Skocz do zawartości
Forum

Jeszcze-nie-mamusie

Rekomendowane odpowiedzi

wiesz czy warto czekać to się okaże, ja to chciałam porobić naj0pierw badania, z niektórych poprostu bedziemy musieli zrezygnować, poza tym bardzo boję, że po raz 3 poronię

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

mosia
Inkaaa
mosiu skąd pomysł, że jestem w ciąży? ::):

podczytywałam kreseczki i myślałam, że :Nieśmiały:

No to muszę Cię rozczarować, ale jesteś w błędzie :Psoty: jak już wcześniej pisałam na innym wątku po pobycie w szpitalu i badaniach jakie miałam zrobione nie mogę teraz zachodzić w ciążę, ale jakoś to przetrwam. Wszystkie badania w kierunku mojego nadciśnienia wyszły dobrze, jest ono uwarunkowane genetycznie, nerki i inne narządy są w porządku. Ponieważ było podejrzenie, że mam wysokie ciśnienie od nerek, miałam wykonane badanie angio tk, czyli tomografię komputerową tętnic nerkowych, która wykazała, że nerki są zdrowe. Do tego badania została mi podana jakaś chemia, która w sumie została wydalona z moczem, ale dość szkodliwe jest promieniowanie z urządzenie wykonującego badanie i lepiej będzie jeżeli nie zajdę w ciążę teraz. Lekarz powiedział, żeby odczekać dwa cykle, ale ja wolę się wstrzymać do grudnia.

mosia
ale dobrze, że te badania wyszły dobrze.
zawsze to krok do przodu, prawda?

Jeżeli chodzi o ciążę to nie jest to żaden krok. Tak czy inaczej mając ciśnienie mogę zajść w ciążę. Chodziło tu głównie o to skąd jest to ciśnienie. Teraz mam zamiar wybrać się do bioenergoterapeuty i zobaczę co on w tej kwestii mi powie. Uważam, że jestem młoda i nie ma sensu jeszcze truć się lekami na ciśnienie.