Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agnieszka31

witam

no tak, poczytalam zalegle posty, analizowalam, zastanawialam sie i teraz kompletnie nie pamietam co mialam odpisac, wiedzialam ze dzis musze sobie wszystko notowac

nocka dosc slaba, jak nie Alka to pies, jak nie pies to kot a jak nie kot to zolw zaczal skorupa walic o sciany, bleee, z tego ostatniego zupe zrobie jak mnie dzis wkurzy

z gory przepraszam za skroty myslowe

ja nie wiem czy znajdzie sie ktos kto w 100% powie ze byl gotowy na dziecko, nawet jesli bylo to planowane to zawsze przychodzi, choc przez chwile ,zwatpienie czy sie nadaje, przeciez to od nas zalezy jaka to bedzie osoba, jak bedzie potrafila przyjac otaczajacy swiat i nie chodzi mi tylko o okres wczesnego dziecinstwa ale o cale zycie naszych dzieci,
ja juz jestem po 30 ale jak sie dowiedzialam ze bede w ciazy, mimo ze bylo to w jakis tam sposob planowane to doznalam szoku, z jednej strony cieszylam sie ale z drugiej wiedzialam ze moje plany zostana tylko marzeniami,
mam chwile slabosci, porazki wychowawcze ale niech mi ktos powie ze nie doroslam do bycia matka to zasztyletuje i zrobie to z wielka rozkosza,
i uwazam ze wsrod nas nie ma takiej osoby ktora by do tego nie dorosla, sam fakt ze tak strasznie sie przejmujemy naszymi maluchami czyni z nas najcudowniejsze mamy pod sloncem nawet gdy sie wsciekamy i z bezradnosci placzemy

jesli o mnie chodzi to slonce mogloby juz zajsc, przez to ze swieci widze jaki kurz mam w domu,

Alka na tarasie , juz dwie godziny spi, a mnie jak zwykle len dopadl, ale postanowilam ze nie bede codziennie biegala z mopem,

Patusia- pisz co z Natalka

Olimpijka- super ze w komplecie

Nefretete- mam nadzieje ze rozwiqazesz swoej problemy, warto powalczyc troche o zwiazek, sama nie potrafilam tego zrobic ale na szczescie moj A wykazal sie wiekszym rozumem i ciesze sie ze jednak zostalismy ze soba, choc bylo naprawde fatalnie

K8i- my to w kontakcie jestesmy wiec wiesz co mysle i zycze ale i tak mocno sciskam was obie

jesli chodzi o krzeselka samochodowe to u nas jeszcze z pewnoscia 3 miechy bedzie sluzylo Ali, dopoki glowka nie bedzie wystawac, nogi moga, zreszta te od 9kg to jednak przeznaczone dla dzieci ktore juz siedza czyli od okolo 7 miesiaca

buziaki dla miesieczniakow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak tu za Wami nadazyc w moim niedoczasie :Szok:

Wszystkiego najlepszego dla Michałka, Zacharego, Majeczki i Filipków

katiaboss
witanko
laski mam do Was pytanko..do tych które karmią piersią..w sumie to nie mój problem bo ja butelkowa ale mam koleżankę która karmi 6 miesiąc i tak jej mała gryzie piersi że nie umie z bólu wytrzymać a ząbków jesio ni hu hu..smaruje sobie betapanthen..nasadki silikonowe ma ale małą nie chce z nich pić..czy macie może jakąś rade..pomysł...cokolwiek

nie jest to odkrywcze, ale moze poszukac innych pozycji, innych miejsc karmienia (duzo bodzcow), trzeba takie sytuacje przetrzymac i szukac indywidualnych rozwiazan.

justyna@
Witam
jakoś przeżyłam nockę mała była ok ale za to z mężem nie za wesoło dostał dreszczy i temperatury powyżej 39 ale udało sie ja zbić więc mam teraz dwójke dzieci w domku dobrze ze ten starszy sam je i nie robi w pampersa:Spoko:

:Śmiech::Śmiech::Śmiech::Śmiech: ile optymizmu z tym pampersem

nefretete
czesc kochane
wszystkim maluszkom wszystkiego najlepszego
niestety nienadrabiam niemam sily na nic wszystko mnie wkur....
zlapalam totalnego dola, mala troszke lepiej ale dluzeje niz 5 min sama nie posiedzi bo zaczyna marudzic i plakac. z M beznadziejnie sie uklada ech nawet niemam sily sie wam wyzalic poprostu chce mi sie wyc

kochana, a moze dasz rade jakos sie wyrwac do nas? My juz nie zarazamy, w piatek sie kontrolujemy i czekamy na Was jakby co

Moniq sliczne chlopaki
k8i pewnie juz masz lekarzy, wielu dobrych jest tez tu BabkaMedica.pl
Happymama sil, przy dwojce jest zamieszanie ale potem beda sie bawic razem :Oczko:
Olimpijka nie ma jak w domu, trzymam kciuki za nowa super Maje
Mada oczyszczenie atmosfery konieczne od czasu do czasu, tak jak przedswiateczne porzadki. Cudnie ze myslicie o drugim :Oczko:

wszystkie sciskam

Gość Agnieszka31

Justynko- tylko u mnie kot i pies biegajacy na dwor tam i nazad, i oczywiscie wszystko to sie odbywa przez taras a nie przez drzwi, a i ja nie patyczkuje sie jak chce wyjsc na ogrod na ktorym jest mnostwo blota poniewaz trawa jeszcze mloda,

hehhh ja też ograniczam mopa i wszystko co można do minimum :D tzn codziennie jak jest moja mama a co 2 dni jak jej nie ma... mamy piece więc w zimie trzeba myć bo czasami bucha nam na zewnątrz pieca i wszystko okurzone...
ale uwielbiam piece i nie zmieniła bym ich na nic innego :) chociaż dużo roboty to uwielbiam jak drzewo trzaska i ten blask ze środka :) ehhhh

wasze dzieci śpią a mój u babci na rękach sobie siedzi i chyba mu dobrze bo nawet nie mruknie...

wiecie co? mój M. tak daleko a przydała by mi się taka ludzka kłótnia... od razu by mi wszystko przeszło... a tak to nie mam serca na niego się wydrzeć :Szok: ale za to jak dzwoni to mam takiego doła że on się tylko martwi i pyta czy wszystko ok...:Padnięty::Szok: tak źle tak nie dobrze:Męki:

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7je6ydopwft2b3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd9zs70fzs.png
jesteśmy ze sob

Agnieszka hehe!! nie ma to jak piesek :duren: Moja mama ma dwa psy - jamniczkę i bokserke - jak one zaczynaja się bawić to wszysto fruwa!! Kajtek uwielbia Zuzę (bokser) i jak tylko ją ma w zasięgu wzroku to cały się aż trzęsie.
Nefretete doczytałam właśnie o twoim samopoczuciu i czuję się okropnie, że marudzę - Ty masz miliony kłopotów na głowie, a ja się nad sobą użalam. Daj znać jak mogę Ci pomóc. Masz moje GG, więc wal jak w dym - o każdej porze dnia i nocy!!!
Aniołek ja mam moje B na codzien a też jak się mnie pyta co mi jest to wyje od razu...koszmarna baba ze mnie!!!:duren:
Patusia jak Twoje Robaczki się czują? nie doczytałam czy z Nati juz w porządku.

Widziałam Boooooskie zdjęcia maluszków!!!!! Co jedno to słodsze :Śmiech:

Magda & Kajetanek
http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/IMG_00263.JPGhttp://ticker.7910.org/as1cA6GrmRJ1110MzIxfDU2MWR8S2FqZWNpayAtIE91ciBMaXR0bGUgUHJpbmNlIGlz.gif4th B-Day