Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
jestem juz i ..nereczki nie widac:(((((
ale kazał jeszcze raz przyjsc jak maks bedzie mał pusty brzuch zeby byc pewnym ze pełny brzych to nie nerka z moczem czyli wodonercze...
szczerze to wolałabym zeby jej nnie bylo bo z tym sie normalnie zyje niz zeby mial wodonercze

Kurcze miałam nadzieję, że wieści będą inne. Trzymam kciuki, żeby diagnoza była jak najlepsza. Kiedy idziecie na kolejne USG?

jestem totalnier skołowana. Pediatra powiedział ze to jednak ciemieniucha, ranka w okolicach odbytu jets efektem wilgoci i trzeba porz adnie osuszyc to meijsce zanim się ubierze dziecko, poodbnie ma się sprawa z czerwonymi plamkami pod brodą i pod paszkami (grzybek, na ktrego dał antybiotyk) i mam smarować clotrimazolem. CO do alergii pokarmowej twierdzi ze młody musialby mieć liszaje na ciałku a nie ma więc to nie to.Skąd więc czerwone krosteczki.

Dziewczyny nie wiem co robić :/ Kazdy mówi co innego :/ A Mleko mlodemu nie bardzo podchodzi :/

Jola30
Witam
Noc ciezka maly butle pil tak jak cycka co 2 godziny po 30ml:smile_move:i plakal mnie boli gardlo i glowa boje sie ze go zararze bo juz mi kaszle.
Tez jakos dziwnie opsypany moze po tym leku cholerka jasna:smile_move:
cyce wysiadaja sciaglam jeszcze dzis rano o 6 -60ml i koniec juz nic nie przybiera nie bola wiec koniec nastapil chyba:smile_move:
bidulek szukal cyca w nocy tak mi go bylo szkoda,a z ta butka tyle ceregieli nie moge sie przyzwyczjc latam jak opentana zeby szyblo zrobic a on sie wyje ale o dziwo nie wiem albo kolki przeszly albo po prostu mialam glodne dziecko a nie kolki i wyl z glodu a ja wciskalm cycki puste na sile.:smile_move:sama juz nie wiem dostaje wprawdzie gripe Water ale jakos w ta cudowna moc nie wirze tak do konca :smile_move:
kupiki nie ma ale licze ze to sie unormuje po mleku sztucznym.
A mam pytanie powinnam podawac mu cos do picia np.herpatke plantex

Tak, przy sztucznym trzeba podawać wodę lub herbatki.
Spróbuj synka przetrzymywać troszkę. Staraj się stopniowo wydłużyć czas pomiędzy karmieniami np. o 10 minut, to na pewno zacznie jeść więcej. Do takich przerw jest po prostu przyzwyczajony.

jola22
Jola30
Jola22 ten dom wypisz wymaluj taki jak ja teraz mieszkam.
Nie wiem ale widac ze strasznie wysoko?
sprawdz jakie to jest ogrzewanie?
I to jest dom czy flat i jaki to jest budynek?:smile_move:

To jest duży dom podzielony na flaty - a ogrzewanie jest na gaz.
Ale są problemy z tym flatem - coś jest nie tak z prądem i nie wiadomo czy zrobią to przed sobotą, a ta sobota to jedyny dzień kiedy możemy się przeprowadzić.
Dziewczyny mam dość................ostatnio mam same problemy i nic więcej.

Jola tulę mocno, oby zaświeciło słoneczko :zwyrazami_milosci:

Daffodil
Jola30
Witam
Noc ciezka maly butle pil tak jak cycka co 2 godziny po 30ml:smile_move:i plakal mnie boli gardlo i glowa boje sie ze go zararze bo juz mi kaszle.
cyce wysiadaja sciaglam jeszcze dzis rano o 6 -60ml i koniec juz nic nie przybiera nie bola wiec koniec nastapil chyba:smile_move:
bidulek szukal cyca w nocy tak mi go bylo szkoda,a z ta butka tyle ceregieli nie moge sie przyzwyczjc latam jak opentana zeby szyblo zrobic a on sie wyje ale o dziwo nie wiem albo kolki przeszly albo po prostu mialam glodne dziecko a nie kolki i wyl z glodu a ja wciskalm cycki puste na sile.:smile_move:sama juz nie wiem dostaje wprawdzie gripe Water ale jakos w ta cudowna moc nie wirze tak do konca :smile_move:

Spróbuj synka przetrzymywać troszkę. Staraj się stopniowo wydłużyć czas pomiędzy karmieniami np. o 10 minut, to na pewno zacznie jeść więcej. Do takich przerw jest po prostu przyzwyczajony.

