Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

kaśka27
Anulka
podobno jeśli w ciągu 24 godzin pojawi się obrzęk drugiej strony to może być świnka...gorączka nie musi temu towarzyszyć :glass:

Anulka nie chcę cię martwić, ale nie koniecznie obrzek musi być dwóstronny, mój brat miał świnkę i był obrzęknięty z jednej strony (podobnie jak przy bólu zęba)

zgadzam się z tym,bo ja mając świnkę miałam tylko obrzęk z lewej strony

patusia23
kaśka27
Anulka
podobno jeśli w ciągu 24 godzin pojawi się obrzęk drugiej strony to może być świnka...gorączka nie musi temu towarzyszyć :glass:

Anulka nie chcę cię martwić, ale nie koniecznie obrzek musi być dwóstronny, mój brat miał świnkę i był obrzęknięty z jednej strony (podobnie jak przy bólu zęba)

Patusia a pamiętasz może czy bolało Cię miejsce obrzęku? Miki nie daje się dotknąć...

Anulka aż zadzwoniłam do mojej mamy (jest pielęgniarką z 35 letnim stażem). Mama mówi że u Mikiego to na 90% rozwija się świnka (musisz obserwować bo temeratura może pojawić się później). A Majeczka niestety się zarazi - pociecha taka że może przejść bardzo łagodnie bez większych obiawów. A obrzęknięta ślinianka boli bardzo i dziecko nie daje się dotknąć.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/24565.png

Anulka
patusia23
kaśka27

Patusia a pamiętasz może czy bolało Cię miejsce obrzęku? Miki nie daje się dotknąć...

ANULKA bolało i to strasznie,bidny Miki ucałuj go od Nas

Hej Wszystkim

Po ciężkim i pracowitym dniu, ale już długi weekend, Piotruś właśnie zasnął, długo się dziś wiercił :16_12_9:

Zacznę od tego co najważniejsze, zdrowia dla Oli (dbaj o siebie i się oszczędzaj), Mikołajka i Majusi, Bartusia, Starletki, Gosi i wszystkich, żeby te choroby wreszcie odpuściły!!!

Inka jak u ginka? Jak Fasolinka? (Agnieszka i jak Ty się czujesz?)

Patusiu super wieści, cudowny promyk radości :)

Kasia współczuję bolesnej @, u mnie właśnie się skończyła... I lepszego humorku :36_3_16:

Ann co u Was? Jak dzieci i jak twoje zdrówko?

Moniq udanego wyjazdu!

Aniołku odpocznij i co by w pracy było potem wsio ok :)

Ala Zuzia
sliczności :36_4_13:

Mineralko u mnie dziś też biegunkowe po południe, kilka razy latałam :36_2_46:

Justyna bardzo się cieszę, że operacja mamy udała się, życzę szybkiej rekonwalescencji... A Tobie niech kolano odpuści (uderzyłaś się czy ot tak boli? :glass:)

U nas ok, zakręcony piątek, zapraszam na wieczorną herbatkę :lol:

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

hello moje babolki!

jeju,aż mi się ryczeć che tyle tutaj chorób!!no nie może tak być!!anulka,olimpia,martusia,starletka nie dajcie się kochane!jestem z Wami!niezmiennie też ślę siły Ann i jej rodzince!i wszystki potrzebuącym zdrówka!

patusia-cieszę się,że sprawa zakończyła się pomyślnie:)zaglądaj częściej!
gdzie moniq wyjeżdżasz,bo nie pomnę?malo Ciebie mi kochana!
justyna-dobrze,że mama dzielnie zniosła operację.
aniołku-regeneracji sił na postojowym!
kasia-moze to jakiś znak (tak jak to Ann mówi)?jżyczę,aby wszystko ułożyło się po Twojej myśli!Ty wiesz,co dla Was będzie najlepszym rozwiązaniem!!!!
paula-mi też Was brakowalo!choć czytałąm non toper!pokazuj Oliwkę!no i siebie,abym zmotywował swoje dupsko do zrzucenia kolejnych kg;)jesteś doskonałym motywatorem:spey:
ala-Zu prześliczna,a i Ty wyglądsz kwitnąco!
inka coś pisała.....i zabyłam,ale hotnie pozdrawiam!
aguś-powodzenia !

zaraz powklejam kilka fot tylko zmienię przeglądarkę

k8i & Pati :Całus:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-23419.png