Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. U nas nieciekawie. Amelka ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk, normalnie ręce mi dzisiaj opadły jak zaczela rano kaszleć. Niech w koncu przyjdzie troche mrozu bo taka plucha to nic zdrowego.Szczepienia nie było, ale z tego to ja się akurat cieszę. pani doktor powiedziala ze im pozniej tym lepiej bo dziecko lepiej to zniesie. To po jakiego grzyba szczepia akie małe dzieci skoro im starsze tym lepiej znoszą szczepienie??Teraz mała śpi a ja chwile musze odpoczać.Nie nadrabiam- przepraszam, ale nie mam sił:Męki:

witajcie.

Ja dziś po wizycie u lekarza i dostałam tylko Zyrtek , Flavamed, Bioparox. Zatoki zawalone, i skierowanie do laryngologa.
Alka ćwiczy moją cierpliwość tak, że wysiadam.

Martusia zapalenie krtani objawia się: chrypa, trudności z przełykaniem oraz suchy duszący kaszel bez odkrztuszania. Kaszel jest charakterystyczny, bo przypomina szczekanie a przy oddychaniu słyszysz świstanie.

Gośka zdrówka dla Amelki:Całus:

Anetka mnie na KTG skierowano ok 38 tygodnia.

Martusia my od początku bez smoka, Alka nie chciała, zaciskała buziaka, tylko pierś był dla niej ok. Alka jak ostatnio od mojej cioci dostała w prezencie między innymi smoczek to nie wiedziała co się z nim robi i do czego służy ::): (ciocia myślała że Alusia jest malutka i na z 3 miesiące najwyżej)

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/24565.png

Gość starletka

kaśka27

Martusia zapalenie krtani objawia się: chrypa, trudności z przełykaniem oraz suchy duszący kaszel bez odkrztuszania. Kaszel jest charakterystyczny, bo przypomina szczekanie a przy oddychaniu słyszysz świstanie.

dokładnie tak jest u nas...

Gośka zdrówka dla Amelki

Olimpijka serdeczności dla Olisi

martusia
kaska to ci ciocia... he he ::):. czyli to zapalenie krtani to cos ala ten irlandzki krup. te same objawy. bartek juz mial 3 razy... a powiedz mi jak w polsce traktuje sie ta chorobe, tzn. jakie lekarstwa itp?

u nas przeważnie dostajemy Clemastin (syrop, który wicisza ten kaszel) i pyrosal. Poprzednio dostała Zinat. W skrajnych przypadkach (gdy dziecko się dusi od kaszlu) stosuje się zastrzyki z hydrokortizony.

Gość starletka

kaśka27
martusia
kaska to ci ciocia... he he ::):. czyli to zapalenie krtani to cos ala ten irlandzki krup. te same objawy. bartek juz mial 3 razy... a powiedz mi jak w polsce traktuje sie ta chorobe, tzn. jakie lekarstwa itp?

u nas przeważnie dostajemy Clemastin (syrop, który wicisza ten kaszel) i pyrosal. Poprzednio dostała Zinat. W skrajnych przypadkach (gdy dziecko się dusi od kaszlu) stosuje się zastrzyki z hydrokortizony.

ja podaję jeszcze sinecod w kroplach

starletka
kaśka27
martusia

ja podaję jeszcze sinecod w kroplach

tych kropli nam nie przepisywali

Gość Olimpijka

Znowu sliczne fotki widzialam.....
Ann no tak u was godzina do przodu stad maly chochlik :D
Dziekuje w imieniu urwisa za imieninowe zyczenia.
Kaska zycze Tobie i coreczce zdrowak...wiem co to zapalenie zatok i ogromnie Ci wspolczuje...mi odpukac udaje sie omijac to poki co...
Wyszlam z pracy wczesniej dzisiaj z racji ze mam hydraulika w domu a mama polskojezyczna wiec trudno byloby jej sie dogadac :lol:
Ale zaraz jak naprawi usterke to szuramy do miasta.....

kaska / starletka u nas podaja steryd w tabletkach na 3 dni. i inhalacja. a czy u waszych dzieci tez ta choroba zaczyna sie zwykle w nocy i jest taki kaszel jak szczekanie, czy odglos konia... i dziecko tak jakby sie dusilo?? u nas tak to sie zaczynalo i zawsze do szpitala jechalismy. nawet lekarka nam powiedziala ze jak sie powtorzy to do szpitala

Olimpijka tak jak Alka choruje od października to ja jej towarzyszę i jak nie zapalenie krtani, to angina ropna, a jak nie angina to zatoki. A głowa mi pęka i nie mogę oddychać normalnie tylko przez usta. Wrrrr co za diabelstwo. Myślałam nawet o odstawieniu Alki już zupełnie od piersi, ale pediatrzy kategorycznie zabraniają, a nie potrafią podać mi antidotum na moje dolegliwości (żebym w końcu ja przestała chorować).

martusia
kaska / starletka u nas podaja steryd w tabletkach na 3 dni. i inhalacja. a czy u waszych dzieci tez ta choroba zaczyna sie zwykle w nocy i jest taki kaszel jak szczekanie, czy odglos konia... i dziecko tak jakby sie dusilo?? u nas tak to sie zaczynalo i zawsze do szpitala jechalismy. nawet lekarka nam powiedziala ze jak sie powtorzy to do szpitala

u nas zaczyna się w nocy lub bardzo wczernym rankiem ok 4-5 i od kaszlu duszącego, który powoduje odrychy wymiotne.

kaska wlasnie poczytalam troche na temat zapalenia krtani i to rzeczywiscie to samo co tu sie nazywa krup. tu jest troche info co podawac Zapalenie krtani
i wynika z tego ze to moze byc rzeczywiscie na tle alergicznym. kaska a ty jakie badania jeszcze bedziesz robic w zwiazku z tym?
w styczniu w pl tez pojde gdzies prywatnie do lakarza i zobaczymy co poradzi...