Raz na dobe starczy czy ile podawac?

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

pat-k
lutka
mama2

to moj maks wiele z tych punktow ma hm...

no własnie Szymek tez :/

dzisiaj pediatra stwierdzila, ze do 3 msc zycia wlasciwie wszystkie dzieci maja zwiekszone napiecie miesniowe i ze takie wczesniejsze diagnozy to dmuchanie na zimne. zlecaja terapie profilaktycznie, jesli dziecko ma wiekszosc tych objawow. My bedziemy masowac, bo na pewno nie zaszkodzi

Pat-k a możesz mniej więcej napisać jak ten masaż ma wyglądać? Czy to zbyt skomplikowane, żeby się szybko dało streścić?

mama2
jola22
mama2
jestem raczej spokojna bo z jedna nerka mozna zyc i sto lat jak to lekarz dzis powiedzial a wodonrecze u 75 % dzieciaczkow samoistnie znika ..bardziej sie boje jutrzejzego usg serduszka :(((

Zaraz przychodzi do nas Pani psycholog do Klaudii zobaczymy co powie o moim dziecku kochanym..:smile_move:

Mama2 USG serduszka na pewno wyjdzie dobrze - proszę nie myśleć inaczej.
A co się dzieje z Klaudią ze psycholog do niej przychodzi???

jola jesli ma jedna nerke to nic sie nie stanie z tym sie normalnie zyje
a co do klaudi to ogolnie chciałam zeby okreslila moje dziecko i powiedziała czy jest cos z czym nalezałoby popracowac , ale mowi ze jest ok

No to super, że u Klaudynki wszystko w porządku :smile_move:

lutka
jestem totalnier skołowana. Pediatra powiedział ze to jednak ciemieniucha, ranka w okolicach odbytu jets efektem wilgoci i trzeba porz adnie osuszyc to meijsce zanim się ubierze dziecko, poodbnie ma się sprawa z czerwonymi plamkami pod brodą i pod paszkami (grzybek, na ktrego dał antybiotyk) i mam smarować clotrimazolem. CO do alergii pokarmowej twierdzi ze młody musialby mieć liszaje na ciałku a nie ma więc to nie to.Skąd więc czerwone krosteczki.

Dziewczyny nie wiem co robić :/ Kazdy mówi co innego :/ A Mleko mlodemu nie bardzo podchodzi :/

Kurcze. Pewnie jak zaczniemy doradzać, to każda powie co innego :smile_move:
Ale diagnoza jest dość optymistyczna, dobrze, że nie jest to AZS. Może na razie nie zmieniaj mleka, tylko zobacz jaka będzie reakcja na maść?

Jola30
Daffodil
Jola30
Witam

Raz na dobe starczy czy ile podawac?

Tu już się nie wypowiadam, bo nie wiem :) Niech butelkowe mamusie doradzą :)

mama2
a moj synek ma jakis skok rozwojowy bo caly dzien glodny jest ssie piąstki jak szalony i cycek co godzine..wydaje mi sie ze on bedzie palucha ssał:(

Moje dziecko też własne ręce odkryło i pcha do ryjka. Tylko jeszcze ich nie kontroluje do końca i jeździ nimi po całej buzi, zanim trafi. Kiedyś sobie uszy urwie, bo z taką siłą to robi.

Jola30 dopaja się albo herbatkami albo czystą pzregotowaną wodą, ja to robie 2x dziennie po ok 50 ml, albo jak młody chce to od razu 100. Plantex to raczej lekopodobna herbatka która stosuje się po jedzeniu.

Daffodil tak mam zamiarz robić. Maści, nieszczęsny antybiotyk i stare mleko. CO prawda otworzyłam już Pepti ale moze przez tydz nic się nei stanie - tyle czasu ma trwac kuracja antybiotykowa i leczenie ciemieniuchy. Jeśli będzie znaczna roznica wówczas nie zmienie mleka, jeśli nic sie nie poprawi wówczas przejde na Pepti - choć Szymonowi wyraźnie sie nie podoba to mleko, je nerwowo, cały dzień jest niespokojny. Ok zmykam czytac ulotki.

