Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
mama2
a u mnie z waga cos nie tak sie dzieje jakis tydzien temu było 73.6 dwa dni pozniej 73.9 trzy dni pozniej 74.4 przeciez to niemozliwe zeby co 2 dni pol kg tyc ...tylko swoja droga nie bylam tydzien w ubikacji!!!!!!!!!!!!!!!! i nic ani czopkii ani jabłka nie pomagają!!!!!!!!!!!!!

a ananas? oj, jak juz Cie scignie w koncu, to bedziesz miala akcje w kibelku ;)

ananas by napewno pomógł tylko nie moge patrzec teraz na ananasy ale jesli Gunia mowi ze ona tez tak 1 kg w pare dni ...o matko to jest przerazajace a tu jescze 6 tygodni

Ewciaa
katja79

Ewciukochana widze ze ciekawa bylas czy kupilam wózek...no cóz nie kupilam i w dodatku sie wscieklam bo tak mi znajoma zachwalala ten sklep a tu dupa blada albo ceny kosmiczne jak cos w miare fajnego albo baboki nie z tej ziemi a jeszcze sie wpakowalismy w niezly korek w drodze powrotnej a ja oczywiscie z pelnym pecherzem myslalam ze skonam.Pewnie ponowimy poszukiwania w weekend ale przyznam ze zaczynam sie denerwowac ze jeszcze nie mamy tego wózka.... chyba juz tylko my dwie zostalysmy bez tego zakupu co Ewcia?

KATJA rzeczywiście mieszkać w dożym mieście jest fajnie ale ceny z kosmosu, mój ma kosztować jakieś 1000zł minus rabat :) ja się nie martwie to mąż wie jaki chce kupić rodzice też więc jak bede rodzić wcześniej to bede pewna że kupią ten co ja chce,a zreszta u mnie w pokoju nie ma mniejsca więc mi się nie spieszy, wolałabym już mieć pościel i to co jeszcze mi brakuje, pewnie tylko my bez wózków:36_11_1:
Ja dostane dopiero w polowie kwietnia. Mam nadzije, ze zdazymy w wozkiem przed Maksiem:-)

pat-k
Daffodil
Cześć dziewuszki.
Dzisiaj w lepszym humorze dzień zaczynam, bo widzę jakąś poprawę pogody, przynajmniej śnieg nie sypie :) Obudziłam się już dawno, ale leżałam w łóżku z M jak mama. Dla tych babeczek, które się pytały o szczepienia, jest fajny artykuł z tabelką co i kiedy, więc polecam kupić.
Aha, wyczytałam jeszcze, że u 30% kobiet, które rodzą po raz pierwszy brzuch przed porodem nie opada, tak więc tracimy jeden symptom :)
A teraz zabieram się za śniadanko, bo tylko głód mnie z łóżka przepędził.

w ogole nie opada, czy opada dopiero 2-3 dni przed porodem? bo ja oczywiscie codziennie sobie piesc pod zebra wsadzam i sprawdzam czy opadl :)) a tu nici...

Jest napisane, że się nie obniża, więc chyba w ogóle.

mama2
Ja tu widze w jakim przerazającym tempie rosnie mi waga a maz moj wczoraj do mnie mowi ze szczypiorek jestem:36_11_1::36_11_1::36_11_1:

nie wyobrazam sobie lepszego komplementu w ciazy!

moj tylko dziwi sie, ze taki duzy brzuch daje rade utrzymac na stosunkowo chudych nozkach... no coz, staram sie tez traktowac to jak mile slowa :)))

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
isabela, jola22 - ja jeszcze raz pytanie dot. pracy w Anglii.
Mja siostra byla w JC i wydrukowala sobie odferty pracy na miejscu.I takie jest moje pytanie -czy oni jakos rejestruja jako poszukujacy pracy i posrednicza w szukaniu pracy, jesli ona juz pracuje w KFC czyli bezrobotna nie jest? Jej powiedzieli tylko, ze ma sobie oferty wydrukowac.
A czy mozna jkos inaczej szukac jeszcze pracy niz przez gazety, ogloszenia i JC. Sa jakies agencje? Jak to wyglada, bo bardzo sie martwie io ta moja mlodsza siostre.
Ona od zawsze siedzi w tym KFC ale teraz jest malo pracy i kasymalo zarabia a tu zachunki itd.
Help!!!!!

Sa różne agencje pracy - ale nie wiem czy są w Brighton.
Ja nigdy nie szukałam pracy przez agencje więc nawet nie wiem jak to się odbywa.
Na ofertach z JC są numery tel i numery ref - musi tam zadzwonić i się zapytać - to działa bo mój mąż kiedyś tak znalazł pracę.
Gunia a niech spróbuje w szpitalu - ja nie musiałam kończyć żadnej szkoły żeby pracować jako Health Care Assistant - wszystkiego ją nauczą, i praca nie jest zła no i dla państwowej instytucji.
Zamieszczam Ci linka ze szpitala z Brighton - niech ona szuka ofert na recepcjonistkę, HCA, (wszystko co jest poniżej 20 tyś funtów na rok - wtedy zazwyczaj nie potrzebujesz wykształcenia w tym kierunku)

Job vacancy search: Which health sector?

Ta oferta jest np na osobę która sterylizuje wszystko po operacji - prosta i łatwa.

Job vacancy: Brighton and Sussex University Hospitals NHS Trusts, Brighton, Sterile Services Technician

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2
a u mnie z waga cos nie tak sie dzieje jakis tydzien temu było 73.6 dwa dni pozniej 73.9 trzy dni pozniej 74.4 przeciez to niemozliwe zeby co 2 dni pol kg tyc ...tylko swoja droga nie bylam tydzien w ubikacji!!!!!!!!!!!!!!!! i nic ani czopkii ani jabłka nie pomagają!!!!!!!!!!!!!

Mama ja mam sposób, który na mnie podziałał rewelacyjnie. Codziennie na czczo zjadam dwa jabłka przygotowane w następujący sposób: przecinam je na pół, wydrążam środek i na 4-5 minut wkładam pod przykryciem do mikrofalówki. One wtedy tak trochę zmiękną, w smaku przypominają trochę takie pieczone lub gotowane, może ciut gorsze są, ale zdecydowanie szybciej się robi :) I koniecznie ze skórką, nie wolno ich obierać. Możesz sobie cynamonem posypać, pyszne są. Kuba też uwielbia, bo zawsze ma po tym mega czkawkę :)
Sposób przetestowany przez moją mamę, sama nie wierzyłam, ale spróbowałam. Jem tak już od tygodnia i codziennie odwiedzam ubikację :)

mama2
Jola ale jak nie urok to sraczka ....My juz z M chyba do konca ciąży zero bzykania ...nie rozumiem czemu ale odczuwam straszny dyskomfort i takie jakby szczypanie jakby mi cos przeszkadzało (hihiale to zabrzmiało) i tak sobie mysle czy to nie jakas cholerna infekcja choc poza tym nie mam zadnych objawow...juz robilismy kilka podejsc i GUZIK nie da rady:36_11_1::36_11_1::36_11_1:

NO ja mam takie pieczenie. NO nie - mialam. Jakies trzy dni temu mi ie sponczylo. Mysle, ze cos w pochwie sie zmienia wraz ze zmiana poziomu hormonow. Ja zuzylam cale opakowanie Gynalginu, bo jakiegos swinstwa ni stad ni z owoad dostalam. A potem tez jeszcze mnie pieklo. Bylam u gina i po wzieciu wymazu okazalo ie ze ok. Dostalam jakies globulki na wszelki wypadek ale nie uzylam. Od trzech dni znow jest w normie. Moze to u Ciebie tez przejsciowe...

mama2
Daffodil
mama2
To i ja sie witam , dzis ostatnie poddrygi zimy od juztra coraz cieplej:))):fun:

I spoznione gratulacje za 40 Ewci I 50 JJolci oraz dzisiejsze gratulacje 40 Isabeli

U mnie przeziebienie trwa :36_2_24:ale narazie sytucaja opanowana

Ja tez juz zaliczam same nieprzespane noce raz leiej raz gorzej ale generalnie niewysypiam sie :karate:

Mama u mnie to samo, śpię ostatnio po 3-4 godziny. Staram się rano wstać dość wcześnie, żeby się później w nocy nie męczyć, a i tak przez większość czasu wiercę się i kręcę. Ale w ciągu dnia jakoś w ogóle zmęczenia nie odczuwam. Chyba się organizm przystosowuje do nocnej opieki nad niemowlakiem :)

mnie wciaz energia rozpiera za dnia wczoraj sie tak narobilam ze tez swietliki ujrzałam przez chwile hihi
a i od wczoraj mam nowa paskudna dolegliowsc , brak mi powietrza bardzo głosno oddycham i nawet wczoraj o malo nie wpadłam w panike ze sie dusze.:36_11_1::36_11_1:

To teraz pozostaje tylko czekać z utęsknieniem aż się brzuszek obniży.

pat-k
mama2
Patka jak dzisiejsze samopoczucie kochana???

wzielam sie w garsc :)
Tosia figluje w brzuchu i to mnie uspokaja. mierze codziennie brzuch czy nie rosnie gwaltownie i powtarzam sobie, ze jestem w tych 50% przypadkow gdzie wielowodzie nie ma konkretnej przyczyny. ciesze sie, ze juz czwartek i w poniedzialek przebadaja mnie w szpitalu
Dzielna dziewczynka!!!! No i brawo dla Tosi, ze mame wspiera fikaniem!

Gunia i jeszcze jedno - niech twoja siostra aplikuje na kilka prac za jednym razem - wtedy większe prawdopodobieństwo że się uda.
Może też iść do szpitala do Recrutment Office i tam zapytać o prace.
I niech się nie boi - praca w szpitalu nie jest zła (za wyjątkiem kiedy jesteś w ciąży, bo wtedy jest ciężko)
Niech też zapyta o coś takiego jak Open Day - wtedy szpital potrzebuje większej ilości Healthcare Assistantów i robią masową rekrutację.
Trzymam za nią kciuki

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

pat-k
mama2
Ja tu widze w jakim przerazającym tempie rosnie mi waga a maz moj wczoraj do mnie mowi ze szczypiorek jestem:36_11_1::36_11_1::36_11_1:

moj tylko dziwi sie, ze taki duzy brzuch daje rade utrzymac na stosunkowo chudych nozkach... no coz, staram sie tez traktowac to jak mile slowa :)))

Heh, mój stwierdził kiedyś, że wyglądam jak taki ludzik zrobiony z kasztanów. Że brzuch wielki i okrągły, a reszta z zapałek :) Od razu dostał w łeb :hahaha:
A nóg wcale chudych nie mam, raczej mam mocno zbudowaną dolną część ciała, ale przy tym brzuchu to rzeczywiście wszystko jakoś drobniej wygląda :)

mama2
jola22
mama2
Jola ale jak nie urok to sraczka ....My juz z M chyba do konca ciąży zero bzykania ...nie rozumiem czemu ale odczuwam straszny dyskomfort i takie jakby szczypanie jakby mi cos przeszkadzało (hihiale to zabrzmiało) i tak sobie mysle czy to nie jakas cholerna infekcja choc poza tym nie mam zadnych objawow...juz robilismy kilka podejsc i GUZIK nie da rady:36_11_1::36_11_1::36_11_1:

Dziwne - no bo szczypanie to zazwyczaj infekcja - chyba że to chwilowa alergia na męża przyrodzenie.:36_21_5:
Ja nawet nie wiem czy takową mam czy nie bo już nie pamiętam jak to się robi - ale po porodzie jak sie rzucę na męża to biedny będzie.:36_11_1::36_11_1:

moze to smieszne ale wlasnie odczuwam to jak alergie na męża bo tylko wtedy czuje szczypanie...A mi sie tak chce jak nigdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:karate:
a Wy czemu nic ? lekarz zabronil?
Ja nic, bo mam silne te skurcze i bole okresowe i twardnienie. Jakby bylo cos nie tak to bym miala wyrzuty. No i moj m. zaczal sie bac!!! NO i jakos potrzeby nie czuje, inaczej zupelnie niz np. w 7 miesiacu. Wtedy to mnie normalnie az nosilo!!!!!

Daffodil
pat-k
mama2

Heh, mój stwierdził kiedyś, że wyglądam jak taki ludzik zrobiony z kasztanów. Że brzuch wielki i okrągły, a reszta z zapałek :) Od razu dostał w łeb :hahaha:
A nóg wcale chudych nie mam, raczej mam mocno zbudowaną dolną część ciała, ale przy tym brzuchu to rzeczywiście wszystko jakoś drobniej wygląda :)

bo ja wam cos powiem my teraz stosunkowo do tego brzucha to nozki i raczki mamy jak patyczki ale niech tylko urodzimy i wtedy juz niestety wyjdzie szydło z wora....ludzik z kasztanów :sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:

gunia43
mama2

NO ja mam takie pieczenie. NO nie - mialam. Jakies trzy dni temu mi ie sponczylo. Mysle, ze cos w pochwie sie zmienia wraz ze zmiana poziomu hormonow. Ja zuzylam cale opakowanie Gynalginu, bo jakiegos swinstwa ni stad ni z owoad dostalam. A potem tez jeszcze mnie pieklo. Bylam u gina i po wzieciu wymazu okazalo ie ze ok. Dostalam jakies globulki na wszelki wypadek ale nie uzylam. Od trzech dni znow jest w normie. Moze to u Ciebie tez przejsciowe...

kurcze no to mam nadzieje ze przejdzie bo do porodu 6 tyg potem kolejne 6 połóg i wychodzi 12 tyg bez bzykania:36_11_1::36_11_1:

pat-k
gunia43
pat-k

a ja jak stoje albo siedze to mam brzuch jak duze jajo przyklejony do dolu brzucha i mala nie siega mi do zeber. musi byc wtedy na max zwinieta w klebek... do zeber siega tylko wtedy, kiedy sie poloze i macica mi sie rozplaszcza. nie wiem kurcze, czy to normalne. ktoras z Was tez tak ma?
Ja mam tak nisko.

Guniu, ale Tobie zdaje sie juz brzuszek opadl? a wczesniej Maksiu siegal do zeber jak stalas?
Roznie to bylo. W zaleznosci od ulozenia. Najpierw mialam tak nisko, bo moje malenstwo lezalo w poprzek zupelnie. Potem fiknal glowka w gore i to bym horror pod tym wzgledem, ze oddachac nie moglam. Jak dal nura glowka w dol to juz lepiej. A brzuch mi nie opadl dlatego, ze Maksio juz glowke ma ustawiona- tak mi gin powiedzial po USG. Dalej swobodnie lewituje :-) jak stwierdzil, tylko poprostu bardziej sei w klebek widac zwinal i dletego mam wiecej miejsca pod zebrami.

mama2
Daffodil ale te jablka musze na czczo bo rano od kilku dni to ja MUSZE mleko i ser biały z dzemem bo inaczej ocip....je a tak jak zjem jabłka to juz zero mleka!!!Bo wiesz ja codziennie jem jabłka ale przed snem ze skórka

Hmmm, szczerze mówiąc to nie wiem :) Moja mama jadła na czczo, ja też i działa. Nie wiem co będzie jak będziesz jadła wieczorem, ale spróbować nie zaszkodzi :)

mama2

No to co sie dziwisz A sniadania i obiadki to chyba z ciebie nie paruja przez skore!

gunia43
mama2

No to co sie dziwisz A sniadania i obiadki to chyba z ciebie nie paruja przez skore!

no własnie to ja chyba niedługo pękne bo gdzie sie to wszystko miesci:((((

mama2
Daffodil
pat-k

bo ja wam cos powiem my teraz stosunkowo do tego brzucha to nozki i raczki mamy jak patyczki ale niech tylko urodzimy i wtedy juz niestety wyjdzie szydło z wora....ludzik z kasztanów :sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:

no tak, po porodzie troche sie te proporcje zmienia :))))

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
mama2

ojj... lepiej, zeby nie parowaly hihihihi
tradycyjna droga i w kibelku na pewno mniej traumatycznie dla otoczenia

pat-k
mama2

No bo jak dla mnie , z tego co widze na zdjeciu to Ty jakos duzo nie przytylas - no oczywiscie poza brzuchem :-)

jola22
gunia43
isabela, jola22 - ja jeszcze raz pytanie dot. pracy w Anglii.
Mja siostra byla w JC i wydrukowala sobie odferty pracy na miejscu.I takie jest moje pytanie -czy oni jakos rejestruja jako poszukujacy pracy i posrednicza w szukaniu pracy, jesli ona juz pracuje w KFC czyli bezrobotna nie jest? Jej powiedzieli tylko, ze ma sobie oferty wydrukowac.
A czy mozna jkos inaczej szukac jeszcze pracy niz przez gazety, ogloszenia i JC. Sa jakies agencje? Jak to wyglada, bo bardzo sie martwie io ta moja mlodsza siostre.
Ona od zawsze siedzi w tym KFC ale teraz jest malo pracy i kasymalo zarabia a tu zachunki itd.
Help!!!!!

Sa różne agencje pracy - ale nie wiem czy są w Brighton.
Ja nigdy nie szukałam pracy przez agencje więc nawet nie wiem jak to się odbywa.
Na ofertach z JC są numery tel i numery ref - musi tam zadzwonić i się zapytać - to działa bo mój mąż kiedyś tak znalazł pracę.
Gunia a niech spróbuje w szpitalu - ja nie musiałam kończyć żadnej szkoły żeby pracować jako Health Care Assistant - wszystkiego ją nauczą, i praca nie jest zła no i dla państwowej instytucji.
Zamieszczam Ci linka ze szpitala z Brighton - niech ona szuka ofert na recepcjonistkę, HCA, (wszystko co jest poniżej 20 tyś funtów na rok - wtedy zazwyczaj nie potrzebujesz wykształcenia w tym kierunku)

Job vacancy search: Which health sector?

Ta oferta jest np na osobę która sterylizuje wszystko po operacji - prosta i łatwa.

Job vacancy: Brighton and Sussex University Hospitals NHS Trusts, Brighton, Sterile Services Technician
Jola22 - dziekuje Ci bardzo. Wyslalam siostrze linki. Moze jej sie uda.
Strasznie sie o nia martwie, bo ona jst 12 lat mlodsza i ja przezywam jakby to moje dziecko bylo. Zwlaszcza, ze ona zostala w wieku 15 lat bez mamy. Pewnie przesadzam, ale juz tak mam.