Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
mama2corun
Dorcia Katja ja takie klucie tez mam ale jaka przyczyna to niemam pojecia a to zdjecie bo wczesniej nieweszlo ehh ten lapek jakos tak muli ze niewiem co znim....

no prosze czyli juz jestesmy trzy czyli spore prawdopodobienstwo ze to normalne...ciekawe czy ktos jeszcze dolaczy?
mama2córun ale masz naprawde zlote rece sama wydziergalas ten sweterek i uszylas podszewke???????ja bym chyba pól roku sie z tym bawila:what:

To ja czwarta. Czyli to musi być normalne :)

mama2corun sweterek też sama zrobiłaś??? O rany, myślałam, że tylko podszyłaś. Cudo.

dorciaa25
lutka
dorciaa25
U mnie jesli chodzi o ktg nic mi gin nie mówiła, a wogóle myslałam ze się je robi gdy mija termin...

A zastanawiam się czy nie mam za rzadko wizyt bo mimoże mam problem z szyjką to wizyte wyznaczyła mi za miesiąć 9czyli jeszcze nie całe 3 tygodnie)

no jak na mój gust za rzadko. a jak bardzo krótką miałas szyjke ostatnio?

Witam wieczorowo:) Dopiero teraz działa mi internet , robiliśmy format.

Lutko ostatnio 31mm

Czasami czuje w środku ( w kanale rodnym) takie kłucie przeszywające, niby nie bolesne ale nie przyjemne...co to może byc???, myślicie ze moze miec zwiazek z szyjką. I to tak nagle dopada, chwilke czuje i potem mija...
Dorciaa - mam dokladnie to samo!!!!! Takie klucie. Czasem kilka razy a potem spokoj. Az mam ochote sie podrapac albo podskoczyc, bo takie to dziwne uczucie. Ale ja mysle, ze to maly glowka tak uciska - nie wiem na co i stad takie efekty.
To wszystko nic, przy tym, jak dzisiasj czulam czkawke Malego -- miedzy nogami. Ale jaja!!!! Choc to nie bylo tak nieprzyjemne.

mama2corun
Jola30 przytulaniec dla Ciebie kurcze nawet niemam pomyslu jakby Cie pocieszyc ale prosze nienastawiaj sie ze niedostaniecie dofinansowania trzymam kciuki zebys dostala
Patka trzymam kciuki o to zeby wszystko po twojej mysli sie ulozylo.
Katja ja mam wlasnie druga i tak martwilam sie ze ta roznica bedzie zla ale widze ze jest super ja Oliwi moge duzo wytlumaczyc i ona rozumie przezywa ta ciaze to ze bedzie miec siostrzyczke jest szczesliwa.teraz sie tylko modle zeby byc dobra mama dla moich coreczek zeby i jednej i drugiej pokazac ze rowno je kocham i zeby byly szczesliwe
i troszke sie pochwale Oliwi 2 miesiace temu kupilam sweterek w ktorym wyszla tylko raz bo twierdzi ze swedzi ja wszystko no wiec niebede jej zmuszac i dzis go przerobilam na taki grubszy sweterek dla Aleksandry w srodku jest welur wiec mysle ze niebedzie jej draznil.i Oliw tez cos zrobilam bo kupilam jej 2 golfiki niestety golf ledwo ledwo przechodzi przez glowke wiec obcielam i zrobilam z nich zwykle sweterki :D a jaka Oliw szczesliwa :D

Mama2 Jestes wspaniala ama dla pierwszej corci i dla drogiej tez na pewno bedziesz gluptasie. I nie musisz sie o to modlic, bo Ty tak poprostu masz!

gunia43
Ok. Ja sie zmywam, bo dzisaj to serio sie zasiedzialam. Czytalam maila od kolezanki z Polski, potem jej odpisawalam i sie rozbudzilam. Jutro chyba wstane po 10-tej.

Patka - trzymam kciukole, zeby sie poukladalo.

Dorciaa - fajny balonik na awatarku.

gunia ty masz też mały brzuch o ile pamiętam:) nie czujesz się źle z tego powodu mając tylko taką piłeczkę???? bo to chyba ty robiłaś te zdjęcia w tej piżamce w paski?????ja się martwie o mojego syna wczoraj tak mnie kopał po pęcherzu i jajniku że bolało oj bolało

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

gunia43
dorciaa25
lutka

Lutko ostatnio 31mm

Czasami czuje w środku ( w kanale rodnym) takie kłucie przeszywające, niby nie bolesne ale nie przyjemne...co to może byc???, myślicie ze moze miec zwiazek z szyjką. I to tak nagle dopada, chwilke czuje i potem mija...
Dorciaa - mam dokladnie to samo!!!!! Takie klucie. Czasem kilka razy a potem spokoj. Az mam ochote sie podrapac albo podskoczyc, bo takie to dziwne uczucie. Ale ja mysle, ze to maly glowka tak uciska - nie wiem na co i stad takie efekty.
To wszystko nic, przy tym, jak dzisiasj czulam czkawke Malego -- miedzy nogami. Ale jaja!!!! Choc to nie bylo tak nieprzyjemne.

to kłucie oznacza że dziecko jest coraz niżej!!!! lub że skraca sie szyjka macicy lub że już się rozwiera !!!!jest wiele czynników takiego objawu!!wiem bo pytałam się ostatnio mojej ginekolog bo miałam to samo!!czułam jakby Kuba chciał wyjść !:36_11_1::36_11_1::36_11_1:tylko że u mnie okazało sie to związane z naciskiem pupy na dół macicy bo miałam położenie
miednicowe

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

gunia43
dorciaa25
lutka

Lutko ostatnio 31mm

Witam wszystkie mamusie :)))))
A ja własnie nie czułam jeszcze czkawki:(

A co do tych kłuc to juz myślałam ze to ze mna cos nie tak, ale pocieszyłyście mnie ,ze nie tylko ja to mam więc chyba to norma...

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

witajcie kochane piatkowo
wiec u nas diametralne zmiany. moj M wczoraj dostal wypowiedzenie i w ciagu tygodnia zjezdzamy do Polski. na razie sobie tego nie wyobrazam... mieszkanie w Otwocku w stanie polsurowym, tzn sa tyko podlogi i tyle. ani kibla, ani wanny ani kuchni. nie wiem czy jechac pociagiem (20 godzin) czy samolotem. to bedzie 9 miesiac... boje sie, ze zaczne rodzic w drodze. musimy sie spakowac w 2 walizki, cala wyprawke bede musiala pewnie skompletowac juz w Pl, lozeczko zostaje tutaj tzn, zostawimy u znajomych bo z mieszkania musimy sie wyprowadzic. Wezme tylko ciuszki, podstawowe rzeczy.

Katja bardzo mi zalezy na kontakcie z Twoim kolega ze szpitala na Karowej. Prawdopodobnie pojedziemy do szpitala od razu z lotniska alpo pkp, sprawdzic czy z mala wszystko ok. Bardzo chcialabym tez tam rodzic. Gdybys mogla pomoc i nie bylby to duzy problem....

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

amelcia8
witam i ja się piątkowo!:) dziewczyny jestem przerażona brzuch mi opadł i wszystko wskazuje na to że będę kwietniową mamusią:36_11_1::36_11_1::36_11_1:

Amelciu masz pewnie jeszcze 2-3 tyg przed soba. Kubus juz bedzie donoszonym bobaskiem

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Hej dziewczynki. wczoraj nie miałam czasu zajrzeć do Was a dziś chyba już nie nadrobie zaległości, jedyne co widzę to duży bancoł Dorci w awku :D i zmiany u Patki. Kochana a czemu musicie wracać? Skąd tak nagła decyzja? Kurde nie zazdroszczę, i szczerze to nie bardzowiem co doradzić w kwestii podróży. Samolot w 9 miesiącu odpada, podobno niektóre linie nie wpuszczają na pokład kobiet w 9 miesiącu :/

mama2cór buciaki i cmoki dla Ciebie za czujność :********* JAkby co, to napewno dam znać ze coś się wydarzyło, lub własnie wydarza.

amelcia8
gunia43
Ok. Ja sie zmywam, bo dzisaj to serio sie zasiedzialam. Czytalam maila od kolezanki z Polski, potem jej odpisawalam i sie rozbudzilam. Jutro chyba wstane po 10-tej.

Patka - trzymam kciukole, zeby sie poukladalo.

Dorciaa - fajny balonik na awatarku.

gunia ty masz też mały brzuch o ile pamiętam:) nie czujesz się źle z tego powodu mając tylko taką piłeczkę???? bo to chyba ty robiłaś te zdjęcia w tej piżamce w paski?????ja się martwie o mojego syna wczoraj tak mnie kopał po pęcherzu i jajniku że bolało oj bolało

Jakos sie nie martwie, bo moj lekarz powiedzial, ze mam w sam raz i polozna tez powiedziala, ze nie jest wcale maly - pytalam.