Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patusia23

Dzień Dobry

Zuza w żłobku T w pracy Natalka w szkole ja mam tydzień 2 zmian plus sobota pracująca

ANN zdrowia,mimo tego że B jedzie może znajdziesz chwilkę na odpoczynek,fajne fotki

INKA
śliczne Te Twoje córeczki

Miłego i spokojnego dnia (ja mam w planach troszkę posprzątac )

Gość starletka

Witam

Ann Inka Patusia Olimpijka - śliczne zdjęcia - super dzieciaczki

mnie chyba jakaś grypa złapała bo nie jestem w stanie nic zrobić z bólu do tego katar i wysoka temperatura :Szok: ale DR bo wyjścia nie ma - jestem sama z dziećmi więc...

miłego dnia

Gość Agnieszka31

Inka- dziewczynki przepiekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u mnie zostaly jeszcze nocne karmienia, jakos nie moge sie zebrac i powalczyc z Pierozkiem, w ogole on jakos lzej ma, mniej ambitnie podchodze do niego, zasypia na rekach, choc z Ala juz od 3 miesiecy wtedy walczylam, chleje w nocy ze hohoho, spi z nami w pokoju, ale to tez dlatego ze budzil Ali wiec jakies wytlumaczenie jest, hihhi, itd itd

u nas raczej MIkolaj we wlasnej osobie sie nie pokaze, moje dzeicko jakies dziwne i nie chce Mikolaja i zabawek pod choinka, chyba jako jedyne na swiecie mowi ze nie lubi Mikolaja,

spokojnego dnia zycze

Gość starletka

Agnieszko pójdę jutro bo B się zlitował i powiedział, że na jutro weźmie urlop - ja nie mam z kim dzieci zostawić niestety (on niestety też jakiś stan grypopochodny ale namówić go na lekarza nie ma szans grrrr )

Patusia pytałaś o nockę - póki co są spokojne i nie powtórzył się ten incydent ale jak tylko dojdę do siebie to wizyta u pediatry bo to nie jest normalne

Nati dzisiaj kończy antybiotyk więc pod koniec tygodnia lub początkiem następnego będziemy robić badania
Dominikowi zalega chyba jakaś wydzielina bo w ciągu dnia często chce m się coś "oderwać" a nie może - dostaje wykrztuśne ale nie bardzo sobie z tym radzą

Gość starletka

Ann, Patusia - niestety nie przyjmą mnie na dyżurze - chyba, że pogotowie
ostatnio okazało się, że nie ma mojej deklaracji od tak sobie... jak się przeprowadzałam, zapisałam się o przychodni u moich rodziców tam gdzie należałam dawno temu...
Przy ostatniej mojej akcji z brzuchem byłam na dyżurze i okazało się, że nie jestem zapisana do żadnej przychodni na śląsku - Pani powiedziała mi, że owszem byłam ale potem byłam u innego lekarza po za obszarem śląska i już nie jestem - ubaw po pachy
bo jedyny lekarz u jakiego byłam to prywatny gin jak byłam w ciąży z Dominikiem i potem szpital w Krakowie jak rodziłam - nic więcej
Ale Pani się uparła, że mojej deklaracji nie ma i koniec - (wtedy w ramach wyjątku przyjęła mnie pediatra bo ja się ledwo na nogach trzymałam)
chciałam wypełnić przy okazji wizyty w przychodni ale dowiedziałam się że B osobiście musi się podpisać bo to on mnie ubezpiecza...
wkurzyła mnie na max. Chciałam zmienić przychodnię - tylko, że jakoś nie po drodze mi ciągle było - muszę jutro załatwić formalności.

To się nazywa Państwowa Służba Zdrowia i niestety moje zaniedbanie

hej babeczki

czy ja cos pisalam o odespaniu nocki, niestety Mila nie dala-spalismy jakies 3 h, ale za to mamy przebite dwie gorne 1-ki i 2-ki (naraz)

Patusia-ja tez sie zabieram za porzadki-narazie jednak utknelam na planowaniu:)
Starletko-zdrówka!!!oby udalo Ci sie jednak zbadac
Agnieszka-Mila tez spi z nami-mysle je przeniesc razem dopiero na wiosne, tez czesto zasypia na rekach(choc tu winie karmienie piersia ze ja tak nauczylo), tez czesto laduje w naszym łóżku-przy drugim zupelnie inaczej i mniej modelowo podchodze do wychowania, no ale coz-czesto usypiam je sama i tez nie chce by Mila budzila Majke

Justyna,Maja i Milenka

http://ticker.7910.org/an1cA7_0alX0010ODAwNjhqfDQwODcwMzQybGF8TWFqZWN6a2EgaXM.gif
http://ticker.7910.org/an1cEQb-Wnm0010MDQyODI0ZHwwOTg3NzhwYXxNaWxlbmthIGlzIA.gif

Gość starletka

Właśnie "ubawiłam się po pachy" zadzwoniłam do przychodni do, której chcę iść jutro bo wiadome, że tak z dnia na dzień mnie nie przyjmą - opisałam moją sytuację podałam swoje dane itp a Pani mówi - przecież Pani deklaracja jest w przychodni tej i tej (w Jaworznie) To jedno. A drugie - że nikt nie ma prawa odmawiać mi przyjęcia na dyżurze bo to podchodzi pod nagły przypadek a nikt choroby nie planuje.
Fajnie czasem porozmawiać z kompetentną osobą, która wie po co chodzi do pracy...

Ale jestem zła
Plus taki, że problem mi się rozwiązał

Gość Olimpijka

hej hej
Starletko zdrowka
Inka i Agnieszka-silek
Patusiu i Justyno-spokojnej pracy
Mi sie dzisiaj nic nie chce ..... ale basen zaliczony,praca odpuszczona :) i jutro tez nie ide bo najzwyczajniej w swiecie mi sie nie chce no i do tego ten budzet mnie nie zacheca i stres zwiazany z oczekiwaniem wiec mam wytlumaczenie.....
Oliska miala dzisiaj zalamanie w odpieluszkowaniu i 3 majtki zsikane poki co......no ale nie ma co narzekac bo 3 miesiace byla wzorowym dzieckiem i nie zasikala w dzien ani jednej pary....

sciskam Was i do wieczora

Gość Olimpijka

Ktos pisal o dniu wolnym od pracy????????
siedze wlasnie w gabinecie wrrrrrrrrrrrrrrrr nagle wypadki niestety .....
Dobrze ze dentysta sam daje rade a ja mam czas na maile i forum :36_1_67:

Jest Olisia ze mna ktora spi na fotelach.....jak wroce do domu to wam podesle fote.....boki zrywac :D

witam wieczornie

wizyta u chirurga we czwartek o 16tej, wczesniej o 13.30 mam bardzo wazne spotkanie wiec na czwartek rezerwuje Wasze kciuki i mam nadzieje ze pomoga!!! :)

w zwiazku z tym ide do pracy we srode, zamienilam sobie dzien wolny...
dzieciaki w miare zdrowe, cos pociagajace a pogoda sprzyja chorobskoù, jak wszedzie zreszta :(

wszystkim zdrowka i milego wieczoru!!

Gość patusia23

Dzień Dobry

Ja już na nogach,zaraz Zuza do żłobka a ja na 8.15 mam do lekarza

MONIK kciuki w dalszym ciągu są a w czwartek będą mocniej zaciskane

OLI czekam na fotkę śpiącej Olisi

ANN śliczny avatarek

Miłego i spokojnego dnia

Gość starletka

Dzień dobry

Moniq - kciuki mocno zaciśnięte

a u nas dzisiaj dzień ze służbą zdrowia w tle - rano B mnie zarejestrował do lekarza (11:45) chociaż dzisiaj czuję się w miarę dobrze - temp odpuściła katar mniejszy ból ogólny też mniejszy

za to Natalka wczoraj pomimo tego, że brała ostatnią dawkę antybiotyku temp 38,3 zbiłam jej nurofenem ale rano obudziła się z 38,5
Dominik w nocy z suchym kaszlem ale bez takich akcji jak poprzednio

więc po mojej wizycie - wizyta u pediatry z dziećmi

Starletko-ale domowy szpital sie Wam zrobil-oby chorobsko szybko odpuscilo-duzo zdrowka!!!!
Moniq-ja tez dolączam do kciukowej grupy wsparcia

Choc nie przepadam-dzis bez kawy sie nie obejdzie, bo chyba zasne na stojąco
Drugi Mikolaj wczoraj tez wypall-tez nie zostal rozpoznany a dziewczyn jakby od rana w domu nie było bo wziely w obroty nowe zabawki

Justyna,Maja i Milenka

http://ticker.7910.org/an1cA7_0alX0010ODAwNjhqfDQwODcwMzQybGF8TWFqZWN6a2EgaXM.gif
http://ticker.7910.org/an1cEQb-Wnm0010MDQyODI0ZHwwOTg3NzhwYXxNaWxlbmthIGlzIA.gif