Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

dorciaa25
Daffodil
gunia43
Witam w sobote!
U mnie pogoda nie za bardzo... Pochmurnie i ponoc ma padac.
Ja zbieram sie powoli na kurs rodzenia, a Maly wlasnei ma czkawke. :smile_move:

U nas pogoda taka, że tylko pasuje koc rozłożyć i wywalić cielsko :hahaha:

Witam się sobotnio, a mnie nurtuje taka sprawa, bo własciwie słonko tak śuper świeci ,że chetnie bym wyszła sie powygrzewac przed dom, ale zastanawiam się ile czasu możemy spędzać na słoncu, i czy dziecku to nie zaszkodzi???

Dorcia jeśli brzuszek będzie przykryty i Ciebie wygrzewanie na słońcu nie zmęczy, to nie zaszkodzi. Ale gdyby się w głowie kręciło, to od razu zmykaj do cienia.

Od środowych zajęć przez tydzień, raz dziennie połozna kazala wstrzymywac oddech na 5 sekund, w kolejnym tyg na 10 i tak dojść do 20 - żeby przyzwyczajać dziecko do braków tlenowych spowodowanych złym oddychaniem, lub jego brakiem podczas skurczy czy parcia.

lutka
Od środowych zajęć przez tydzień, raz dziennie połozna kazala wstrzymywac oddech na 5 sekund, w kolejnym tyg na 10 i tak dojść do 20 - żeby przyzwyczajać dziecko do braków tlenowych spowodowanych złym oddychaniem, lub jego brakiem podczas skurczy czy parcia.

To u nas truła do znudzenia, żeby absolutnie nie wstrzymywać oddechu podczas skurczy :lup: Ale w sumie pomysł dobry, bo rzeczywiście pewnie wiele kobiet o oddychaniu zapomina.

Daffodil
mama2
Daffodil

Ja wczoraj siedziałam trzy godziny w parku i całkiem nieźle to zniosłam :) Opalić się nie opaliłam, bo czytałam książkę, więc łeb w dół. Za to na rękach mam śliczne paski, bo miałam bluzkę z rękawem 3/4 :)

a ja siedziałam 3 godziny na placu zabaw i jak zeszłam to szłam jak pokraka do domu cała zesztywniałam ale za to zjadłam pyszna wate cukrowa
Dobra kochane zmykam z Klaudia na hulajnoge , wczoraj mnie korciło zeby jej pokazac ja ma jezdzic ale dałam sobie spokój

:lup: Normalnie w szoku jestem, że nie śmigałaś :ice_ski: z tym pękniętym żebrem :hahaha:

ja tez jestem zdziwiona widac potrzaba mi było sie powaznie uszkodzic zeby zaczac myslec!!

mama2
Ewciaa
lutka
a jak sie jeżdzi? prowadzilaś?

nie prowadziłam jeszcze, pewnie dopiero po porodzie jakoś się boje musze nabrać pewności, to jest strasznie wielkie auto a ja małymi zawsze jeżdziłam

a ja jezdziłam oplem zafira 3 lata a teraz w nowym czuje sie jak w puszczce:o_master:

z resztą maż wyczulony na wszytsko, więc troche minie za nim będe prowadziła, musze przyznać że nie jestem dobrym kierowcą bo mam prawojazdy od roku i mało jeźdzę więc jeszcze czuje się niepewnie, ale napewno wsiąde DO NIEJ po porodzie :36_2_25:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2
a tu pare wiosennych zdjec:)))[ATTACH]5318[/ATTACH]

[ATTACH]5319[/ATTACH]

[ATTACH]5320[/ATTACH]

mama Ty slicznotko i buzia slicznie opalona wygladasz jak zwykle pieknie
a my z Oliw bylysmy w drogeri kupilam pampersy i chusteczki nawilzane wiec juz mam wszystko a i dokupilam przescieradelko.no to juz naprawde mamy wszystko dla naszej myszki.teraz juz cierpliwie czekamy :kicia:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Ewciu gratuluje 30stki
Lutka gratuluje 40stki

a co do aut to ja tez mam prawo jazdy niecale 2 lata ale jezdze czym popadnie od malucha do busa bo nieraz wiozlam ludzi do pracy o5 lub 6 rano blleee i zdecydowanie wole busa prowadzic niz jakies male autko
zreszta ja po pol roku jak jak dostalam prawo jazdy jezdzilam sama do PL i zpowrotem w tym wlasnie busem wiec 1300km busem zrobic to ja bylam z siebie zadowolona.aczkolwiek nieuwazam ze jestem idealnym kierowca.najwazniejsze nierobic przerw w jezdzie.ja teraz juz od kilku tyg tylko jako pasazer bo sama zauwazylam ze koncentracja nie taka,wiec wolalam odpuscic.Najlepsze autko ktorym mi sie jezdzi to nasze Volvo mamy po raz drugi raz mielismy z manualna skrzynia biegow uwielbialam nim jezdzic przez niemcy do PL dochodzilam nawet uwaga do 240km/godz to tak dobre auto.ale z powodu klapotow finansowych sprzedalismy go na pocztku roku :( ale teraz juz znowu na prostej wiec kupilismy znowu tymrazem czarne volvo S60(pierwsze bylo srebrne) i z automatem ale jeszcze nieprowadzilam bo narazie poprostu niechce za kierownica.ok my z Oliwka zjadlysmy objadek i zabieramy sie za porzadki pogoda taka szara i ponuro zimno bo 10 stopni :( wiec jakos ten czas trzeba wykozystac.buziaki mamulki :*

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png