Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
pat-k
Jola30
Patka ile karmien masz w dzien cyckiem?

co 2,5 godziny zgodnie z porada doradcy lakatcyjnego. Podobno czesciej nie ma sensu bo piersi nie zdaza wyprodukowac mleka i dzicko tylko podpija z cyca.
w taki upal jak teraz przystawaim ja jednak troche czesciej, zeby wlasnie podpila

Patka Ok ale prosze nie pisz zgodnie z doradca laktacyjnym i ksiazki tak nie chowa sie dzieci karzde dziecko jej inne i nie mozna uogolniac ksiazkowo.
Moje sasiadki tak mowia i mnie to wrec doprowadza do pasji szewskiej:36_33_15: zeksiazkowo sie dzieci chowa a sama mala doj smoka a ma 2,5 roku i nosi pampersa wiec do czego to sie ma.

Jolu ja sie z Toba zgadzam, ze kazde dziecko to osobny indywidualny przypadek. zasiegnelam porady doradcy, bo juz sama nie umialam wybrnac z tej sytuacji. wpadlam w bledne kolo. Trzymam sie tego co mi doradzila, bo brzmi sensownie

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

jak mamuśki radzicie sobie ze słońce tzw. jak maluchy w wózkach i słońce pada in na oczka?? ja mam parasole do wózka ale to troche niezbyt dobre rozwiązanie bo trzebabyło by ciagle zmieniać to z lewej strony to z prawej...

i czy zakładacie już krótkie rękawki ??? mama na zdieciu widziałam że Twój Maksik miał juz krótki rękawek

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
jak mamuśki radzicie sobie ze słońce tzw. jak maluchy w wózkach i słońce pada in na oczka?? ja mam parasole do wózka ale to troche niezbyt dobre rozwiązanie bo trzebabyło by ciagle zmieniać to z lewej strony to z prawej...

i czy zakładacie już krótkie rękawki ??? mama na zdieciu widziałam że Twój Maksik miał juz krótki rękawek

od paru dni w samym body i pieluche zarzucam na dasze wozka wtedy nie swieci słoneczko

Ewciaa
mama a czy jak Maksik jest w pokoju to masz otwarte okna w domu ?? ja otwieram wywietrznik stram się żeby nie było przeciągu ale sama już nie wiem i jak wtedy Maksika ubierasz ???

tak mam wszystkie otwarte ale staram sie zeby nie bylo przeciagu i w domu tez jest w samym body czasem bez skarpetek czasem zakładam

mama2
Lutka znalazłam cos takiego
Prawidłowe ciemię przednie jest lekko zapadnięte i nieznacznie pulsujące. Ciemię oceniamy w czasie snu dziecka w pozycji pionowej lub w czasie karmienia. Ciemię uwypukla się podczas płaczu dziecka. Jednak uwypuklone i tętniące ciemię obserwowane w spokoju wymaga konsultacji lekarskiej. Może być objawem wzrostu ciśnienia śródczaszkowego.

pytalam o to pediatrę to powiedziała ze jestem przewrazliwiona, a ciemiaczko pulsuje Młodemu czasem podczas jedzenia - jak jest bardzo glodny i mocno ssie - dzięki :*

Daffodil
To ja się witam tym razem wieczornie :)

Zrobiliśmy sobie dzisiaj taki naprawdę porządny 5-godzinny spacer, teraz nóg nie czuję :) Kubuś był grzeczniutki, spał może pół godziny, a przez resztę czasu rozglądał się, pchał łapy do buźki i ślinił się jak jakiś buldog :)

5 h bez jedzenia?? wytrzymał bez krzyku? :D

mama2
Ewciaa
mama a czy jak Maksik jest w pokoju to masz otwarte okna w domu ?? ja otwieram wywietrznik stram się żeby nie było przeciągu ale sama już nie wiem i jak wtedy Maksika ubierasz ???

tak mam wszystkie otwarte ale staram sie zeby nie bylo przeciagu i w domu tez jest w samym body czasem bez skarpetek czasem zakładam

bo ja już głupia jestem jak troche zobiore małą to ma czkawke M się dże i już nie wiem co robić...nie chce jej przegrzać

Daffodil
pat-k
mama2

ja tez wracam i na sama mysl dostaje depresji
a z kim zostawiacie maluszki swoje????

ja chce byc z Tosia w domu jak najdluzej, zobaczymy...

Chcieć też bym chciała, tylko finansowo raczej nie damy rady z jednej pensji :comp_ihate:

planuje wrocic na pół etatu, ojciec nie powinien robić kłopotów - a jesli tak to trudno, będzie musial się z tym pogodzić.

Ewciaa
mama2
Ewciaa

bo ja już głupia jestem jak troche zobiore małą to ma czkawke M się dże i już nie wiem co robić...nie chce jej przegrzać

no a jaki ma kark Zuzia?? spocony?cieply letni?

lutka
Daffodil
To ja się witam tym razem wieczornie :)

Zrobiliśmy sobie dzisiaj taki naprawdę porządny 5-godzinny spacer, teraz nóg nie czuję :) Kubuś był grzeczniutki, spał może pół godziny, a przez resztę czasu rozglądał się, pchał łapy do buźki i ślinił się jak jakiś buldog :)

5 h bez jedzenia?? wytrzymał bez krzyku? :D

ja widzialam jak M dawał cos Kubie z butli chyba mleczko odciagniete...

jola22
elwira
Jola22 jeśli karmisz cycem to pewnie potówki albo uczulenie na oliwkę jeśli używasz J&J u nas to byl powód a te z białą końcówka to albo duza ilość nabiału w twojej diecie albo hormony nic poważnego

Elwira od dziś nie będę używać nic z J&J.
Do kąpieli używamy Oliatum i krem Oliatum do ciałka.
Kurde mam nadzieję że to potówki, na główce tez ma krostki i pojawiła się jej ciemieniucha - wkurzyłam się bo pojawiła się z dnia na dzień. Na razie nie jest jej dużo i mam nadzieję że się nie powiększy.

Dziewczyny a czy można pic kozie mleko???? Ja słyszałam że kozie nie uczula.

A i jeszcze - wczoraj wcisnęłam się w spodnie z przed ciąży - i nawet się zapięłam.

na ciemieniuchę: 30 min przed kąpiela posmarować głowke oliwką, przed kapiela wyczesać - w wodzie można jeszcze poszurac myjką- ,po kapieli posmarować sulfacedaminum tj kroplami do oczu i uszu bo maja dzialanie antybakteryjne, tyle ze sa na receptę. Odkąd tak robię tj od 5 dni widze poprawe o 70% a mial prawie cała głowe w luskach.

Daffodil
lutka
nie mam zielonego pojęcia :/

Gunia
dzięki za przepis na krochmal, wczoraj mama mi zrobila ( ale widze ze za mało bo poslizgu nie było), a dzis sama sprobowałam i wrzucając mąke dowrzatku wkurzałam sie ze porobiły się wielkei krupy w gumowej otoczce i za chiny nie chciały się rozpuścić :lup:

A dziś córka kuzynki lat 10, mi powiedziala ze wygladam jakbym znowu byla w ciąży :/ jedyne co mi pzryszlo do głowy to " uwazaj co mówisz gówniarzu" :lup: no wiec w ramach odchudzania zjadłam na kolację lody czekoladowe - dziewczyny tak dobrych w życiu nie jadlam! z gorzka zcekolada i o jej smaku, no rewelacja.

Hi hi ja też za pierwszym razem wrzuciłam mąkę do wrzątku i wykąpałam Kubę w tych glutkach :)

hehe dovbrze ze nie ja jedna :D

mama2
Ewciaa
mama2

spocony ? nie raczej ciepły...czały czas sprawdzam

Daffodil
To ja też powrzucam coś z dzisiejszego spacerku :)

[ATTACH]8912[/ATTACH] [ATTACH]8913[/ATTACH] [ATTACH]8914[/ATTACH] [ATTACH]8915[/ATTACH] [ATTACH]8916[/ATTACH]

widzę ze zrezygnowalas z jasnych pasemek, w brąziku równie slicznie :) a Kubelek radosny ze hoho :) Do "Drukarni" wstapiliście?

Ewciaa
mama2
Ewciaa

spocony ? nie raczej ciepły...czały czas sprawdzam

no to jak cieply to jest ok ja mojego rozebralam do body jak biał bardzo ciepły kark i teraz jest mu w sam raz

mama2
Daffodil zdjecia rewelacja..a Kuba do Ciebie podobny,a Ty w tej kiecce wygladasz super

Wrocilismy ze szczepienia i nie bylo szczepienia:comp_ihate::comp_ihate:
bo lekarka musi miec orzeczenie od nefrologa cz w sprawie tej nerki czy jest czy jej nie ma

A maks wazy 6 kg!!!!!!!!!
Wszyscy sie dziwia ze ma 7 tyg bo na tyle nie wyglada:)) i ja takiego klocka co wieczor musze nosic na rekach:o_noo::o_noo::o_noo: bo wczoraj znowu byl poł godzinny ryk

wow juz podwoil swoja wagę???? no ładnie, nastepna o wysokokalorycznych cycach :D

Daffodil

Waga naprawdę imponująca, mama dobrze Maksikowi gotuje :) :36_27_8:
A z tą sukienką to było tak, że chciałabym w niej iść na chrzciny i wczoraj postanowiłam sprawdzić czy zmieszczę się w cycach, bo ostatnio dość kiepsko to wygląda. No i z M. męczyliśmy się z 15 minut, żeby ją przeze mnie przecisnąć. I w końcu w niej poszłam, bo już nie mieliśmy siły jej zdejmować :hahaha:

hehe daffodil tym razem nie zareagowałabym tak emocjonalnie gdybys napisała ze cyc służy :D - ale cenię delikatnośc :D

no no, kiecka lezy super i nie wygladasz na scisniętą :)

pat-k
Tosia nadal robi kupy ze sluzem, ja nic prawie nie jem, raz dziennie daje jej bebilon pepti, wiec k.... co jest przyczyna???
Nie dam rady przejsc tylko na cyce i nie chce przestawiac malej tylko na mieszanke. jestem w dolku

patka współczuję, ale kochana najwyzszy czas na podjęcie jakiejs decyzji bo kłopoty z cycem masz ze stresu, z niejedzenia, Tosia moze byc nerwowa bo Ty jestes. Co do sluzu to nie mam pomysłu :/

male sprostowanie. Pisząc o podjęciu decyzji broń boze nie mialam na mysli rezygnacji z cycocha, tylko może czas pogodzic się z dokarmianiem? Przeciez w karmieniu piersią chodzi o dobro dziecka, a jesli brakuje pokarmu to to nic zlego dokarmić, i dziecko bedzie spokojniejsze i lepiej przybierze na wadze. Po co na sile karmić tylko piersia skoro pokarmu brakuje? No chyba ze cos pokręcilam.