Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

justyna@
Witaj Gosiu współczuję bębenka :Histeria::Histeria:
a co do tesciowej masz racje to tez człowiek tak jak my mimo wszysko zycze jej zdrowia

Na szczescie bębenek malutki :) Ale dlugo chyba nie pociągnie:Śmiech: Amelka wali w niego moim telefonem.

Martusia nigdy nie mialam takich obaw jak Ty, bo wychodze z zalozenia ze kocha sie po prostu a nie za cos i dotyczy to tez dzieci. To bardziej mi moze brakowac tego uczucia. Przy Uli bylo mi inaczej bo mialam swiadomosc ze to sie jeszcze powtorzy, teraz juz nie, ale w koncu dzieci musza sie usamodzielniac i ja im mam w tym pomagac od samego poczatku. Kazde z nas ma na swoj sposob swoje zycie

Gość Olimpijka

dzien dobry...........

Olimpiada jeszcze chrapie :) unormowala sobie 12-13h sen i bardzo mnie to cieszy bo w nocy nawet nie mysli o nas :) a my tym sposobem spimy (pomimo że od 2 mż przesypia cale nocki to jednak nie bylo to 12h a 8 i czesto z przerwą na picie:))

Patusia-i ja dzisiaj napiety dzien a po 2 rodzinnych to jakoś trudno sie ogarnąć

Martusia-Ann ma racje nie kocha sie za coś ale mimo wszystko :) i pewnie bedzie Ci brakowalo karmien i wtulania ale Bart wynagrodzi Ci to na pewno na tysiac innych sposobow no i wdzieczny bedzie do konca zycia........a w 2011 czy 2012 planujecie kolejnego dzidziusia wiec.............

Gosia-szkoda tesciowki bo wiem jaki to bol-kamienie mial moj ojciec i nie raz lecialam do pl jak on lądowal w szpitalu w krytycznym stanie......mimo że to zla kobieta to jednak wspolczuje ....:Męki:

Justyna nie zazdroszcze nocki a jedynie życze poprawy i o niebo wiecej snu :)

Milego dnia wszystkim.............ja szykuje sie do kieratu :)

ann nie wiem czemu ann, ale dla mnie jestes wzorem do nasladowania. wydaje mi sie ze jestes idealna matka, taka madra i doswiadczona. masz racje ze musimy uczyc dzieci samodzielnosci. ja zalozylam sobie ze do roku na pewno zakoncze karmienie i mam nadzieje ze tak bedzie. wczoraj juz nie karmilam bartka wieczorem tylko w nocy i rano. dzis postaram sie tez nie karmic wieczorem. za jakis czas odstawie tez ranne karmienie i na koncu nocne..
justyna bartek tez ostatnio bawi sie cycusiem.. i zaczyna mnie gryzc.... a uwiez mi boli... i to dodatkowy bodziec by zakonczyc karmienie bo boje sie ze mi odgryzie :Śmiech:

Martusia Gajka tez mnie czasami gryzie (po to ma zęby) mnie taż było przykro jak wypiła pierwszy raz butle na noc ale wiem ze dałam jej przez te 9 i pól miesiąca wszystko co mogłam najlepsze nie bój sie Gajka nadal jak sie zle czuje czegoś sie przestraszy wtulę sie i łapkę kładzie na piersi
Gajka spała półtorej godzinki chyba odespała noc bo wstała radosna też mnie zaczepia i woja ejj dada reszty nie rozumiem ten dialekt jest dla mnie obcy:)

http://www.suwaczki.com/tickers/860iio4p5bnysih3.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ibm2i09kvjtx621v.png

Dzień dobry :Całus:

JUSTYNA Współczuje nocki, mam nadzieję że w dzień będzie lepiej....
A i u nas deszczowo i pochmurnie:Kiepsko:
PATUSIA To co dobre niestety szybko mija, obyś szybko się przestawiła na czas pracy:Całus:
GOŚKA Ano rzeczywiście szkoda, przecież to człowiek a my mamy serca, będzie dobrze:Całus:
MARTUSIA Na pewno Bartuś cię nie przestanie kochać głuptasku:Całus::Całus::Całus:
OLIMPIA, ANN :Całus:

A ogólnie szok jak dzieciaki szybko się teraz uczą.
Olisia weszła w etap pokazywania paluszkiem.
Umie pokazać pieska, mamę, tatę, gwiazdki na tapecie, lampę, masakra, w szoku jestem ale i szczęśliwa na maxa:Śmiech:

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200708194565.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070310060114.png

http://pierwszezabki.pl/s/suwaczek_8898396.png

Martusia nie zawstydzaj mnie... Myślę że każda z nas jest najlepszą Matką jak potrafi i do tego dąży różnymi sposobami, a sprawa naszych charakterów i rozterek to to co wpływa na to jak nam to idzie. Mi na pewno łatwiej bo to moje drugie dziecko. A model wychowania który przyjęłam jest inny niż moich obu Mam, ja byłam córeczką prowadzoną wciąz za rękę, ustępującą innym dzieciom itp. Na całe szczęście harcerstwo, odpowiedzialność za innych zmieniły mnie mocno i udało mi się (patrząc na Ulę) wychować samodzielną (na dzień dzisiejszy) i zaradną dziewczynkę i oby Szymi brał z niej przykład. A ja sama wciąż staram się coś zmieniać w sobie by było jeszcze lepiej.
Spokojnej rozłąki karmiącej Wam życzę, ale pamiętaj byś była na to gotowa by nie mieszać w głowie małego człowieka.
A jednocześnie mam znajome które karmiły ponad 2 lata... każdy podejmuje swoje decyzje
Olimpijka spokojnego kieratu

Gość Olimpijka

A teraz wstal mój glonojad :) wiec obrzadki sniadaniowe czas poczynic :)

Paula- i u nas etap pokazywania palcem rozwiniety na maxa a najbardziej jak cos chce to pokazuje palcem i mowi da,da,da. :lol: do tego doszlo powtarzanie slow a namietnie mówi "dzidzisz" zamiast "widzisz" i rozdawanie calusków takich z ręki ............uwielbiam rowniez patrzec jak te nasze świruski dorastaja :)

Gość Agnieszka31

Wtam kochane

Justys- co tu mowic, nocka beee, mimo ze karmienie dopiero o 4.00, ale dzis nauka zasypiania bez mojej obecnosci wiec trzymajcie kciuki, bedzie duuuuzo placzu!!!!!!!!!!!!

Olimpia- kucyki tez mnie rozbroily!!!!!!!!!!!!!!!Ala dzis zauwazyla Twoj awatarek i chyba go pokochala, caly czas pokazywala palcem

Justys, Paula- chyba cos nie doczytalam z tym sokolem, dobrze ze nie spiewacie "widzialam orla cien"

Gość Agnieszka31

Ann- nie bede dziekowala poniewaz zapesze, hihihi

Justys- to po kawie dozylnie, mnie tez oczy sie zamykaja, jedno ze nocka przerywana a dwa ze pogoda u nas nastraja do spania, pada!!!!!!!!!
podeslij mi Gienie, od roku probuje zrobic porzadek w swoich butach i jakos mi nie po drodze

martusia
justyna no nie wiem, bo czytam wlasnie o modelu bezstresowym, albo tez o takim z zakazami..
ja bym chciala wychowac bartka na dobrego czlowieka i kieruje sie intuicja ale zastanawialam sie czy moze ktoras z was korzysta z jakis modeli z ksiazek... itp.

każe dziecko jest indywidualne wiec o modelach to możemy sobie w ksiazkach poczytac a co do wychowania bezstresowego jestem przeciwniczką dziecko od najmłodszych lat powinno wiedzieć co dobre co złe co mu wolno czego nie co od niego wymagam i co on moze odemnie dostać jeżeli juz miała bym sie opowiedzieć za którąś z metod to chyba najbliżasz mi jest z systemem kar i nagród

http://www.suwaczki.com/tickers/860iio4p5bnysih3.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ibm2i09kvjtx621v.png