze trochę przesadzacie z tymi badaniami ?

hehe chyba troszke masz racje.jak Oliw mi sie urodzila to ja o polowie chorob niewiedzialam bo neta niemialam a teraz sama sie lapie na wmawianiu ze Ola napewno to czy tamto ma....ale w Polsce i tak do pozadnego pediatry pojde bo tu to wiadomo....

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

lutka
aparatem fotograficznym, dlatego czasem gubi ostrość, ale generalnie filmiki robi niezle, a zdjęcia to juz takie sobie

patkamój gośc juz pojechał, Twoi jak długo zostaja??? Pamietaj, olac głupie rady!

Daffodil sluchaj dobrych rad i zaopatrz się w karm :) kawowe wyprobowane?

Wypróbowane i pokochane :smile_move:
Codziennie wieczorem chleję :hahaha:

włosków na skroniach brak bo ma dluga głowkę i raczej zawsze ja kładzie na jedna lub 2 stronę. Taka żołnierska fryzura :P

mama2cór mam podobnie, niepotrzebnie czytam bo wszystko chcialabym sprawdzać. Tylko po co.

lutka
ogladałam dzis filmiki ze szpitala (lekko olewająca w stosunku do młodego byłam :/) i z pierwsego tyg pobytu w domu, jejku jaki on byl malutki i taki inny na buźce, bardzo się zmienił!!! Własciwie inne dziecko. wasze też tak sie zmieniły na buźce?

Zmiany ogromne. Po urodzeniu to te twarzyczki takie mało wyraziste są. A teraz to już dzieciaki z charakterem :)

tak mnie wkurwia ze szkoda gadac!!cale dnie sama siedze on wielce pracuje jak do domu wraca wielce zmeczony a ja ku...co mam powiedziec caly dzien z dziecmi w domu niemam tu kolezanek znajmomych nikogo!!a on codziennie z ludzmi sie spotyka dzis na urodziny poszedl do kolegi przylazl przed chwila a teraz znowu polazl ,przylazl poskomlec i polazla swinia jedna zpowrotem!!!oj wkur... mnie dzis!!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

lutka
Daffodil super wiadomości :)

dziewczyny mam nadzieję ze żadna się nie obrazi, jesli któras uraże to wybaczcie nie to mam na mysli: czy nie uwazacie ze trochę przesadzacie z tymi badaniami ?

Ja jestem z tych, którzy uważają, że jednak lepiej sprawdzić, niż później mieć do siebie pretensje. A sama też problemów nie wymyślam na szczęście :smile_move: Co do tej główki, to zaniepokoiła mnie ostatnio lekarka, która badała Kubę przed szczepieniem. Jeśli lekarz mówi, że trochę za dużo i trzeba kontrolować, to zakładam, że jakieś podstawy ku temu są. Zresztą ja na razie robiłam tylko USG bioderek, więc raczej nie przesadzam :)