Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
lutka
Ewciaa

Gunia napisz jeszcze raz jak się robi ten krochmal, a ja dziś byłam na pogotowiu z tymi krosteczkami bo przeszły na nogi i ręce i buzie i mówi że może to skaza miałkowa i zmieniła nam mleko na jakieś inne mąz włąśnie szuka apteki żeby kupić....cholera a ja wykupiłam już 5 babilonów pepti:temperature: lutka chcesz???? prześle Ci ?:o_noo: już głupia jestem

Ewunia dziekuję :* ale jedziemy ciagle na bebiko, ten lekarz u którego bylismy prywatnie stwierdził ze to nie jest alergia na mleko i nie ma sensu na zapas tak zapobiegawczo zmieniac mleka - jest cenionym pediatra w naszym szpitalu. Mówił równiez ze tak na oko nie stwierdza sie alergiii, trzeba zawsze potwierdzic ja badaniami.

Ewcia a czy ZUzia płacze, bo przy skazie białkowej podobno dzieci bardzo ryczą bo maja kolki, nie wiem, może to nie reguła ale lepiej zróbcie konkretniejsze badania w tym kierunku, zamiast zmieniac mleko od razu. Ja bym tak zrobiła, lekarze lubią się mylić. Szymek z tymi rankami przy odbycie chodizl z 5 tyg i dopiero ten pediatra się wyznal ze to grzybek, ani moja pani doktor ani dermatolog na to nie wpadli. Po 2 dniach ranki zniknęly.

lutka ja już jestem głupia.....jeszcze w poniedziałek pójdziemy do naszego lekarza prywatnie i zobaczymy....powiem Ci że zuzia od wczoraj jest znów nie spokojna płacze i dziś to przed chwilą się powtórzyło ryczała strasznie....na chwile było spokuj i po chwili płacz i ryk dopiero usneła ....może to kolka ??? nie wiem... a przy tym nie chce jeść...wczoraj zjadła o 19.00 i póżniej dopiero ok.4 w nocy, zmęczyła się tym płaczem że jak zasneła to już na dobre....a ja nie wiem już co robić:o_noo::o_noo::o_noo:
a i podaliśmy już to mleko i wypiła ok.60ml
co robić dziewczyny poradzcie prosze????

Ewcia mam nadzieję, że dziewczyny już coś doradziły, bo ja nie mam bladego pojęcia co robić w takiej sytuacji. Ze sztucznym pokarmem nie mam absolutnie żadnego doświadczenia.

lutka
nie mam zielonego pojęcia :/

Gunia
dzięki za przepis na krochmal, wczoraj mama mi zrobila ( ale widze ze za mało bo poslizgu nie było), a dzis sama sprobowałam i wrzucając mąke dowrzatku wkurzałam sie ze porobiły się wielkei krupy w gumowej otoczce i za chiny nie chciały się rozpuścić :lup:

A dziś córka kuzynki lat 10, mi powiedziala ze wygladam jakbym znowu byla w ciąży :/ jedyne co mi pzryszlo do głowy to " uwazaj co mówisz gówniarzu" :lup: no wiec w ramach odchudzania zjadłam na kolację lody czekoladowe - dziewczyny tak dobrych w życiu nie jadlam! z gorzka zcekolada i o jej smaku, no rewelacja.

Hi hi ja też za pierwszym razem wrzuciłam mąkę do wrzątku i wykąpałam Kubę w tych glutkach :)

mama2
ja jak sie tak wczoraj Masiowi przygladałam to nie wiem czy on nie jest nadpobudliwy ..tak wymachuje raczkami i nozkami energicznie ze cały przy tym sie trzesie ..dzis nad ranem sie obudzil i tak wymachiwał ze bylam w szoku, moze to normalne ? czy wasze dzieci tez tak maja? a i jeszcze bardzo piastki ssie i sie slini...hm...wasze tez tak robia???

Kuba też tak ma, łapami i nogami macha, setki kilometrów w ciągu dnia zrobi :) Łapy też zjada i tak się ślini, że w jakieś śliniaki muszę zainwestować :)

katja79
hej babulce witam niedzielnie wlasnie wrócilismy ze spaceru jak zwykle 20 minutowego a taka piekna pogoda. znów mam zaleglosci bo nie zagladalam chyba trzy dni ale nie mialam kiedy mala ciagle nie spi w dzien sama tez nie polezy ciagle ja nosze a przez te jej drzemki 15 minutowe ani nie mam kiedy cos w domu porobic ani czasu dla siebie.ehhh...

babeczki mam pytanie czy wasze dzieciaczki jak placza tez wyginaja sie tak do tylu???? moja robi taki łuk ze az sie martwie zapisalam ja do neurologa tak na wszelki wypadek.

Kubie zdarzył się chyba jeden taki dzień, że prężył się jak szalony, ale to chyba było przez kolki. Teraz już się tak nie wygina.

Jola30
Nikusiwi robi sie glowka plaskata z jednej strony ustawiam na druga ale on ma focha i sie zlosci.
Jak u Waszych dzieci z glowka nie ma problemu :o_noo:?

Kuba też na początku miał upodobanie do jednej strony. Uparcie przestawiałam go na drugą i teraz już załapał. Główka na szczęście nie ucierpiała.
Przy każdej możliwej okazji przekręcaj go na drugą stronę, może w końcu się przestawi.

Jola30
A ja ta piersi nigdy nie mialam i awet jak bylam w ciazy i karmilam zadna rewelacja :o_noo:nic sie nie powiekszyly bez problemu zakladam biustonosz z przed ciazy.
Nawet jak przytylam przed ciaza nigdy i w biust nic nie szlo taka uroda az dziwne ze tak mam

Ale moze dlatego poniewaz jak chodzilam do podstawowki a dziewczyny w 6 klasie dojrzewaly i mielismy wowczas WF z chlopakami ze starszej klasy i oni sie wysmiewali z tych co im cyce dyndaly.To ja sie codziennie modlilam zeby mi cycki ne urosly i zebym miala 170 cm wzrostu no i prosze wymodlilam.
Chodz nigdy nie mialam kopleksow jesli chodzi o biust jakbylo potrzeba ubierac bluzke lub sukienke bez cyckonosza zakladam takie specjalne przyklejane cycki ze niby cos mam!!!!
Ale operacj tak bym sobie nie zrbila predzej bym oddesala sobie tluszcz na inna planete wraz z sasiadkami!!!!

:hahaha: Umieram :hahaha:

mama2
dziewczyny czy siedzenie w takim foteliku samochodowym jest zdrowe ...bo moj synek wlasnie sie w tym zakochał , w domu spi w tym i tylko w tym wlasnie bylam na spacerze i tez go w to wsadzilam i okazało sie ze polubil spacery!!!!! rozgladał sie a potem usnał , ale on mi sie wydaje tak zwiniety nienaturalnie w tym...i moze godzinka czy dwie nie zaszkodzi ale prawie cały dzien?/!!!!!

LUTKA niezauwazylam czy pulsuje ciemiaczko
Patka powiadzasz nogi jak rzymianin??hm...miodzio

Mama chyba najzdrowsze nie jest, bo wszędzie piszą, żeby nie trzymać w tym dzieciaka dłużej niż dwie godziny dziennie.
Nam się czasem zdarza dłużej, np. dzisiaj jak pojechaliśmy autem nad Wisłę, to już nie braliśmy gondoli, ale wozimy w tym Kubę nie częściej niż raz w tygodniu.

mama2
jestem dzis wykonczona ! mam gosci do poniedziałku...bylam dzis na spacerze pare razy , nogi mi do d..wchodza i wogole zmeczona jestem:o_noo:
ile wasze dzieci spia w dzien ?????????bo moj maluch spi prawie cały dzien osatnio:o_noo:

Kuba w sumie nie przesypia więcej niż 2 godziny. Ucina sobie parę półgodzinnych drzemek. Ostatnio to już nawet na spacerze praktycznie w ogóle nie śpi :o_noo:

jola22
Ewcia i Mama2 foty super.

Dziewczyny napiszcie mi proszę ile razy dziennie wasze szkraby robią kupkę???
Julcia też ma wysypkę na twarzy, główce, torsie i ramionach – i martwię się że to alergia.
Te krostki są szorstkie, a niektóre z białym końcem – pomocy, co to może być.

Kuba miał podobne krostki i lekarka stwierdziła, że to bakteryjne. Dostałam maść z antybiotykiem i zniknęło wszystko.

A co do kupek, to około 4 na dobę. Ostatnio tak mu się unormowało, bo wcześniej było dużo więcej. Chociaż czasem i teraz zdarzają się dni ze zwiększoną ilością.

jola22
elwira
Jola22 jeśli karmisz cycem to pewnie potówki albo uczulenie na oliwkę jeśli używasz J&J u nas to byl powód a te z białą końcówka to albo duza ilość nabiału w twojej diecie albo hormony nic poważnego

Elwira od dziś nie będę używać nic z J&J.
Do kąpieli używamy Oliatum i krem Oliatum do ciałka.
Kurde mam nadzieję że to potówki, na główce tez ma krostki i pojawiła się jej ciemieniucha - wkurzyłam się bo pojawiła się z dnia na dzień. Na razie nie jest jej dużo i mam nadzieję że się nie powiększy.

Dziewczyny a czy można pic kozie mleko???? Ja słyszałam że kozie nie uczula.

A i jeszcze - wczoraj wcisnęłam się w spodnie z przed ciąży - i nawet się zapięłam.

Gratulacje. Ja dalej nie dopnę zamka :comp_ihate: