Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Olimpijka

starletka
Olimpijka
Czesc Starletka :) jak tam samopoczucie :) wielki buziak na mily dzien :)

dołka mam dalej ;) ale walczę z nim.. może mi się uda :)

Tobie również miłego dnia :)

u mnie B chory :/ Natala ma katar Dominik ząbkuje i dodatkowo katarek... :Niespodzianka:

ah ja zaczynam wychodzic na prosta czego i Tobie zycze. Zdrowka zdrowka i zakopania dolka :) jak cos to wiesz sluze pomocą :)

:Całus::Całus::Całus:

witajcie. Po strasznejnocy witam i ja. Amelce nic nie jest, mały siniak na czole. Ja nie moglam zasnac a jak zasnelam to snilo mi sie to jak Amelka lezy przy lezaczku.Efekt był taki ze przesiedzialam cala noc przy łóżeczku, mała na szczescie przespała cała noc.Teraz siedzi u mnie na kolanch i rwie sie do klawiatury.
moniq walcze caly czas sama bo M mysli ze sciemniam.Szczerze mowiac to zrezygnowalam z terapii u psychologa bo nic nie dawalo. Wim ze zle ztobilam, ale nie widzialam w tym sensu, a poza ttym duzo kasy.
Ann zdrówka zyczę dla Uliśki i Szymiego
katia duzo sczescia z okazji urodzin.
iesieczniakom samych pogodnych dni.
Wszystkie mamusie mocno sciskam

dziendoberek

zaraz nadrdobie stroniczki.

za nami fatalna nocka. maly mnie wykancza. budzi sie co dwie godziny i marudzi.. juz nawet "cyc" nie pomaga. naje sie, odkladam go do lozeczka i nadal wierci sie i marudzi.. dzis cala noc chodzila suszarka do wlosow. to jedyny sposob na niego... juz nawet mnie i meza ten dzwiek usypia... no ale jak dlugo tak mozna?? dziewczyny co robic? kiedy on zacznie przesypiac nocki? uwierzcie mi, nie daje juz rady. i pomyslec ze przede mna 8 godzin pracy.. chyba oczy na zapalki zrobie..

Gość starletka

martusia
starletka
marusia a czy Bartuś ma już ząbki?
może mu dziąsełka dokuczają....

jeszcze nie ma. ale dziaselka wygladaja ok. chyba nie zanosi sie jeszcze na zabki

dziąsła nie zawsze są jakoś szczególnie zmienione..

nie wiem jak CI pomóc :(
niestety ja to przerabiałam przy Natalce i nie było żadnej rady..

czesc misiaczki
katia wiele radosci w niu urodzinek!!!!!!!!!
u nas sennie:Uśmiech:
pyzulinka jest mega absorbujaca,ale poswiecam jej mnostwo czasu i jest naprawde grzeczna, kochana:Uśmiech: za to ja padam na pyszczek pod koniec dnia
mineralka fajna bryka!
moni czytam pestke- bardzo powoli jak widac- i jestem zachwycona:Całus:
katia fajne fotki
martusia proponuje dac kaszke/owsianke na noc, jak sie obudzi to smok,zero mowienia, ciemno w pokoju i konsekwentne przywracanie do pozycji lezacej ( nie wiem jaK bart ale pyza w nocy jak sie obudzi to raczkuje po lozeczku:), wiec ja konsekwentnie bez slowa odkladam na plecki i pomaga:), po paru razach zmeczy sie dziewucha i idzie spac dalej:) )

https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c20mm3qjwdkik.png

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9gu1r7qog6xz9.png

Gość starletka

martusia 20 miesięcy
po roku przytrafiały się przespane noce ale sporadycznie...

a Dominik owszem budzi się różnie ale jemu wystarczy łyk herbatki i śpi dalej.. no i niestety koło 3 w nocy mleko.. bez tego mi nie zasypia :(
ale jest o niebo lepiej niż przy Natalce :)

kronkis bartek dostaje owsianke na noc. co wieczor jest ta sama rutyna, kaszka, kapiel, pozniej cycek i lulu... no i po 2 lub 3 godzinach zaczyna sie...
w pokoju zawsze ciemno, bartek lezy w lozeczku na plecach (maly len jeszcze sam nie siedzi, a nie wspomne juz o raczkowaniu)
moze w weekend sprubuje nic nie robic i dac mu sie wyplakac i moze to cos da..

Gość starletka

martusia
starletka
martusia 20 miesięcy
po roku przytrafiały się przespane noce ale sporadycznie...

a Dominik owszem budzi się różnie ale jemu wystarczy łyk herbatki i śpi dalej.. no i niestety koło 3 w nocy mleko.. bez tego mi nie zasypia :(
ale jest o niebo lepiej niż przy Natalce :)

no to mnie pocieszylas :Śmiech::Śmiech:

przepraszam :Smutny:

ale niestety takie jazdy miałam z Natalką - chodziliśmy po lekarzach bo nie wiedziałam co robić..
zwiększali wit D3 bo myśleli, że to z niedoboru - przepisywali syropki uspokajające
nic nie pomogło..
( a o ząbki zapytałam bo Natalii pierwszy ząbek wyszedł dzień po tym jak pediatra powiedziała, że do zębów nam daleko )

Gość starletka

martusia
starletka ja daje dwie kropelki witaminy D3 codziennie. mam herbatki uspokajajace ale on nie chce pic. a jakie syropki dostawala natalka?

początkowo syrop z melisy po łyżeczce na noc
potem xydroksyzinum na receptę - też nie pomogło
ó
herbatki nie uspakajały - jej pomagało noszenie na rękach - albo położenie w naszym łóżku... pół godziny marudzenia lub wrzasku i zasypiała na chwile
nie była karmiona piersią... na noc dostawała gęstą kaszę

Gość Olimpijka

martusia
kronkiś
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/Obraz_029.jpg

gdzie jest Pyzulina?
he he :Śmiech:

troszku niebezpiecznie ta doniczka z kwiatem wyglada... o tym samym pomyslalam

wspolczuje nocek
u nas jak katar dokuczal to nie bylo wesolo 2 pobudki a teaz zeby ida i jest jedna pobudka miedzy 1-3 ;) ale i tak jest okej