Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

amelcia8
witam się środowo:)))))
mama2corun:)- jeszcze poczekaj 5-dni z tym porodem po świętach już śmiało twoja córcia może byc z tobą i z nami majowymi ciociami:)

ewciaa mnie tez boli podbrzusze jak na okres no ale chyba tak ma być;))
ale mój syn bardzo mało od dwóch dni się rusza mmmmm albo zaczynam panikować albo sie coś dzieje mam nadzieję że jutro wróci do normy:):nie_mam_pojecia::nie_mam_pojecia:

u mnie amelcia rruchy małej tez slabe wiec się nie martw

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

ewciaa
amelcia co do tych upławów dużych bo kiedyś pisałaś to jakie masz???
Bo u mnie są strasznie wodniste, a czytałam że to może oznaczać pekniecię worka owodniowego

ewciaa właśnie strasznie wodniste i duuużo ale kochana jeśli taki stan utrzymuje się cały dzień to jedz do lekarza !!bo ja mam takie stany np-4-razy w danym dniu czyli mokro i przerwa a tak podobno może być!!!NO I MUSZĘ DODAĆ IŻ U MNIE TO JUŻ TROCHĘ TRWA! JAKIEŚ 4-TYG

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

ewciaa
amelcia8
mama2corun:)- jeszcze poczekaj 5-dni z tym porodem po świętach już śmiało twoja córcia może byc z tobą i z nami majowymi ciociami:)

ale mój syn bardzo mało od dwóch dni się rusza mmmmm albo zaczynam panikować albo sie coś dzieje mam nadzieję że jutro wróci do normy:):nie_mam_pojecia::nie_mam_pojecia:

dzięki ewciaa:) u ciebie słabe a u mnie mmm kurcze sama nie wiem takie jakieś anemiczne :((( ale poczekam do wieczora i zobaczę !a wtedy juz nigdzie nigdy nie dzwonię bo mam nauczkę po ostatnim razie tylko mobilizuje męża siadamy w samochód i jedziemy do szpiala

amelcia8
ewciaa
Bo u mnie są strasznie wodniste, a czytałam że to może oznaczać pekniecię worka owodniowego

ewciaa właśnie strasznie wodniste i duuużo ale kochana jeśli taki stan utrzymuje się cały dzień to jedz do lekarza !!bo ja mam takie stany np-4-razy w danym dniu czyli mokro i przerwa a tak podobno może być!!!NO I MUSZĘ DODAĆ IŻ U MNIE TO JUŻ TROCHĘ TRWA! JAKIEŚ 4-TYG

u mnie też to trwa dośc długo, u mnie najwiecej rano się wyleje póżniej nosze wkładke to nawet tak mokro nie ma

amelcia8
ewciaa
amelcia8

dzięki ewciaa:) u ciebie słabe a u mnie mmm kurcze sama nie wiem takie jakieś anemiczne :((( ale poczekam do wieczora i zobaczę !a wtedy juz nigdzie nigdy nie dzwonię bo mam nauczkę po ostatnim razie tylko mobilizuje męża siadamy w samochód i jedziemy do szpiala

to jak się martwisz to pewnie jedz, u mnie nie ma kopniaków tylko takie słabe przesuwanie pod skórą

ewciaa
amelcia8
ewciaa

to jak się martwisz to pewnie jedz, u mnie nie ma kopniaków tylko takie słabe przesuwanie pod skórą

a często to odczuwasz?

ewciaa
amelcia8
ewciaa

ewciaa właśnie strasznie wodniste i duuużo ale kochana jeśli taki stan utrzymuje się cały dzień to jedz do lekarza !!bo ja mam takie stany np-4-razy w danym dniu czyli mokro i przerwa a tak podobno może być!!!no i muszę dodać iż u mnie to już trochę trwa! Jakieś 4-tyg

u mnie też to trwa dośc długo, u mnie najwiecej rano się wyleje póżniej nosze wkładke to nawet tak mokro nie ma

o ewciaa właśnie najwięcej rano:)) czyli nie masz powodów do obaw

isabela
gunia43
isabela
a i jeszcze jedno, moja znajoma miala odwracane dziecko. Mowila, ze bardzo bolalo, trwalo to ponad 2h, a dziecko w nastepnej godzinie moment wrocilo do "starej" pozycji, mowila, ze byla wsciekla, ze na taki bol ja narazili bez sensu i nie zgodzila sie na kolejny raz - zrobili jej cc

Ja bym sie nie zgodzila, bo czytalam, ze przy odwracaniu jest ryzyko komplikaci i tylko bardzo doswiadczopny lekarz moze to przeprowadzac. Cos tam bylo, ze jest ryzyko naderwania lozyska i jweszcze cos, ale dokladnie nie pamietam.
Tutaj w Niemczech tego nie robia juz nigdzie.

ja sie tez nie zgadzam z odwracaniem dziecka, nie mam pojecia jakie sa komplikacje, ale wiem, ze w zyciu nie pozwolilabym na to! Juz brzmi okropnie, a jak to musi bolec?!!! Przeciez musza niezle cisnac dzieckiem i Toba by w ogole je ruszyc. Niby robia to podczas usg, ale dla mnie brzmi to troche sredniowiecznie...

Pamiętam jak jedna z marcówek o tym pisała (z tego co pamiętam mieszka w Holandii) i podobno bolało strasznie, a córeczki nie dało się odwrócić. Na drugi dzień miała brzuch posiniaczony, więc nacisk mus być ogromny. A po zabiegu trzymali ją parę godzin pod KTG, żeby sprawdzić czy z dzidziusiem wszystko w porządku, więc jednak ryzyko jest.

Ewciaa
bo u mnie są strasznie wodniste, a czytałam że to może oznaczać pekniecię worka owodniowego

Ale Ewcia wtedy to na pewno nie wygląda jak upławy. U niektórych kobiet chluśnie od razu, a u niektórych bardziej się sączy, ale podejrzewam, że ilości są i tak takie, że z upławami tego pomylić nie można...

amelcia8
ewciaa
amelcia8

a często to odczuwasz?

średnio co 2 h - 3h jak tylko siedze albo się położe

amelcia8
ewciaa
amelcia8

ewciaa właśnie strasznie wodniste i duuużo ale kochana jeśli taki stan utrzymuje się cały dzień to jedz do lekarza !!bo ja mam takie stany np-4-razy w danym dniu czyli mokro i przerwa a tak podobno może być!!!no i muszę dodać iż u mnie to już trochę trwa! Jakieś 4-tyg

o ewciaa właśnie najwięcej rano:)) czyli nie masz powodów do obaw

to dobrze bo zaczynałam się martwić

Daffodil
Ewciaa
bo u mnie są strasznie wodniste, a czytałam że to może oznaczać pekniecię worka owodniowego

Ale Ewcia wtedy to na pewno nie wygląda jak upławy. U niektórych kobiet chluśnie od razu, a u niektórych bardziej się sączy, ale podejrzewam, że ilości są i tak takie, że z upławami tego pomylić nie można...

Daffodil
ja już sama nie wiem raz się poleje a raz mam zwykłe upławy a jeszcze innym razem galaretowatą wydzielinę:nie_mam_pojecia:

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa

Daffodil
ja już sama nie wiem raz się poleje a raz mam zwykłe upławy a jeszcze innym razem galaretowatą wydzielinę:nie_mam_pojecia:

A może to objaw jakiegoś zapalenia? Byłaś ostatnio badana ginekologicznie? Niby piszą, że w ciąży upławy mogą być większe, ale mój lekarz od razu jak coś takiego u mnie kiedyś zauważył, to wysłał mnie na posiew. A jakbym miała tak całą ciążę podsumować, to wcale jakiś większych nie miałam.

Daffodil
Ewciaa
Daffodil

Daffodil

A może to objaw jakiegoś zapalenia? Byłaś ostatnio badana ginekologicznie? Niby piszą, że w ciąży upławy mogą być większe, ale mój lekarz od razu jak coś takiego u mnie kiedyś zauważył, to wysłał mnie na posiew. A jakbym miała tak całą ciążę podsumować, to wcale jakiś większych nie miałam.

miałam infekcję i 5 marca dostałam globulki jak się skońćzyły to te upławy czy co to były owiele mniejsze ostatnio byłam badana i lekarz nic nie mówił

mama2corun
a ja dziewczyny to myslalam ze pojade na porodowke :whoot:
od rana mam biegunke taka ze ledwo zyje tzn od 3godz jest spokuj.ale dziewczyny trgedia siedze i czekam czy cos dalej bedzie sie dzialo bo niby ze przed porodem organizm sie oczyszcza a to tak wygladalo...ehh tragedia!!ale narazie nic wiecej sie niedzieje.jedyne co jeszcze czuje to to ze dzidzi pcha sie w dol ...:nie_mam_pojecia:

jeju mama2cór no to ładnie, Ola pcha się na świat kami i nogami.:in_love: juz czasem bym chciała zeby był maj

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa

Daffodil

miałam infekcję i 5 marca dostałam globulki jak się skońćzyły to te upławy czy co to były owiele mniejsze ostatnio byłam badana i lekarz nic nie mówił

Oby tylko nic nie nawróciło. Ostatnio Kira zadała pytanie o podobną sprawę naszej pani ginekolog.

lutka
mama2corun
a ja dziewczyny to myslalam ze pojade na porodowke :whoot:
od rana mam biegunke taka ze ledwo zyje tzn od 3godz jest spokuj.ale dziewczyny trgedia siedze i czekam czy cos dalej bedzie sie dzialo bo niby ze przed porodem organizm sie oczyszcza a to tak wygladalo...ehh tragedia!!ale narazie nic wiecej sie niedzieje.jedyne co jeszcze czuje to to ze dzidzi pcha sie w dol ...:nie_mam_pojecia:

jeju mama2cór no to ładnie, Ola pcha się na świat kami i nogami.:in_love: juz czasem bym chciała zeby był maj

Najgorsze jest to, że mama2corun jeszcze się dzisiaj nie odezwała... Już się zaczynam stresować.

lutka
Ewciaa
katja a jak dziś Twoja Maja?? u mnie dziś slabo lekkie przesuwania pod skórą i tyle, żadnych kopniaków.....chyba cisza przed burzą

I Szymek jakis bardziej leniwy od wczoraj, nicy czuję ruchy ale delikatne :/

To chyba normalne na tym etapie. Ja też tak mam, tylko leciutkie przesunięcia. Wczoraj wieczorem parę godzin nic i w końcu czkawkę dostał, więc się trochę uspokoiłam :)

Ewciaa
mama2
Ewcia jak cie cos niepokoi to najlepiej jak pojdziesz do lekarza i sie upewnisz czy wszystko ok .Po co sie niepotrzebnie stresowac

mama ja nie chce niepotrzebnie panikować, może sobie coś wmawiam:nie_mam_pojecia:

Ewcia z jednej strony tak, ja też nie lubię niepotrzebnie siać paniki, ale z drugiej strony poród zbliża się wielkimi krokami, dobrze jest mieć pewność, że kanał rodny jest czysty. Bo później skończy się tak, że Zuzię będą antybiotykami od razu w szpitalu faszerować...

Daffodil
Ewciaa
mama2
Ewcia jak cie cos niepokoi to najlepiej jak pojdziesz do lekarza i sie upewnisz czy wszystko ok .Po co sie niepotrzebnie stresowac

mama ja nie chce niepotrzebnie panikować, może sobie coś wmawiam:nie_mam_pojecia:

Ewcia z jednej strony tak, ja też nie lubię niepotrzebnie siać paniki, ale z drugiej strony poród zbliża się wielkimi krokami, dobrze jest mieć pewność, że kanał rodny jest czysty. Bo później skończy się tak, że Zuzię będą antybiotykami od razu w szpitalu faszerować...

ale co mam się zadzwonić do mojego lekarza i powiedzieć że chce wizyte?? czy iść do innego?? ale inny zapyta co tak póxno pani przychodzi:nie_mam_pojecia: