Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Mama2 Ja po 8 latach pracy na 2 etaty jestem na zwolnieniu prawie od poczatku ciazy. Czasami brakuje mi tego zamieszania zawodowego, poki co wypelniam to zamieszaniem wokol ciazy. Ale jutro juz bede miala wyniki i juz bedzie z gorki. Czasami tesknie za praca i tym bieganiem. Ale kazdy stan ma swoje uroki i wady. Teraz w koncu moge sie skupic na czytaniu i ogladaniu zaleglych filmow i programow :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

mama2 to tak jak z urodzinami. Pierwszy rok dziecka to miesiace, potem ma, zalozmy, roczek i 8 miesiecy, czyli jest w drugim roczku zycia ale skonczyl dopiero rok. Proste. Przez caly rok do kolejnych urodzin podajesz ten rok co skonczylas plus miesiace. Tak z nami ja skonczylam siedemnasty tydzien plus 2 dni, wiec jestem w drugim dniu osiemnastego tygdonia. Czyli jestem w 18 tygodniu ciazy.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

mama2 jesli wiesz mniej więcej kiedy doszło do zapłodnienia to policz na kalendarzu i bedziesz wiedziała dokładnie w którym tyg od zapłodnienia jesteś. Albo policz poprostu od ostatniej miesiączki. Tu nie sposób się pomylić.A z suwaczkami to różnie bywa, bo one odliczają dni do terminu, a jak wiadomo z terminami tez różnie bywa.

Powiem Wam, że jak na suwaczku miałam pond 200 dni od porodu to z utęsknieniem oczekiwałam dnia aż pojawi się 199 dni, a teraz to nie wiem kiedy to zleciało.

isabela
mama2 to tak jak z urodzinami. Pierwszy rok dziecka to miesiace, potem ma, zalozmy, roczek i 8 miesiecy, czyli jest w drugim roczku zycia ale skonczyl dopiero rok. Proste. Przez caly rok do kolejnych urodzin podajesz ten rok co skonczylas plus miesiace. Tak z nami ja skonczylam siedemnasty tydzien plus 2 dni, wiec jestem w drugim dniu osiemnastego tygdonia. Czyli jestem w 18 tygodniu ciazy.

dziekuje czyli jestem w 17 tyg :36_3_19:

elwira
Daffodil to super ze wszystko w porządeczku, a co do takich psikusów to moja młodsza cala ciąże tak się chowała wiedzieliśmy ze będzie Gabrysia ( na 100%)3dni przed porodem:) a u tak już wcześniej tak do brzucha mówiłam jakieś przeczucie czy coś

Mówią ze to babeczki są takie wstydliwe, a chłopcy od razu się chwalą ale może twój synuś (na 70%) jest bardziej nieśmiały:)

Nie wiem czy nieśmiały, chyba po prostu stwierdził, że spanko ważniejsze :)

mama2
Wczoraj wieczorem czułam synka dosc długo , powiem wam ze z dnia na dzien czuje go mocniej i czesciej.
PIĘKNE Uczucie:36_3_19:
teraz wiem ze nie bedzie dnia bez jego ruchu...az do maja....:36_3_16:

Mój skarb jak na razie daje o sobie znać z małą częstotliwością, ale za to dość regularnie - co dwa dni wieczorem :) Mam nadzieję, że niedługo będę go czuć coraz częściej :)

lutka
Daffodil to dobrze ż edzidzia rozwija sie prawidłowo. Ja mam wizytę w przyszłą środę i czuję, z ez poznaniem płci będę musiała poczekac jeszcze do stycznia. O jakich badaniach genetycznych pisałaś?

Miałam USG genetyczne w 12. tygodniu i teraz będę mieć taką jakby kontynuację w 20. tygodniu. To drugie nazywane jest w zasadzie USG połówkowym, bo lekarz główną uwagę zwraca na wszystkie narządy, które na razie nie są przykryte tłuszczykiem, więc są bardzo dobrze widoczne. Takie badania prenatalne robiłam na własne życzenie, nie miałam ku temu żadnych wskazań.
Mój lekarz polecił mi tylko odpowiednią lekarkę, która takimi badaniami prenatalnymi zajmuje się na codzień i ma trochę dokładniejszy sprzęt.