Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

dorciaa25
Ewciaa
bierzecie jeszcze manez???????? a witaminki?????

Właśnie o to samo chciałam się spytać:)

biorę prenatal a tam jest 200 mg magnezu (czyli malutko) .A dodatkowy magnez odstawiłam tydzień temu, a no i omega3 biore co pare dni.
mnie lekarz kazał teraz brać feminatal 400 metafolin + dha, więc grzecznie biore :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71171.png
http://s1.suwaczek.com/200905081662.png

gunia43
Ewciaa
gunia43

Lekarz powiedzial, ze magnez mam osstawic w 38 tygodniu. Polozna ze szkoly ropdzenia powiedziala, ze nawet w 37. Ja nie biore od poczatku 38 tygodnia. A brlam po 5 tabletek dziennie.
generalnie nic to nie zmienilo, jesli chodzi o liczbe boli i skurczy czy tez twardnienie brzucha. Jest jak bylo.

ja włśnie nie wiem co robić, chyba magnez odstawie
Ewciaa- odstaw. Polozna powiedzial, ze jak sie Magnez bierze to mozna nie dostac skurczy w zyciu! MOj gin tez to potwierdzuil, ze moga byc potem problemy z porodem bo skurcze slabe beda.

A co zrobić jak mam magnez w witaminach 200mg???

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

jola22
mama2
lutka
WItam się środowo. Dziewczyny mam taki młyn że do kibla ledwo zdążyłam się wyrwac - więc jestem zupelnie nie w temacie z Wami. Wybaczcie. I już zmykam. Buziaki

dobrze ze sie zameldowałas bo juz sie denerwowałysmy. Napisałam do PAtki ale nieodpisała hm....

No właśnie co z Patką - mam nadzieję że to remont tak ją pochłonął, i nadal jest w dwupaku.:monkey:

Właśnie chciałam doczytać czy już ktoś się z naszą pat-ką nie skontaktował. To ja na razie nie piszę, mam nadzieję, że w dalszej części będą jakieś wieści.

isabela
hej dziewczyny srodowo :)

Ja juz po badanich. Dostalam antybiotyk bo nerki mam zainfekowane. Krwi mi utoczyli 3 pojemniki, wyniki beda w piatek i w piatek tez jade do szpitala na badania serca... refleks maja niezly, cala ciaze mam bardzo wysokie tetno i serce czasami mi chce "wyjsc" mowilam o tym lekarzowi, on uwazal, ze to po prostu ciaza, ale dzis stwierdzili, ze mam normalne cisnienie, a serce mi zapieprza jak szalone wiec zapisali mnie jednak na badania do szpitala. Takze piatek kolejne badania w szpitalu, a nastepne w przyszla srode.
A teraz ide Was poczytac :)

To jednak dobre miałaś przeczucie z tymi nerkami i pęcherzem :/ A refleks rzeczywiście niezły, ale jak to mówią lepiej późno niż wcale. Obyś tylko nie urodziła do tego czasu :)

dorciaa25
gunia43
Ewciaa

Ewciaa- odstaw. Polozna powiedzial, ze jak sie Magnez bierze to mozna nie dostac skurczy w zyciu! MOj gin tez to potwierdzuil, ze moga byc potem problemy z porodem bo skurcze slabe beda.

wystarczy że dodatkowy magnez odstawisz, witaminki są potrzebne ja biore Feminatal N

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Kira super ze wsio ok
Ewcia gratuluje przyjscia na swiat chrzesniaka
Isabela konowaly...ale mam nadzieje ze to nic Tobie niezaszkodzi a niejest tak ze to wskazanie do cc??
Katja ja nielicze ruchow bo tak jak Gunia mowi chyba bym osiwiala...wiec nierobie tego choc polozna mi ostatnio sugerowala...ze jak jakis dzien slabszej aktywnosci to liczyc.
mnie glowa boli strasznie:36_11_23:wlasnie wzielam tabletke bo juz niemoge u nas upal straszny w sloncu to ponad30stopni w cieniu 27

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

dorciaa25
katja79
hej babeczki ja wlasnie wrócilam z ktg zapis dobry ale kazali mi liczyc ruchy i wogóle sie zdziwili ze tego nie robie ze w tak wysokiej ciazy trzeba to kontrolowac...:36_2_13: mi moja ginka nic nie mówila a Wam kazali liczyc ruchy?

Katja a masz zapis tego ktg?
Bo na moim jest u góry zapis dziecka, a na dole taka kreska , moja jest ciągła ale w pewnym momencie wzrasta, i tak się zastanawiam czy to nie jest zapis skurczów macicy, bo akurat mnie pobolewało troszkę...

Dorcia na dole rzeczywiście jest zapis skurczów.

dorciaa25
jola22
katja79
hej babeczki ja wlasnie wrócilam z ktg zapis dobry ale kazali mi liczyc ruchy i wogóle sie zdziwili ze tego nie robie ze w tak wysokiej ciazy trzeba to kontrolowac...:36_2_13: mi moja ginka nic nie mówila a Wam kazali liczyc ruchy?

Super że zapis ok.:water_fun:
Katju tu nikt mi o czymś takim nie mówił - a ile powinno być ruchów dziennie.

Mi tez nic nie mówił nikt o liczeniu ruchów, ale słyszałam że jest jakas srednia na godzinę

nie to napewno nie, polski lekarz, a to dobry ginekolog mowil, ze dziecko nieraz spi ponad 6-8 godzin i moze sie w ogole nie ruszzac. Musi byc 10 ruchow na dobe, ale moga byc okresy bez ruchu zadnego. Takze nei przejmuj sie jesli przez kilka godzin maluszek bedzie smacznie spal :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Kira89
witajcie kobietki w te gorące popołudnie :D to co miałam od poniedziałku w nocy do wczoraj to mogły być objawy zapowiadające ale nie musiały. Wszystko na raie u mnie zamknięte więc mi ulżyło :) serduszko bije małemu prawidłowo, jakby konik galopował :D ciśnienie w normie, wyszło na to, ze prze dwa tygodnie przytyłam az 100g :P HBs wyszedł ujemny i przeciwciał anty Rh nie stwierdzono :D lekarz powiedział, ze niedługo moge odczuć odchodzenie czopu choć niekoniecznie :P do kontroli za 2 tyg chyba że mały przyjdzie na świat to już nie :P

Kira super wiadomości, dobrze, że Filipek aż tak bardzo się nie śpieszy :)

katja79
gunia43
Jesli chodzi o liczenie ruchow dziecka to ja jestem do tego nieco sceptycznie nastawiona, poniewaz Maksio czasami nie rusza sie wcale, a czasami znow az daje mi popalic. A jak nie ma ochoty bo spi to i szklanka wody z lodem nie pomoze. Jakbym liczyla i nie trafila na jego aktywna faze, albo bym naliczyla za malo ruchow to stresowala bym sie cbardzo, bo juz siebie znam. Tak to mniej wiecej znam juz swoje dziecko i wiem kiedy cos jest nie tak, bez liczenia. Tutaj zgadzam sie zupelnie z moim ginekologiem.
Ale kazda mama musi wiedziec sama.
Oj. Pod tym wzgladem tzn. zdrowia malego to juz bym chciala byc po porodzie i wiedziec, ze jest zupelnie zdrowy.

oj Gunia ja mam tak samo i chyba im blizej wszystkiego tym bardziej sie boje o mala zeby byla zdrowiutka i ogólnie zeby z nia bylo wszystko ok bo ja zniose wszystko.
Coraz czesciej o tym mysle....

Mam to samo. I dlatego naprawdę chciałabym, żeby już było po.

dorciaa25
gunia43
Ewciaa

Dorcia chyba w każdych witaminkach ciążowych trochę magnezu jest. Ale są to takie ilości, że na poród nie wpłyną. Lekarze myślą tu raczej o sporych dawkach np. 5-6 tabletek magnezu dziennie.

mama2corun
Kira super ze wsio ok
Ewcia gratuluje przyjscia na swiat chrzesniaka
Isabela konowaly...ale mam nadzieje ze to nic Tobie niezaszkodzi a niejest tak ze to wskazanie do cc??
Katja ja nielicze ruchow bo tak jak Gunia mowi chyba bym osiwiala...wiec nierobie tego choc polozna mi ostatnio sugerowala...ze jak jakis dzien slabszej aktywnosci to liczyc.
mnie glowa boli strasznie:36_11_23:wlasnie wzielam tabletke bo juz niemoge u nas upal straszny w sloncu to ponad30stopni w cieniu 27

mama2corun ale się biedulko umęczysz przez te bóle głowy. To pewnie przez te nagłe zmiany pogody, bo teraz to już taka typowo letnia.