Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Anulka fajna Majeczka
Patusia dobrze ze jest lepiej
Martusia zdrowia
U nas obecnie jedna drzemka kolo 10 a druga kolo 14, przy czym nigdy Szym (jak kiedys Ula) nie wyglada na zmeczonego, ale taki rytm trzymamy poki sie da. Nie sa to dlugie drzemki, pierwsza maks godzinke, druga 30-40 minut ale przynajmniej nie martwie sie ze mi zasnie w wozku w drodze do lub z przedszkola.

U nas drzemki sa o 11.00 i 16.00...a chodzi spac po 19.30/20.00 i wstaje po 8.00. Nie wiem czy nie za duzo tego spania, ale w sumie lepiej chyba zeby byl wypoczety. Chcialam go nauczyc spania raz po dwie godziny na przyklad, ale przez chorobe (i drzemki co 2 godziny) kompletnie mi sie rozregulowal.

Bylismy na krotkim spacerku i powiem szczerze, ze u nas powialo wiosna. Jest jeszcze chlodno, ale juz jakos tak nastrojowo. Po poltotrej tygodnia w domu nawet 30 min na swiezym to wspaniala sprawa. Ja sie wprawdzie na koniach dotleniam, ale dziecko w domu...bidulek moj.

Martusia silek i zdrowka!!!
Ann musze przyznac, ze nasi chlopcy pod bardzo wieloma wzgledami zachowuje sie niesamowicie podobnie :-)) Od "odstawienia" mleka po drzemki :-)))

Magda & Kajetanek
http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/IMG_00263.JPGhttp://ticker.7910.org/as1cA6GrmRJ1110MzIxfDU2MWR8S2FqZWNpayAtIE91ciBMaXR0bGUgUHJpbmNlIGlz.gif4th B-Day

Witajcie

U nas nocka całkiem nie zła, Alka obudziła się dwa razy. Ale za to w dzień odmówiła współpracy i nie poszła spać. Ja do południa załatwiałam sprawy u siebie w robocie. Chciałam wrócić w końcu do pracy, ale na razie na pół etatu dopuki Alka nie przestanie chorować (bo w momencie choroby nie mam z kim zostawić jej, babcie daleko, a na opiekunkę mnie nie stać, na M też nie bardzo mogę liczyć (w sobotę jak zostawiłam małą z nim na 4h, a ja pojechałam coś załatwiać to Alka miała zasikaną i zakuptaną pieluchę, tak aż przeciekła. Na moje pytanie dlaczego nie zmienił jej pieluszki odpowiedział, że nie czuł że Alka zrobiła kupkę. Efekt taki że Ala ma mega odparzoną pupę.). Niestety nie mogę wrócić na pół etatu tak jak chciałam. Kierowniczka powiedziała, że albo wracam na cały etat albo wcale. Także na razie przymusowy wychowawczy.

Później podczytam i odpiszę, może dopiero wieczorem, bo teraz Akla marudzi przez brak drzemki popołudniowej.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/24565.png

Anulka
starletka

ja walczę z moją rozwrzeszczaną dwójką - normalnie jakby im ktoś wspomagacze zafundował....
to jak dołączy moja dwójka to wariatkowo bedzie :Padnięty: mam ich dzisiaj dość...nadrabiają czas niemocy w ostatnich dniach :Padniety:

to może daj mi ich na dwie godziny ::): wypoczniesz :) ja będę miała weselej :Oczko:

najwyżej po 2 godzinach ja CI dam moje urwisy :Oczko::Oczko::Oczko: żebym doszła do siebie :Oczko:

starletka
Anulka
starletka

ja walczę z moją rozwrzeszczaną dwójką - normalnie jakby im ktoś wspomagacze zafundował....
to jak dołączy moja dwójka to wariatkowo bedzie :Padnięty: mam ich dzisiaj dość...nadrabiają czas niemocy w ostatnich dniach :Padniety:

to może daj mi ich na dwie godziny ::): wypoczniesz :) ja będę miała weselej :Oczko:

najwyżej po 2 godzinach ja CI dam moje urwisy :Oczko::Oczko::Oczko: żebym doszła do siebie :Oczko:
zapewniam ze po takim combo nie dojdziesz do siebie przez tydzień :Śmiech::Śmiech::Śmiech:

Anulka
starletka
Anulka

zapewniam ze po takim combo nie dojdziesz do siebie przez tydzień :Śmiech::Śmiech::Śmiech:

:sofunny::Śmiech::Śmiech::Śmiech::Śmiech::sofunny:

Martusia nie pomogę zbytnio - słyszałam kilka razy opinie, że jeśli złoto zostawia czarne ślady to znaczy że w organizmie jest jakiś stan zapalny ale ile w tym prawdy a ile bajki nie wiem....

odliczam czas do powrotu B bo już nie mam siły :Padnięty: