kiki13 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Mamutek i Beti prosiłyście o przepis na ciasto, więc podajęStefanka1 litr mleka 1 kostka masła 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny kakao 5 opakowań herbatników Przygotuj sobie prostokątną formę do pieczenia ciast, spód wyłóż herbatnikami. Mleko, masło i cukier do garnka i na ogień, mieszaj od czasu do czasu, jak masło się rozpuści dodajesz kakao, ja daję na oko tzn. tyle żeby masa była w miarę ciemna, jak całość zaczyna się gotować zmniejszam ogień i sypię do garnka po mału kaszę mannę ciągle mieszając, gorącą masę wylewam na herbatniki i na wierzchu układam znowu herbatniki, które smaruję polewą czekoladową.Polewa czekoladowa: do garnuszka 1 kostka masła, troszkę mleka, ze 3-4 łyżki cukru i kakao tu również sypię na oko(polewa ma być ciemna), wstawiam na mały ogień i mieszam, czekam aż zgęstnieje no i gorącą smaruje herbatniki. UWAGA może się zdarzyć że masło oddzieli się od kakaa więc wtedy trzeba po troszku mleka lub wody dolewać i mieszać i znowu się połączą.Życzę smacznego Odnośnik do komentarza
kiki13 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Uciekam dziewczyny bo Natalka butelache chce. Odnośnik do komentarza
miranda33 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 krlnk a coś Ty kochana taka zaganiana? Kurczę przepis prosty jak konstrukcja linijki Wypróbuję napewna! Dzięki!!!kiki13 to całkiem możliwe, że na ząbki! Oby!!! A Ty jak się czujesz?gabalas no i zaczął się listopad... Kiedy dostaniesz klucze od nowego mieszkanka??? Wrzuć fotki raczkującej Niki!Wiki20pl Brawo dla Majeczki!!!!!!! Dzielna dziewczynka!!!!!!!beti24 a co u Was? Jak samopoczucie?happymum dla mnie aparacik wypas!!! Muszę zapytać Krzysia co On o tym myśli i dam Ci znać, ok?Kamidianka matryca to może przeszkadzać profesionalistom, bo dla mnie (no oczywiście bez przesady w rozbieżnościach) to ja na fotkach nie widzę różnicy np. między Alfą 200 i 380... Taka ze mnie znawczyni AgulaMamula kurczę też bym się wściekła na Twoim miejscu!!! A czy Ty masz prawo do zasiłku???Malinka77a no to Miłoszek siedzi podobnie do Lenorka. Chociaż podciąga się, coraz częściej i chętniej siada, a ostatnio odkrył, że jak traci równowagę, to może się rączką podeprzeć Dziewczynki, Miłoszek ma bardzo napuchnięte dziąsełko u góry... Marudził mi dzisiaj i zjadł o jeden posiłek mniej. Po popołudniowej drzemce jest pogodny i jak zwykle uśmiechnięty, ale nawet podczas jedzenia deserku pchał paluszki do buzi, co mu się nigdy wcześniej nie zdarzało... Ciekawe czy teraz górne zębole idą??? Sama nie wiem co o tym myśleć, bo to chyba za szybko, co?Milutkiego wieczorku Mamulki!!! :36_3_1: Odnośnik do komentarza
Wiki20pl Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 gabalasWiki20pldziewczyny czy pełzaniem można nazwac to jak Maja położona na początku maty znalazła sie na końcu ?? bo jeśli tak to Maja zaczęła pełzać do tyłu hehe śmiesznie to wyglada no wspaniale!!!!!!!! Majeczka dobrze sie rozwijadobrze się rozwija tylko troszke wolniej poprostu w swoim tempie i to uszanuje bardzo się ciesze że pelzała i nawet histerii nie było jak ją na brzuszku położyłam. Macie racje ze na wszystko przyjdzie czas dziękuje Odnośnik do komentarza
Wiki20pl Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 krlnkDziewczyny jaki miałam dziś dzień to nawet sie po du.. podrapać czasu brak :P nogi mi wchodzą w zadek :P :P Zupka zakończona powodzeniem! :) :) i jeszcze mam 2 piersi zamrożone z wiejskiej kurki :) przycisnełam teściową i pierś sie rano znalazła :) mam pomrożone małe kawałeczki więc na jakieś 2 tygodnie ok :P :P Zupki zjadła na moje oko około ponad 250 ml - cała miche genralnie :P Agnieszka ąz 8?!?!?! ło matko Bajustyna- po raz kolejny zdrówka! Mamutek - zgapiłam sie! ale też WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ dla Małej!!!!!!!!Agula - i ode mnie dla Karolinki WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ !!!! :) MonikaWK26- i dla Bartusia wszystkiego NAJ NAJ :) :) Kiki - nie ma to jak zestaw poranny :) :) Beti - my stosujemy Dentinox :) ale my przed karmieniem bo jak Juli boli to nie zje mleka wiec smaruje odczekam troche i daje flache dzięki temu sie przyssać może :Phappy - cudne zakupy :PAga - super fotki :) a gdzie ona tam do tego pudła wlazła? i jaka ma śliczną bransolete :PWiki - lekarz lekarzowi nie rózny - u nas są 2 babki i ta do której my chodzimy ZAWSZE pyta jak dziecko z rozwojem i patrzy jak sie zachowuje w siadzie, jak podpór itd a ta druga to w ogóle nic. No i 6-7 miesiąć to już powinna śmigac obroty.Siadanie 7-9 a raczkowanie koło 8 - wiem bo dziś świeżo po rehab i w ogóle gadałam z babką bo musze moją koleżanka troche potrząsnąc nie wiem zbyt jak ale szkoda mi jej synka - właśnie mają lekarza OK OK nic sie nei dzieje a dziecko w wieku 5 miesięcy nosem szura po podłodze bo nie jest w stanie sie podnieść :/ i jak dziś mi babka foty pokazywała to on ma podpór jak noworodeka z tymi szczepionkami to jakoś dziwnie u was :/ - a co możesz zmienić przychodnie albo sie osobiście przejść do nfztu i zapytać czy CIe w bambuko nie robią.happy - my też chcemy kupić ale narazie to nie realne bo na raty nie dostaniemy bo moj M ma staż a nie umowe o prace :/ i też zamierzaliśmy sony alfa ale to jak by jakaś gótówka wpadła albo jak mojej mamie sie kredyty skończą bo cieżko to uzbierać :PKami - dodatkowy tys tym których dochody nie przekroczyły w roku poprzednim 504 zł na osobe. Agula - a nie będa Ci dokładać na stażu?? Mój M ma taki układ........ :) i zarabia całkiem nieźle. W ogole to chcecie przepis na banalne rogaliki?? 1 margaryna, 1 serek waniliowy, 2 szkl mąki - wymieszać, pokroić w trójkąty, wsadzić w środek kawałek jabłka zawinać i na jakieś 15 minut do piekarnika - wyjąć obsypać cukrem pudrem :P - znalazłam wczoraj na jakimś forum i dziś robiłam powiem wam całkiem całkiem :Pno to faktycznie coś nie tak chyba, a Maja ostatnio ale tylko ze 2 razy podniosła się na prostych rekach ale na chwile, ale kombinuje kombinuje to Maja na siadanie i raczkowanie ma jeszcze czas Odnośnik do komentarza
miranda33 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Wiki20plgabalasWiki20pldziewczyny czy pełzaniem można nazwac to jak Maja położona na początku maty znalazła sie na końcu ?? bo jeśli tak to Maja zaczęła pełzać do tyłu hehe śmiesznie to wyglada no wspaniale!!!!!!!! Majeczka dobrze sie rozwijadobrze się rozwija tylko troszke wolniej poprostu w swoim tempie i to uszanuje bardzo się ciesze że pelzała i nawet histerii nie było jak ją na brzuszku położyłam. Macie racje ze na wszystko przyjdzie czas dziękuje Aga!!! Majeczka rozwija się normalnie, wcale nie wolniej!!!!!!!!! Niektóre dzieci rozwijają się szybciej niż przewidują to normy, a niektóre wolniej!!! Mój Miłoszek jest starszy sporo od Majki i niektóre umiejętności powtarza jak katarynka, a niektórych nie chce i tyle... Jest indywidualistą i już :36_3_1: Odnośnik do komentarza
Wiki20pl Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Jestem z Majeczki bardzo dumna dzisiaj pokazała mi tyle nowych umiejętności, ale wiecie co jest najfajniejsze ... jak wracam z pracy to Maja zazwyczaj śpi, ale jak sie budzi i mnie zobaczy to się smieje i jak ja biore na ręce to się tak przytula jakby mówiła "Kocham Cię mamusiu" to jest takie miłe bo się wie że ktos w domu na Ciebie czeka. Teraz spedze cały dzień z Mają dopiero w niedziele Jutro do pracy na 6:15 do 14:15 jakoś tak mi sie nie chce jutro iść do pracy, ale cóż trzeba. Mykam spać Miłej nocki Odnośnik do komentarza
mamutek2 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 wiki zgadzam się z przedmówczynią Mirandą.Poczytałam wasze posty(było tego trochę),wzięłam albumy ze zdjęciami Macieja i potwierdzam w 100% że każde dziecko ma swoje tępo.Maćko w wieku 7 miesięcy fajnie już siedział i potrafił stać, a jula nawet jeszcze nie myśli i ja jej nie zmuszam.Jest rodzeństwo i są różnice.Miłej nocki wiki!! Odnośnik do komentarza
miranda33 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 mamutek2wiki zgadzam się z przedmówczynią Mirandą.Poczytałam wasze posty(było tego trochę),wzięłam albumy ze zdjęciami Macieja i potwierdzam w 100% że każde dziecko ma swoje tępo.Maćko w wieku 7 miesięcy fajnie już siedział i potrafił stać, a jula nawet jeszcze nie myśli i ja jej nie zmuszam.Jest rodzeństwo i są różnice.Miłej nocki wiki!!No i mamy potwierdzenie od doświadczonej Mamulki!!! A co u Was? Jak Twoje samopoczucie??? :36_3_1: Odnośnik do komentarza
Szona Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Miranda - a no taka zabiegana bo miałam dziś porządki zrobić - upiec pizze i te ciasta tak sobie założyłam wczoraj :P no i dziś od rana śmigałam a tu tel z przychodni rehab ze zwolniło sie miejsce ( cały listopad zawalony i nie mam sie jak wstrzelić) i czy dam rade na 13.20 przyjechać - ja bez samochodu spoko :/ no to kminie dzwonie do ojca czy on mnie zawiezie a ten że Andrzej (jego pracownik) pojechał gdzieś tam i nie ma samochodu ( oni i tak samochod 2 osobowy mają :P więc by musiał do mojej mamy do pracy podmienić a potem odmienić samochod :P ) ale ten Andrzej wszystko załatwił i on nas zawiózł i czekał i przywiózł i potem sie pojechał na samochody odmienić :P więc przed 12 zaczełam tą zupkę robić po 12 jej dałam, potem szybka przebranie i na rehab i do domu i do kuchni tą pizze, potem ciastka i tak zszedł cały dzień :Pale dom na błysk tylko podlogi zostałyt bo sie nie wyrobiłam :P a co do dziąseł - to chyba idą :) ale wyjdą mu i z głowy będzie :) a przepis faktycznie prosty jak linijka a całkiem całkiem wychodzą :PWiki - zeby nadrabiała to musi na brzuszku leżeć :) zajmują ją dawaj zabawki - moja po calym pokoju popyla i wszędzie na brzuchu bo wtedy ćwiczy i robi wszystko co powinna :) ale ja bym jednak skonsultowała to jeszcze z kimś - najlepiej z jakimś rehabilitantem ortopedą - SPECJALISTA popros o skierowanie i już - dla spokojności :) bo ja wiem ze może być 100% ok - ale naoglądałam sie dzieciaczków na rehabilitacji i rodziców którzy przychodzą z roczniakami z którymi już ciężko cokolwiek zrobić - bo im młodsze dziecko tym łatwiej. Więc jak coś sie dzieje - to może kilka prostych ćwiczeń i ok - a jak nie to powiedzą Ci ze OK :) ale do specjalisty a nie do pediatry :P no i do neurologa też bym nie szła bo kurde biorąc pod uwagę jak badana była przez ortopede gdzie badał ją pod każdym kontem reakcji i td i badanie przez neurologa gdzie popuka postuka i popatrzy sie dużo różniło. ( badanie było co prawda mrożące krew w żyłach bo Juli wisiała za nogę głową w dół :P ale ten gościu podobno jeden z najlepszych u nas ) Mi sie nieraz nie chce jeździć na te ćwiczenia tymbardziej ze z Juli już super ale...... ze mną mama nic nie robiła bo LEKARZE JEJ PRZEZ 2 lata mówili ze OK OK a ja mam krzywe nogi do tej pory bo jak zaczeła ćwiczyć z 2 latką to już nic nie była prawie w stanie z tym zrobić. dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/ magiczny sklepik :D http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html Odnośnik do komentarza
mamutek2 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Miranda samopoczucie trochę do bani mój mnie w#$*@cenzura ale do piątku może nam przejdzie.Dobrze że dzieci w miarę grzeczne Odnośnik do komentarza
miranda33 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 krlnkMiranda - a no taka zabiegana bo miałam dziś porządki zrobić - upiec pizze i te ciasta tak sobie założyłam wczoraj :P no i dziś od rana śmigałam a tu tel z przychodni rehab ze zwolniło sie miejsce ( cały listopad zawalony i nie mam sie jak wstrzelić) i czy dam rade na 13.20 przyjechać - ja bez samochodu spoko :/ no to kminie dzwonie do ojca czy on mnie zawiezie a ten że Andrzej (jego pracownik) pojechał gdzieś tam i nie ma samochodu ( oni i tak samochod 2 osobowy mają :P więc by musiał do mojej mamy do pracy podmienić a potem odmienić samochod :P ) ale ten Andrzej wszystko załatwił i on nas zawiózł i czekał i przywiózł i potem sie pojechał na samochody odmienić :P więc przed 12 zaczełam tą zupkę robić po 12 jej dałam, potem szybka przebranie i na rehab i do domu i do kuchni tą pizze, potem ciastka i tak zszedł cały dzień :Pale dom na błysk tylko podlogi zostałyt bo sie nie wyrobiłam :P a co do dziąseł - to chyba idą :) ale wyjdą mu i z głowy będzie :) a przepis faktycznie prosty jak linijka a całkiem całkiem wychodzą :PWiki - zeby nadrabiała to musi na brzuszku leżeć :) zajmują ją dawaj zabawki - moja po calym pokoju popyla i wszędzie na brzuchu bo wtedy ćwiczy i robi wszystko co powinna :) ale ja bym jednak skonsultowała to jeszcze z kimś - najlepiej z jakimś rehabilitantem ortopedą - SPECJALISTA popros o skierowanie i już - dla spokojności :) bo ja wiem ze może być 100% ok - ale naoglądałam sie dzieciaczków na rehabilitacji i rodziców którzy przychodzą z roczniakami z którymi już ciężko cokolwiek zrobić - bo im młodsze dziecko tym łatwiej. Więc jak coś sie dzieje - to może kilka prostych ćwiczeń i ok - a jak nie to powiedzą Ci ze OK :) ale do specjalisty a nie do pediatry :P no i do neurologa też bym nie szła bo kurde biorąc pod uwagę jak badana była przez ortopede gdzie badał ją pod każdym kontem reakcji i td i badanie przez neurologa gdzie popuka postuka i popatrzy sie dużo różniło. ( badanie było co prawda mrożące krew w żyłach bo Juli wisiała za nogę głową w dół :P ale ten gościu podobno jeden z najlepszych u nas ) Mi sie nieraz nie chce jeździć na te ćwiczenia tymbardziej ze z Juli już super ale...... ze mną mama nic nie robiła bo LEKARZE JEJ PRZEZ 2 lata mówili ze OK OK a ja mam krzywe nogi do tej pory bo jak zaczeła ćwiczyć z 2 latką to już nic nie była prawie w stanie z tym zrobić.No to faktycznie szalony dzień miałaś!!! Ja w jakiejś stagnacji jestem... przez to przeziębienie mam lenia giganta!!!!! Tak sobie pomyślałam, że skoro masz tyle zapału, to i do mnie na sprzątanko być wpadła, co? Co do ząbków, to w szoku jestem... takie tempo??? :36_3_1: Odnośnik do komentarza
miranda33 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 mamutek2Miranda samopoczucie trochę do bani mój mnie w#$*@cenzura ale do piątku może nam przejdzie.Dobrze że dzieci w miarę grzeczneEch... bywa... niestety... Mam nadzieję, że szybko Wam przejdzie!!! Juli już śpi, a Miłoszek jeszcze rządzi :36_3_1: Odnośnik do komentarza mamutek2 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 krlnk ty to jak dziewczyna tornado:))Fajnie że udzielasz tylu rad.Ja pomimo że mam 2 dzieci wcale nie uważam się za bardzo doświadczoną mamę,chętnie słucham innych. Odnośnik do komentarza Szona Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Miranda no tempo zaskakujące naprawde rosną te zebole i rosna :) a u nas niby tak ale nie pokazał sie żaden jeszcze :PPMamutek w tej kwesti to pisałam już kiedyś dziewczynom jak jakieś pytania to mowić bo ja mam możliwość zapytania sie rehablitantek, psychologa, pedagoga i logopedy, i neurologa ale ten neurolog to dla mnie zaden guru :P wole tego ortopede bo sie kompetentniejszy wydaje ale do niego sie zapisać to matko boska........ - wracając one bardzo chętnie odpowiadają na KAŻDE nawet najdziwniejsze pytanie! a chodzimy tam już 4 miesiące ( od 3 miesiąca)- do tej pory po 2-3 razy w tygodniu :) to naoglądałam sie i nagadałam z babkami zdrowo :P dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/ magiczny sklepik :D http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html Odnośnik do komentarza mamutek2 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Miranda przejdzie,przejdzie u nas często takie burze ja choleryk a mój to zodiakalny baran.Jeszcze chciałam coś dodać w temacie leżenie na brzuszku,raczkowanie.Moja koleżanka która jest pedagogiem w poradni,też mi mówiła jakie to jest ważne.Rozwija się psychomotoryka dziecka,później zaowocuje to lepszą koncentracją ,ładnym pismem rysunkiem.Mój Maciek nie raczkował koleżanki syn też nie i są tzw."roztrzepańcami",więc chyba coś w tym jest: Odnośnik do komentarza mamutek2 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 krlnkMiranda no tempo zaskakujące naprawde rosną te zebole i rosna :) a u nas niby tak ale nie pokazał sie żaden jeszcze :PPMamutek w tej kwesti to pisałam już kiedyś dziewczynom jak jakieś pytania to mowić bo ja mam możliwość zapytania sie rehablitantek, psychologa, pedagoga i logopedy, i neurologa ale ten neurolog to dla mnie zaden guru :P wole tego ortopede bo sie kompetentniejszy wydaje ale do niego sie zapisać to matko boska........ - wracając one bardzo chętnie odpowiadają na KAŻDE nawet najdziwniejsze pytanie! a chodzimy tam już 4 miesiące ( od 3 miesiąca)- do tej pory po 2-3 razy w tygodniu :) to naoglądałam sie i nagadałam z babkami zdrowo :PDzięki kochana na pewno jak tylko cos mnie zaniepokoi:-) Odnośnik do komentarza Szona Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Mirando do Ciebie juz nie wpadne posprzątać bo mi nogi w du..... wchodzą :/ Mamutek co do rad..... wcale nie sądze cobym dużo ich udzielała :P a za doświadczoną sie w ogóle nie uważam :P - dopiero je zdobywam :P dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/ magiczny sklepik :D http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html Odnośnik do komentarza mamutek2 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 krlnk ale wiesz na co trzeba zwracać uwagę,problem przerabiasz na ''własnej skórze'',no i kiedyś też ci sie ta twoja wiedza może przydać Odnośnik do komentarza Szona Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 no napewno hehe :) człowiek sie mądrzejszy robi z biegiem czasu :P dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/ magiczny sklepik :D http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html Odnośnik do komentarza xhogata Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 kurcze dziewczyny, tak Was podczytuje, ja mam problem troche w druga strone niz wiki moja Tośka miala 6,5 miesiaca jak zaczela raczkowac, niecale 6 jak zaczela siadac sama, a od soboty sama stoi w łóźeczku, czy to nie za wcześnie??? boje sie ze moze to za bardzo obciążać jej nóżki, aaa i trzymana za rączki pieknie spaceruje po domku, chociaz nie pozwalam jej na to zbytnio Odnośnik do komentarza miranda33 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Ja uważam, że po to tu jesteśmy... m.in. żeby dawać sobie rady i za każdą serdecznie dziękuję!!! Ja raczej mało mam doświadczenia, ale jeśli pojawia się problem, który wcześniej "przerabiałam" z Miłoszkiem i sobie poradziłam, to też staram się dzielić doświadczeniem... :36_3_1: Odnośnik do komentarza Szona Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 xhogata jak SAMA to nie utrudniać i nie pomagać :) widocznie masz takiego małego rozbójnika ze po co będzie leżeć nie- jak można inaczej :) :) dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/ magiczny sklepik :D http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html Odnośnik do komentarza miranda33 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 xhogatakurcze dziewczyny, tak Was podczytuje, ja mam problem troche w druga strone niz wiki moja Tośka miala 6,5 miesiaca jak zaczela raczkowac, niecale 6 jak zaczela siadac sama, a od soboty sama stoi w łóźeczku, czy to nie za wcześnie??? boje sie ze moze to za bardzo obciążać jej nóżki, aaa i trzymana za rączki pieknie spaceruje po domku, chociaz nie pozwalam jej na to zbytnioMiałam ten sam problem, jak Miłoszek zaczął stać i dziewczynki podesłały mi kilka linków, które mnie uspokoiły. Mój mały miał mniej więcej tyle jak zaczął rwać się do stawania. Reguła mówi tak: nie zmuszać, ale jeśli dziecko chce samo coś robić, nie zabraniać i ja tego się trzymam!!! :36_3_1: Odnośnik do komentarza Szona Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Miranda generalnie to samo napisałyśmy zaraz po sobie :P no to xhogata chyba Cie podwójnie uspokoiłyśmy :P :P hehehe :) :)Dobra dziewczyny - dobrej nocki życze i idę sie ogarniać powoli - bo jutro znów wariacki dzień :P rano idę do mopsu - pozazdrościłam wam tych walk hehehe.... :) a tak powaznie to musze sie w końcu przejechać zasiłek przedłużyć - 68 zł na miesiąć ale za jedną wizyte tam to sie opłaca :) a potem jade do szkoły i wróce PLANOWO o 18 ale sądze ze sie zerwe o 12 stej :P bo musze OBIADEK Małej zrobić :) ( ahh każda wymówka dobra :P ) dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/ magiczny sklepik :D http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html Odnośnik do komentarza Poprzednia 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 Dalej Strona 542 z 800 Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony. Zarejestruj nowe konto Załóż nowe konto. To bardzo proste! Zarejestruj się Zaloguj się Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej. Zaloguj się Obserwujący 0
mamutek2 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 krlnk ty to jak dziewczyna tornado:))Fajnie że udzielasz tylu rad.Ja pomimo że mam 2 dzieci wcale nie uważam się za bardzo doświadczoną mamę,chętnie słucham innych. Odnośnik do komentarza
Szona Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Miranda no tempo zaskakujące naprawde rosną te zebole i rosna :) a u nas niby tak ale nie pokazał sie żaden jeszcze :PPMamutek w tej kwesti to pisałam już kiedyś dziewczynom jak jakieś pytania to mowić bo ja mam możliwość zapytania sie rehablitantek, psychologa, pedagoga i logopedy, i neurologa ale ten neurolog to dla mnie zaden guru :P wole tego ortopede bo sie kompetentniejszy wydaje ale do niego sie zapisać to matko boska........ - wracając one bardzo chętnie odpowiadają na KAŻDE nawet najdziwniejsze pytanie! a chodzimy tam już 4 miesiące ( od 3 miesiąca)- do tej pory po 2-3 razy w tygodniu :) to naoglądałam sie i nagadałam z babkami zdrowo :P dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/ magiczny sklepik :D http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html Odnośnik do komentarza
mamutek2 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Miranda przejdzie,przejdzie u nas często takie burze ja choleryk a mój to zodiakalny baran.Jeszcze chciałam coś dodać w temacie leżenie na brzuszku,raczkowanie.Moja koleżanka która jest pedagogiem w poradni,też mi mówiła jakie to jest ważne.Rozwija się psychomotoryka dziecka,później zaowocuje to lepszą koncentracją ,ładnym pismem rysunkiem.Mój Maciek nie raczkował koleżanki syn też nie i są tzw."roztrzepańcami",więc chyba coś w tym jest: Odnośnik do komentarza
mamutek2 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 krlnkMiranda no tempo zaskakujące naprawde rosną te zebole i rosna :) a u nas niby tak ale nie pokazał sie żaden jeszcze :PPMamutek w tej kwesti to pisałam już kiedyś dziewczynom jak jakieś pytania to mowić bo ja mam możliwość zapytania sie rehablitantek, psychologa, pedagoga i logopedy, i neurologa ale ten neurolog to dla mnie zaden guru :P wole tego ortopede bo sie kompetentniejszy wydaje ale do niego sie zapisać to matko boska........ - wracając one bardzo chętnie odpowiadają na KAŻDE nawet najdziwniejsze pytanie! a chodzimy tam już 4 miesiące ( od 3 miesiąca)- do tej pory po 2-3 razy w tygodniu :) to naoglądałam sie i nagadałam z babkami zdrowo :PDzięki kochana na pewno jak tylko cos mnie zaniepokoi:-) Odnośnik do komentarza
Szona Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Mirando do Ciebie juz nie wpadne posprzątać bo mi nogi w du..... wchodzą :/ Mamutek co do rad..... wcale nie sądze cobym dużo ich udzielała :P a za doświadczoną sie w ogóle nie uważam :P - dopiero je zdobywam :P dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/ magiczny sklepik :D http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html Odnośnik do komentarza
mamutek2 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 krlnk ale wiesz na co trzeba zwracać uwagę,problem przerabiasz na ''własnej skórze'',no i kiedyś też ci sie ta twoja wiedza może przydać Odnośnik do komentarza
Szona Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 no napewno hehe :) człowiek sie mądrzejszy robi z biegiem czasu :P dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/ magiczny sklepik :D http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html Odnośnik do komentarza
xhogata Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 kurcze dziewczyny, tak Was podczytuje, ja mam problem troche w druga strone niz wiki moja Tośka miala 6,5 miesiaca jak zaczela raczkowac, niecale 6 jak zaczela siadac sama, a od soboty sama stoi w łóźeczku, czy to nie za wcześnie??? boje sie ze moze to za bardzo obciążać jej nóżki, aaa i trzymana za rączki pieknie spaceruje po domku, chociaz nie pozwalam jej na to zbytnio Odnośnik do komentarza
miranda33 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Ja uważam, że po to tu jesteśmy... m.in. żeby dawać sobie rady i za każdą serdecznie dziękuję!!! Ja raczej mało mam doświadczenia, ale jeśli pojawia się problem, który wcześniej "przerabiałam" z Miłoszkiem i sobie poradziłam, to też staram się dzielić doświadczeniem... :36_3_1: Odnośnik do komentarza
Szona Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 xhogata jak SAMA to nie utrudniać i nie pomagać :) widocznie masz takiego małego rozbójnika ze po co będzie leżeć nie- jak można inaczej :) :) dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/ magiczny sklepik :D http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html Odnośnik do komentarza
miranda33 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 xhogatakurcze dziewczyny, tak Was podczytuje, ja mam problem troche w druga strone niz wiki moja Tośka miala 6,5 miesiaca jak zaczela raczkowac, niecale 6 jak zaczela siadac sama, a od soboty sama stoi w łóźeczku, czy to nie za wcześnie??? boje sie ze moze to za bardzo obciążać jej nóżki, aaa i trzymana za rączki pieknie spaceruje po domku, chociaz nie pozwalam jej na to zbytnioMiałam ten sam problem, jak Miłoszek zaczął stać i dziewczynki podesłały mi kilka linków, które mnie uspokoiły. Mój mały miał mniej więcej tyle jak zaczął rwać się do stawania. Reguła mówi tak: nie zmuszać, ale jeśli dziecko chce samo coś robić, nie zabraniać i ja tego się trzymam!!! :36_3_1: Odnośnik do komentarza
Szona Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Miranda generalnie to samo napisałyśmy zaraz po sobie :P no to xhogata chyba Cie podwójnie uspokoiłyśmy :P :P hehehe :) :)Dobra dziewczyny - dobrej nocki życze i idę sie ogarniać powoli - bo jutro znów wariacki dzień :P rano idę do mopsu - pozazdrościłam wam tych walk hehehe.... :) a tak powaznie to musze sie w końcu przejechać zasiłek przedłużyć - 68 zł na miesiąć ale za jedną wizyte tam to sie opłaca :) a potem jade do szkoły i wróce PLANOWO o 18 ale sądze ze sie zerwe o 12 stej :P bo musze OBIADEK Małej zrobić :) ( ahh każda wymówka dobra :P ) dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/ magiczny sklepik :D http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Statystyki użytkowników
Użytkowników
Najwięcej online
MamaAga1990
Jak się zrelaksować?
Przez PlaksA22, w Dziś pytanie - dziś odpowiedź
Zaburzenia snu niemowlaka
Przez MamaAga1990, w Noworodki i niemowlaki
Inspiracje pokojowe 🌸
Przez bahome, w Kącik dla mam
Szukam pięknego misia