Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
lutka
Ewciaa
witam się wtorkowo my już po wizycie u neurologa , narazie wszytsko z zuzą dobrze ale mamy ją obserwować i jeździć do neurologa co jakiś czas następną wizyte mamy 8 września....podróż mineła szybko ale był taki upał że moja zuza padła w drodze powrotnej jak mucha....taka podróż z małym dzieckiem to katastrofa...
ide nadrobić zaległości....troche mi to pewnie zjedzie tyle stron naprodukowałyście :)

ja juz się gubię w tych wszystkich badaniach, z jakiego powodu macie ja obserwowac?

tylko dlatego że poród był cięzki i że dostała 6 ptk. i dlatego też mamy jeździć co jakiś czas do neurologa

a własciwie czemu dostała 6 pkt?

lutka
mama2
Patka to zdjecie w czapusi ..jak słodko patrzy , i to z kotkiem super jak sobie spia :)))

Lutka dla mnie pierwszy i drugi byla tak samo bolesny tylko ze drugi byl o wiele szybszy, boli zawsze tak samo ale bol nie powinienen decydowac o tym czy chcemy miec drugie dziecko czy nie, bo szybko mija a radosc z posiadania dziecka ogromna

Jola22 mi ta nefrolog powiedziala zeby pomimo piersi dopajac w takie upały , woda , woda z glukoza lub herbatkami hippa

witam was srodowo wczoraj wieczorem Maks tak sie darł ze poraz 1 stracilam cierpliwosc i go zostawilam w lozeczku i wyszlam bo myslałam ze oszaleje..i wygladalo mi to tym razem na płacz z focha bo obudzil sie i ja go nie wzielam na rece tylko bujałam na lozku a on sie coraz bardziej wsciekał i domagal na rece az wkoncu tak sie rozdarł ze nie szło go uspokoic po wszystkim tak sie zanosil i łkał ze szok Z dobre 40 minut BEZPRZERWY płakał

no własnie myslaam o tym wczora wieczorem, czy nie powinnas dopajac Maksa. A po co glukoza do wody?

bo słodsze chetniej wypije:)) próbowałam mu dac herbatke ale on nie chce woli cyca..:))czesciej go przystawiam

Ewciaa
mama2
lutka

a dziekuję :) jednak nie ma to jak dieta MŻ, jem i lody i deserki tyle ze wszytko w rozsądnych ilościach i wieczorem staram sie nie jeść a jesli juz to najwyzej jedna mala kanapkę i popijam spora ilością wody.

a ile to jest lody i deserki w rozsadnych ilosciach???:))

no włąsnie lutka ????? ja nie jem słodkiego (1 loda dziennie tylko) wogóle mało co jem i nie chudne :(:36_6_2:

Ewciaa pij duzo wody, i waz sie 1 w tygodniu nie częsciej :)

lutka
mama2
my juz po szczepieniu wzielam mu 6 w 1 za 170 zł a pneumokoki za 2 tyg 280 zł. Krotki wrzask i po sprawie a teraz oby nie bylo zadnych skutkow ubocznych.
Jola u nas nie ma za darmo pneumokokow ani rotawirusów , sa zalecane ale nie refundowane:(((

Tak ogolnie to mnie moja pediatra bardzo wku...bo strasznie nakreca mnie wmawiajac mi rozne choroby Maksa , tzn ona uwaza ze te bezdechy to nie tak z sufitu tylko caly czas bredzi ze moze ma cos z sercem , juz mi niedobrze sie robi:36_6_2:
. i tez nie chciala zeby dzis zaszczepic go pneumokokami bo mowi ze on jest obciazony ..a i zeby go dzis obserwowac , te bezdechy i wogole ..Jakie ku...a bezdechy ? raz mu sie zdarzylo i koniec ! :zlykomp::zlykomp::zlykomp:
Moj prywatny zaufany lekarz powiedzial ze zdarzylo sie i sie juz nie powinno zdarzyc bo dziecko jest zdrowe , a tak wkolko swoje ..a ja od kiedy sie maksio urodzil chodze tylko po lekarzach 3 laryngologow go przebadało a ona mi pieprzy ze trzeba bedzie isc do jeszcze jednego bo ma sapke a najgorsze ze nie moge zmienic jej na innego pediatre bo ta druga to Klaudia do niej chodzi i to dopiero jest analfabetka:36_6_2::36_6_2:

moze zmienisz przychodnię?

próbowałam do tej nefrolog bo jest bardzo dobra ale ona ma tyle dzieci ze kazała pytac [po wakacjach

Ewciaa
i znów pisze posty sama do siebie...

lutka dziś znów nie pójde na aero bo ide do kościoła do spowiedzi bo mamy chrzciny w niedziele a u mnie jest wymagane pójście do spowiedzi z karteczką (głupota)

a tak wogóle to witam środowo ja już spacer zaliczony takie duszno że szok....pójde jeszcze na jeden spacer po południu wieczorem lepiej się oddycha jest chłodniej

troche posprzątałam...i normalnie się ze mnie leje...i mają być większe upały jeszcze...ide wziąśc zimny prysznic...

chyba przez te pogode Mlody dzis prawie nie spi, przez cały dzień może sie godzina uzbierala :/

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa
i znów pisze posty sama do siebie...

lutka dziś znów nie pójde na aero bo ide do kościoła do spowiedzi bo mamy chrzciny w niedziele a u mnie jest wymagane pójście do spowiedzi z karteczką (głupota)

a tak wogóle to witam środowo ja już spacer zaliczony takie duszno że szok....pójde jeszcze na jeden spacer po południu wieczorem lepiej się oddycha jest chłodniej

troche posprzątałam...i normalnie się ze mnie leje...i mają być większe upały jeszcze...ide wziąśc zimny prysznic...

Ja też już na spacerze byłam i dzisiaj wysyłam M. po parasolkę do wózka! Dramatyczne upały.

Daffodil
ta parasolka to nie dokońca dobre rozwiązanie bo i tak padaj słońce na dziecko, trzebabyłoby latac z tą parasolką raz z lewej raz z prawej strony

ale s aparasolki na takiej sprężynie, i mozna je wyginac na wszystkie strony.

jola22
elwira
Witam mamuśki:)

Jak tylko skończę robić filmik "kołysanka dla Adasia" to wam się pochwale

mam pytanie do Jolci, właściwie do obu, jaki paszport robicie dla dzieci polski czy angielski ?

Elwira ja złożyłam wniosek o polski, a żeby zrobić angielski to dziecko musi mieć angielskie obywatelstwo - czy coś pokręciłam????

nie wiem jak w Anglii ale tu jeśli od dnia urodzenia dziecka mieszasz w Irlandii 3lata to dziecko może mieć irlandzki paszport i nie trzeba starać się o obywatelstwo, mi wyznaczyli wizytę w Polskim konsulacie na październik,wiec wysłałam wszystkie papiery do irlandzkiej paszportowki i 7/07 ma być paszport

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

jola22
I na koniec witam się środowo.
Byłyśmy dziś z Julcia na ważeniu i moja "kruszynka" waży 5,540 czyli przytyła równe 600 gram w 2 tyg.:36_33_14:
Teraz śpi na brzuszku na kocu i ma wszystko głęboko w poważaniu.:hamak:

no to tyje bardzo w sam raz :)

Daffodil
Kuba już opanował wpychanie piąstek do buzi i właśnie na macie pracuje nad kontrolowanym uderzaniem zabawek :8_2_96: Coraz lepiej mu idzie, ale skupia się na tym masakrycznie. I strasznie się wkurza, jak mu nie wyjdzie :zlykomp: Więc co chwilę nerwowe piski słychać :hahaha:

hihi zabawnie to musi wygladac:16_5_44:

lutka
Ewciaa
lutka

ja juz się gubię w tych wszystkich badaniach, z jakiego powodu macie ja obserwowac?

tylko dlatego że poród był cięzki i że dostała 6 ptk. i dlatego też mamy jeździć co jakiś czas do neurologa

a własciwie czemu dostała 6 pkt?

parłam 1h i nie chciała zuzia wyjść długo była w kanale rodnym ptk dostała: czynność serca-2 oddech-2 napięcie mięśni-1 odruchy-1 zabarwienie skóry-0

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

lutka
Ewciaa
Daffodil

Ja też już na spacerze byłam i dzisiaj wysyłam M. po parasolkę do wózka! Dramatyczne upały.

Daffodil
ta parasolka to nie dokońca dobre rozwiązanie bo i tak padaj słońce na dziecko, trzebabyłoby latac z tą parasolką raz z lewej raz z prawej strony

ale s aparasolki na takiej sprężynie, i mozna je wyginac na wszystkie strony.

moja sprężyna się nie wigina....:36_11_13:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png