Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
W maju mam komunię córki kuzynki, nie jestem chrzestną. CO teraz kupuje sie dzieciakom?

Duży jak na 3 miesiąc!! Ile mial przy porodzie? Iza a ty jak długo karmilas córki piersią?

maly mial 3790, ale dlugi byl 60cm

Ja od poczatku dokarmialam butelka bo mialam bardzo malo pokarmu i dojenie tez nic nie dalo, nie zwiekszyla sie ilosc. Karmilam przez 1,5 miesiaca tylko. Z tym, ze u mnie pewnie to podswiadomosc bo mialam niewyrobione brodawki, malutkie i chowaly sie. Po 3 dniach obie piersi mialam strasznie zainfekowane bo brodawki ponadrywaly mi sie na pol centymetra i polozne nie pozwolily karmic bo leciala glownie krew. Teraz brodawki przygotowane, moze przez to moje nacieranie naturalna gabka jakos pobudzilam gruczoly, ze mam tyle siary.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Wiecie nie chodzi o to ze babka była chamska, bo nie była. Ale przyjechałam tam w obawie o życie i zdrowie mojego dziecka, a on nie wykazala najmniejszej troski. Jakas starsza pielegniarka zapytała czy probowałam pobudzać dzieko i była bardzo uprzejma, a ta mloda żartowala sobie z kolezanką, podczas gdy ja najpierw sie bałam, a poźniej było mi głupio wszystko odkręcać. A ona nie wykazala najmniejszego zrozumienia. Nie tacy ludzie powinni pracowac w służbie zdrowia, bo przez chwile czułam się jak intruz - choc wiem,ze nie powinnam. Ok wyrzuciałam to z siebie :)

isabela
hej kochane, rodzinka juz sie rozeszla po domach. Mia dzis dostala pierwsze prezenty piekna mate edukacyjna i misia pluszowego :)

A ja wciaz czuje sie jak wczesniej, caly dzien w sumie przesiedzialam i przelezalam na sofie. Jak tylko zaczynam chodzic to brzuch mi sie prezy i boli podbrzusze jak diabli. Takze czekamy.

Wrzucam fotki prezencikow dla Mia

jaka śliczna mata też chce taką

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

lutka
Isabela mata chyba z fischer prica co? konkretny prezencik :)

a ja po tym jak wziełam prysznic, zjadłam lody, bujałam brzuchem, puszczałam muzykę a mlody nie reagował mowię do miska: jedziemy do szpitala, lepiej dmuchac na zimne. Na izbie przyjęć kobieta się mnie pyta czy wyrażam zgodę na przyjęcie do szpitala. Myslałam ze wtedy gdy zajdzie taka potrzeba, ale nie, od razu przyjmują. No to wyraziłam. Złożyłam podpisy powiedziłam Miskowi zeby jechał po torbę, wkońcu nic poza kartą ciązy i książeczka ubezpieczeniową nie miałam, usiadłam na krzesle ze łzami w oczach no i Młody zaczał nagle brykać!!!!! I teraz pytanie, jechac do domu czy zostać? W końcu stwierdziłam, ze skoro juz się rusza i to konkretnie to po co mam zostawać (pewnie do poniedziałku) w szpitalu. Przeprosiłam, powiedziałam jak sprawa wyglada i wyszłam. Ale powiem Wam że przez chwilę czułam sie jakbym chciała wysępić darmowe badanie. Ta kobieta w recepcji tak dziwnie na mnie patrzyła, ze czułam się jak sęp:/

jak dobrze że mały w końću się ruszył,to najważniejsze a babą ze szpitala się nie przejmuj, nie raz dowświadczyłam niemiłego traktowania w szpitalu niestety e POlsce tak jest,

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2corun
a my dzis jednak tego McDonaldsa zaliczylismy ale szybko musielismy uciekac bo Oliw dostala takiego ataku kaszlu ze az lzy w oczach miala i odrazu takie doly pod oczami jej sie zrobily ze masakra:36_11_23:
teraz sobie smacznie spi na noc daje jej syrop przeciwkaszlowy wiec narazie jest cisza...ciekawe do ktorej...ehh te chorobska nas wykoncza...w pon jedziemy do PL lekarza bo znalezlismy raptem 8km od domu ale to lekarz rodzinny nie pediatra ale skierowanie i tak nam da na badania a ja chce polakowi wytlumaczyc po polsku o co mi chodzi chce jej tez wymaz z gardla i z nosa znowu zrobic bo mam podejrzenia ze bakteria wrocila ehh 2.5 roku byl spokuj i zaczyna sie maraton badan lekow etc....ah i jeszcze zesmy z Oliwka sobie taka przyjemnosc zrobily ze kupilysmy tulipany 10pieknych kolorowych tulipanow:D i stoja sobie slicznie na stole Oliw je niosla do domu taka szczesliwa bardziej z nich sie cieszyla niz z ubranek...kochane moje malenstwo :*
a wiecie musze jeszcze pochwalic moja Oliw bo poszlam do sklepu z posciela i kocykami bo doszlam do wniosku ze dokupie jeszcze jeden kocyk mam 2 no i rozek i w tym sklepie w zeszlym roku kupilam Oliwi kocyk z Dora i on tam byl i Oliw pyta czy chce kupic Aleksandrze taki kocyk jak ona ma mowie ze tak tylko moze z innym obrazkiem,a ona mowi to ja oddam Aleksandrze swoj kocyk bo ja mam jeszcze ze scoobiem....normalnie mnie tak rozczulila....naprawde zaskoczyla mnie jestem z niej dumna :D

madra i kochana ta twoja corcia a co do bakteri to faktycznie moze sie jakas franca przyplatała lepiej to zbadac

lutka
W maju mam komunię córki kuzynki, nie jestem chrzestną. CO teraz kupuje sie dzieciakom?

Duży jak na 3 miesiąc!! Ile mial przy porodzie? Iza a ty jak długo karmilas córki piersią?

mysle ze pieniadze sie głownie daje. ja tez mam komunie 17 maja syna mojej siostry i wszyscy jak na szpilkach siedza czy urodze do tego czasu

lutka
Wiecie nie chodzi o to ze babka była chamska, bo nie była. Ale przyjechałam tam w obawie o życie i zdrowie mojego dziecka, a on nie wykazala najmniejszej troski. Jakas starsza pielegniarka zapytała czy probowałam pobudzać dzieko i była bardzo uprzejma, a ta mloda żartowala sobie z kolezanką, podczas gdy ja najpierw sie bałam, a poźniej było mi głupio wszystko odkręcać. A ona nie wykazala najmniejszego zrozumienia. Nie tacy ludzie powinni pracowac w służbie zdrowia, bo przez chwile czułam się jak intruz - choc wiem,ze nie powinnam. Ok wyrzuciałam to z siebie :)

ja cie rozumiem a co do lekarzy to ja juz od dawna mam wyrobione o nich zdanie , banda nieczułych jełopów i tyle dlatego nie cieprpie jezdzic do szpitala czy na pogotowie bo zawsze traktuja cie jak jakiegos hipohondryka, ale najwazniejsze ze Szymus sie rusza i w dupie z tymi głupimi babami

witam was kochane:D nie Ewciu niejestem na porodowce....
Lutka kochana Ty tule mocno!!!
mama2 a niemiala corcia zatwardzenia??bo jak tak to mozliwe ze poprostu jej tam cos sie podraznilo i to jednorazowy incydent ale obserwuj...no bo wiadomo jak z dziecmi marwienie sie to nam juz zostanie do konca zycia...
a ja noc tez malo przespana a dzis juz od 7 niespie chcialam sie polozyc jeszcze ale o 7.30 Oliwia juz sie obudzila i juz za pozno.a noc u mnie tez ciezka oj tak mowilam ze skurcze przepowiadajace mi ucichly a dzis w nocy znowu ale one jakies takie konkretne nie sa no i nieregularne zeby stwierdzic ze cos sie dzieje...w nocy tak przy kazdym ruchu malej a ruszala glownie glowka...niesamowity bol bo ona bardzo nisko jest ulozona i to naprawde taki bol rozrywajacy jakby w pochwie....nic przyjemnego naprawde....cos mi sie wydaje ze z moja szyjka beda problemy znowu ze poprostu niechce wspolpracowac z dzieciatkiem....i chyba sie troszke pomecze no chyba ze mi wody odejda...bo dzis w nocy sie wymeczylam.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png