Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

isabela
mmmmm taka lasagne bym zjadla. Powiem Wam kochane, ze wciaz jestem ostatnio glodna :noooo: a przytylam tylko 1,5 kg. Wczesniej sie wazylam i bylo 3kg wiecej, ale tego dnia wypilam z 4 kartony sokow i duzo wody mineralnej, takze pewnie to byla glownie woda w organizmie. Teraz znow sie zwazylam i poltorej kg mniej. Z tego wynika, ze przez pierwsze 5 miesiecy przytylam 1,5kg. Ale to sie pewnie zmieni bo wiecznie cos wcinam :):):)

isabela - to sie ciesz. Ja przytylam juz 5 kilo. Waze juz 67 a zrywami czasami i 68. Ale to chyba tez woda. W sumie tak kilogram na miesiac. Razem 9 kilo przytyc byloby niezle. Mam nadzieje... ale chyba tylko na tym sie skonczy. Potem ten nadmiar zrzucic nie latwo a poza tym to juz czuje lekki dyskomfort. Wydaje mi sie, ze jakas wielka jestem. A co dopiero dalej. Lepiej niech witaminki i kalorie ida w dzidziusia a nie w biodra. Musialabym sie jakims plywaniem zajac, jak na poczatku ciazy.

Kira - jak tak poczytasz forum to pocieszysz sie pewnie tym, ze dzisiaj to nie tylko Ty jedna masz dola. Taki dzien poprostu wszawy. A chlopak jak kocha to zrozumie. Ja przy moim mezu nie raz juz zygalam i to z gorszego powodu, bo po imprezie, a jednak dalej mnie kocha. Tak wiec ... glowa do gory, zjedz cos slodkiego i pomysl, ze jutro tez jest dzien! I pewnie bedzie lepszy!

gunia43
isabela
mmmmm taka lasagne bym zjadla. Powiem Wam kochane, ze wciaz jestem ostatnio glodna :noooo: a przytylam tylko 1,5 kg. Wczesniej sie wazylam i bylo 3kg wiecej, ale tego dnia wypilam z 4 kartony sokow i duzo wody mineralnej, takze pewnie to byla glownie woda w organizmie. Teraz znow sie zwazylam i poltorej kg mniej. Z tego wynika, ze przez pierwsze 5 miesiecy przytylam 1,5kg. Ale to sie pewnie zmieni bo wiecznie cos wcinam :):):)

isabela - to sie ciesz. Ja przytylam juz 5 kilo. Waze juz 67 a zrywami czasami i 68. Ale to chyba tez woda. W sumie tak kilogram na miesiac. Razem 9 kilo przytyc byloby niezle. Mam nadzieje... ale chyba tylko na tym sie skonczy. Potem ten nadmiar zrzucic nie latwo a poza tym to juz czuje lekki dyskomfort. Wydaje mi sie, ze jakas wielka jestem. A co dopiero dalej. Lepiej niech witaminki i kalorie ida w dzidziusia a nie w biodra. Musialabym sie jakims plywaniem zajac, jak na poczatku ciazy.

Gunia u mnie jest podobnie. Ale coś wątpię czy taki przyrost masy uda nam się utrzymać do końca ciąży. Podobno w ostatnich tygodniach niektóre kobiety tyją nawet kilogram tygodniowo i jest to zupełnie normalne.

amelcia - ale Ty za to wysoka jestes i u Ciebie sie jako to rozklada (i nogi masz pewnie fajne dluuugie;-)) i wcale po Tobie nie widac. Ja jestem nizsza, bo mam 1.67.
I jeszcze dodam, ze w 3 miesiacu owszem duzo jadlam, ale teraz to tak normalnie. Wcale nie duzo , tak w sam raz, czsami moze i za malo ostatnio z kuli stresu. Slodyczy tez juz nie wcinam, bo mi przeszlo i raczej sie ruszam! Mimo wszystko tak czy siak kilo zawsze do przodu a do konca piatego miesiaca jeszcze swieta wiec ... pewnie i wiecej.
No coz. Trudno. Najwazniejsze, zeby dzidzia miala wszystko czego potrzebuje!

cora1syn2 - wiem cos na temat siedzenia samej w domu. Ja tez tak siedze i czekam na meza juz prawie rok i 8 miesiecy. W Polsce pracowalam a tutaj niestety jeszcze nie. Teraz jak bedzie dziecko z nami to znow to sie z praca przeciagnie. Tez zle to znosilam. Na poczatku do lutego tego roku bylo ok, bo robilam kurs niemieckiego 8 miesiecy 5 godzin codziennie, ale po jego zakonczeniu nie znalazlam zadnego dalszego w naszym miescie i za ludzka kase i musialam siedziec w domu. Oszalec mozna bylo. Przyplacilam prawie depresja. A maz byl serio ze mna biedny i mial wyrzuty - tak czasami wylam za zyciem w Polsce i ogolnie z tesknoty. Takie zycie czasem.
Ale od czasu kiedy jestem w ciazy, jakos mi tak lepiej na sercu i zycie znow zyskalo nowy lepszy smak. Ty masz przeciez coreczke, wiec na niej sie skup. Jakos to bedzie. Wiem, ze ciezko w obcym kraju, z dala od bliskich, i ta bariera jezykowa. Do tego niemiecki i holenderski nie sa tak latwe do nauki jak np. angielki. Ta porabana gramatyka. I ta wymowa üöä itd. Ale na obczyznie, chociaz zawsze na poczatku ciezko, to jakos sie ludzie w koncu aklimatyzuja. Znam pelno takich. Bedzie dobrze. Poza tym .... cieszmy sie, ze mamy neta :-)
:36_3_15:

Kira wielki przytulaniec dla Ciebie:kot: Ja juz dawno nie miałam takich uczuc jak uczucie osamotnienia (stwardniałam po cięzkich przezyciach) ale rozumiem Ciebie bo czesto brakowało mi ramion do przytulenia a sa szczegolnie potrzebne w ciązy...Dzis czujesz sie fatalnie ale napewno jutro bedzie lepiej. Zobaczysz, zycze Ci tego. A chłopak napewno zrozumie i niejedna trudna sytacjie bedziecie musieli razem przejsc. BUZIAK

mama2
Kira wielki przytulaniec dla Ciebie:kot: Ja juz dawno nie miałam takich uczuc jak uczucie osamotnienia (stwardniałam po cięzkich przezyciach) ale rozumiem Ciebie bo czesto brakowało mi ramion do przytulenia a sa szczegolnie potrzebne w ciązy...Dzis czujesz sie fatalnie ale napewno jutro bedzie lepiej. Zobaczysz, zycze Ci tego. A chłopak napewno zrozumie i niejedna trudna sytacjie bedziecie musieli razem przejsc. BUZIAK

no mnie się to drugi raz zdarzyło, ale już teraz jest lepiej, całe napięcie i stres uciekły i wracam do siebie :)
najtrudniejsze jeszcze przed nami... trzeba powiedzieć jego rodzicom o tym, ze jestem w ciąży, ale z tym to jeszcze troche poczekamy...
dziękuję Tobie i wszystkim za miłe słowa :D

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71171.png
http://s1.suwaczek.com/200905081662.png