Gunia Maksik usmiecha się tak ze serce rośnie :)

AMelcia ale Kuba jest juz wielki. A mi lekarz pwoiedzial ze Szymek bardzo dużo urosl i dlatego powinien jednak dostac wit D, zwlaszcza ze pzreciez dzieci nie wolno opalać wiec niby jak ma lapac promienie SŁońca.

lutka
Jola30 dopaja się albo herbatkami albo czystą pzregotowaną wodą, ja to robie 2x dziennie po ok 50 ml, albo jak młody chce to od razu 100. Plantex to raczej lekopodobna herbatka która stosuje się po jedzeniu.

Daffodil tak mam zamiarz robić. Maści, nieszczęsny antybiotyk i stare mleko. CO prawda otworzyłam już Pepti ale moze przez tydz nic się nei stanie - tyle czasu ma trwac kuracja antybiotykowa i leczenie ciemieniuchy. Jeśli będzie znaczna roznica wówczas nie zmienie mleka, jeśli nic sie nie poprawi wówczas przejde na Pepti - choć Szymonowi wyraźnie sie nie podoba to mleko, je nerwowo, cały dzień jest niespokojny. Ok zmykam czytac ulotki.

Gunia Maksik usmiecha się tak ze serce rośnie :)

AMelcia ale Kuba jest juz wielki. A mi lekarz pwoiedzial ze Szymek bardzo dużo urosl i dlatego powinien jednak dostac wit D, zwlaszcza ze pzreciez dzieci nie wolno opalać wiec niby jak ma lapac promienie SŁońca.

Lutka a ja juz glupia jestem wiec twoj ma ciemieniuche i antybiotyk moj mil ciemieniuche ale wyczeywalam nie wiem czy sukcesywnie bo dzs mi rano to nie fadnie wygladalo jakis taki plaskaty i rozowe luski i lpami sie zaczely ribic czz by z mleka sztucznego nie wiem.
Zmienilam dzis mleko za namowa Pani angielki mowi ze najlepsze w Anglii no zobaczymy.
a tak po zatym moj Niko juz taki opalony ze szok jego lubi slneczko ma karncie po tacie.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Witam was
Moj wczorajszy aniolek zostal aniolkiem do konca:)) po kapieli odłozylam go na chwile do lozeczka a on tam grzecznie lezał 40 minut az zasnał , potem usłyszalam ze zrobil kupe wiec go wyciagnełam zeby go przebrac a ona taki rozanielony , usmiechniety :smile_move:
odłozylam go do lozeczka i dalej spi..hm..tylko ze ja bez niego nie umiałam i glupia wzielam go do siebie. w nocy byly straszne burze wiec prawie wogole nie spalam noi Maksio jadł co 1.5 godziny:16_11_9:

Witajcie dziewczynki,
u nas dzisiaj usg glowki, trzymajcie kciuki. Mam nadzieje, ze to juz bedzie koniec maratonu po lekarzach

czy alergia na mleko moze sie objawiac w postaci sluzowatego kataru?
pediatra wczoraj zasugerowala, ze ten katar Tosi moze byc alergiczny i to moze byc alergia na mleko. Wydaje mi sie to bez sensu, bo najszybciej objawia sie to chyba w kupce i na skorze? a katar przy alergii pokarmowej? Wiecie cos o tym?

Lutka ile kosztowal ten bebilon pepti na recepte?
odstawiam znowu nabial ze swojej diety :( ale co z tego, jesli w mieszance, ktora dokarmiam Tosie jest bialko krowie

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
Witam was
Moj wczorajszy aniolek zostal aniolkiem do konca:)) po kapieli odłozylam go na chwile do lozeczka a on tam grzecznie lezał 40 minut az zasnał , potem usłyszalam ze zrobil kupe wiec go wyciagnełam zeby go przebrac a ona taki rozanielony , usmiechniety :smile_move:
odłozylam go do lozeczka i dalej spi..hm..tylko ze ja bez niego nie umiałam i glupia wzielam go do siebie. w nocy byly straszne burze wiec prawie wogole nie spalam noi Maksio jadł co 1.5 godziny:16_11_9:

hehe z takim malym mezczyzna przy boku burza nie straszna :))
u nas dzisiaj burze zapowiadaja, a mamy las za oknem, wiec bedzie widowiskowo ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie