Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
Daffodil
Ewciaa
witam poniedziałkowo jak WY to robicie że macie czas na forum ???????

Aha, w SR mówili, że w lodówce pokarm nawet 4 doby może stać. I można dolewać pokarm z kolejnych odciągnięć, ale najpierw trzeba ten świeżo odciągnięty schłodzić do temperatury tego wcześniejszego i dopiero wtedy łączyć.

o i ja dziekuje za ta informacje bo ostatnio sie nad tym zastanawialam.

Ja osobiście nigdy aż 4 doby nie trzymałam, bo wydaje mi się, że to za długo, no ale tak mówili :)

Ewciaa
a czy waszym dzieciaczkom się odbija po każbym jedzieniu ???

bo ja już nie wim jak mam robić zeby się jej odbiło, boje się ja prać tak przez ramie, trzymam ją cały czas w różku bo jeszcze się boje

Nie, nie po każdym. Czasem odbija się od razu, a czasem noszę 15 minut i nic. Poza tym nawet jak mu się ładnie odbije, to zdarza się, że później ulewa.

pat-k
Ewciaa
a czy waszym dzieciaczkom się odbija po każbym jedzieniu ???

bo ja już nie wim jak mam robić zeby się jej odbiło, boje się ja prać tak przez ramie, trzymam ją cały czas w różku bo jeszcze się boje

Ewciu u nas z ulewaniem to jest jazda. trzymam malutka do odbicia po kazdym jedzeniu, czasami po 10 minut. odkladam ja do lozeczka a ona potrafi ulac i to niesamowicie obficie po kolejnych 5-10 minutach... wyglada to strasznie bo leci jej i z buzi i z nosa czasami. masakra. bardzo sie tego boje. na noc daje jej sztuczne mleko przeciwko ulewaniu i chyba tylko dlatego moge spac w miare spokojnie.
a do odbicia klade sobie Tosie na klatce piersiowej. tak sie slodziutko wtula wtedy maly kroliczek :)

U nas też się czasem takie chluśnięcia zdarzają, na szczęście nie za często, raz na parę dni. Ale też od razu spanikowana jestem.

mama2corun
witam.
Ewcia mojej nie po kazdym karmieniu sie odbija.

my o 15 kolejna rozmowe o mieszkanie,choc niewiem czy to ma sens...ja juz niechce tu mieszkac po tym co mnie w sb spotkalo mam dosc kurwa wole klepac biede w Polsce....narazie ustalilismy ze czekamy az Oliw szkole skonczy 17lipca potem albo na drugi koniec Holandi sie przeniesiemy albo ja wracam do Polski nawet bez M.bo juz dluzej zlosliwosci i podlosci ludzkiej niezniose.wiecznych anonimowych sms gluchych tel etc.odpuszczam poprostu odpuszczam

mama2corun tulę mocno :zwyrazami_milosci: Olej to wszystko, najważniejsze, że jesteście szczęśliwi, macie dwie piękne córeczki i świata poza sobą nie widzicie. Ogromne buziaki.

mama2corun
witam.
Ewcia mojej nie po kazdym karmieniu sie odbija.

my o 15 kolejna rozmowe o mieszkanie,choc niewiem czy to ma sens...ja juz niechce tu mieszkac po tym co mnie w sb spotkalo mam dosc kurwa wole klepac biede w Polsce....narazie ustalilismy ze czekamy az Oliw szkole skonczy 17lipca potem albo na drugi koniec Holandi sie przeniesiemy albo ja wracam do Polski nawet bez M.bo juz dluzej zlosliwosci i podlosci ludzkiej niezniose.wiecznych anonimowych sms gluchych tel etc.odpuszczam poprostu odpuszczam

mama2curon nie wiem co co chodzi bo nie doczytałam ale trzymam kciuki by było dobrze i mocno tule

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
dzięki za wasze opinie. zuza nie miała żółtaczki więc nie bede jej wybudzac w nocy

strasznie się boje jak jej się ulewa

a jak pierwszy spacer???

My już jakoś tak jak Kuba miał tydzień wyszliśmy. Najpierw wietrzyliśmy go ze dwa razy na balkonie. Spacer przespał jak aniołek, zresztą tak jest do tej pory. To chyba jedyny moment kiedy jestem pewna, że będzie spał :)

to niezupelnie tak bo duzo swojego wkladu w tej sytuacji ma moj M
czasami mi sie wydaje ze kocham bez wzajemnosci owszem takich dni jest malo ale takie wlasnie chwile 10 razy mocniej na nas dzialaja niz te szczesliwe.
czasami sie zastanawiam po co mi to bylo potrzebne ten caly zwiazek przeciez bylysmy same z Oliwka szczesliwe.jedyne czyste dobro i szczescie z tego to Alexandra....

a tak ogolnie to zygac mi sie chce jak pomysle o sobie.....
i podjelam decyzje ze jesli M zemna niewyjedzie z tad to wyjade sama z dziewczynkami.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Ewciaa
a jak wasze krocze??? długo się goiło??? bo ja siedzieć za bardzo niemoge a w sobote chrzciny i jak ja będe w kościele siedzieć ?!

Ewcia ja bym sobie kosciół odpuscila tez miałam komunie i poszłam tylko na obiad , powinnas sie oszczedzac. Moje krocze ma sie super ale ja mam tylko 3 szwy bo delikatnie pękłam

mama2corun
czasami mi sie wydaje ze kocham bez wzajemnosci owszem takich dni jest malo ale takie wlasnie chwile 10 razy mocniej na nas dzialaja niz te szczesliwe.
czasami sie zastanawiam po co mi to bylo potrzebne ten caly zwiazek przeciez bylysmy same z Oliwka szczesliwe.jedyne czyste dobro i szczescie z tego to Alexandra....

i podjelam decyzje ze jesli M zemna niewyjedzie z tad to wyjade sama z dziewczynkami.

mysle ze jestes teraz mocno zdenerwowana i stad te pochopne i odwazne decyzje , wszystko sie ułozy , tworzycie teraz rodzine , nie mozesz zabrac mu dziewczynek i wyjechac bo napewno az na to nie zasłuzył, tule i trzymam kciuki zeby scie doszli do porozumienia

Ewciaa
a jak wasze krocze??? długo się goiło??? bo ja siedzieć za bardzo niemoge a w sobote chrzciny i jak ja będe w kościele siedzieć ?!

mama2 ale z tego co pamietam Ewcia ma byc chrzesna...
Ewciu u mnie troszke to trwalo dopiero teraz zaczynam normalnie siedziec ale tu to sa konowaly i dali mi zwykle szwy do srodka bo ja peklam w srodku i mam tam zwykle szwy koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2
Ewciaa

Ewcia ja bym sobie kosciół odpuscila tez miałam komunie i poszłam tylko na obiad , powinnas sie oszczedzac. Moje krocze ma sie super ale ja mam tylko 3 szwy bo delikatnie pękłam

tylko że ja jestem chrzestną

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2corun

A ja wierzę, że wszystko się ułoży. W końcu z tego co zawsze piszesz wynika, że M. jest super facetem, kocha Ciebie i Wasze córeczki. Trzymam kciuki, żebyście sobie to wszystko wyprostowali.

gunia43
Jola22 - wspolczuje opuchlizny. Tez mialam i wiem jak sie mozesz czuc. Ale po porodzie sie zdziwisz jak ladnie zejdzie i jak duzo zjedziesz na wadze.
Lutka - sliczny awek :-)
Mama2 - nie denerwuj mnie dietami!!!! Najchudsza (no moze oprocz mamay2corun) a najbardziej sie przejmuje. Wez dziewczyno, bo w dupsko dostaniesz. za takie marudzenie.

Wstawiam zdjecia mojego synka. Oto Maksiu w wieku 3 tygodni. No i tatus w wieku troche bárdziej zaawansowanym:
[ATTACH][ATTACH][ATTACH]7207[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]

No prosze jaki szczęsliwy tatuś :) pieknie:fun:

Szymus tez ma takie bawelniane porteczki - super sprawa, szybko się zakłada i ściąga :)

jola22
lutka
Jolcia a może małe bzyku bzyk sprawi ze porod ruszy?

mama2cór
kochana planow nie mamy żadnych. Ale bardzo bym chciała w końcu sie wyspac :D Młody dzis jest grzeczny i dużo spi, więc nocka bedzie znów zarwana. Oto fotka :) Mój mąż ja i mó tłusty kark :/

Lutka śliczna fotka - ja osobiście bardzo lubię mężczyzn z takim dużym zarostem.......przystojniak z twojego M.

A bzyku, bzyku nie da rady........mój M mówi ze to nie etyczne w tak zaawansowanej ciąży.

no tak, jesli tak uwaza to tego się nie przeskoczy. trudno trza czekać az Julka zdecyduje kiedy wyjść.

mama2
Jola zadna tam specjalna dieta poprostu chleb orkiszowy na sniadanie a nie big rogal , nie bedzie do kawki nic słodkiego i nie bedzie tostow na kolacje tylko cos lekkiego i mysle ze to wystarczy, zobaczymy

Gunia sliczny malutki i ten wiekszy tez:))

a moj syn tradycyjnie daje popalic trzeba go bujac na rekach a jak sie go odklada to w ryk i tak bedzie do 1.00 w nocy

Ja jestem juz mega przemeczona bo jak zrobie wszystko przy Maksie to lece do Klaudi do pokoju zeby z nia pobyc potem znowu do Maksa i tak wkołko a w nocy spie po 3, 4 godziny

Kochana ja przy jednym dziecku spię góra 3-4 h. Tak więc Maksi nie taki zły :)

Ewciaa

U mnie krocze goiło się 5 dni po 5 dniach już śmigałam :Śmiech: Ostatnio mi znajoma powiedziała że wogóle nie widać że byłam w ciąży (no tak nie widać oprócz rozstepów na brzuchu )

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

mama2corun
Lutka sliczny avek a co do mojego tematu to szkoda slow...niechce mi sie pisac o tym i niewiem czy jeszcze wogole tego chce
Guniu ale cudny twoj synus :D i maz tez ladnie sie prezentuje
mama2 wypoczynku zycze.i duuzo sily.

mama2cór w kazdym zwiiązku sa lepsze i gorsze chwile, chcesz chcesz tylko boisz sie, a strach po takich przeżyciach jakie miałaś jest normalny. Wielkie buziole kochana :*******