Skocz do zawartości
Forum

Grudzień 2008

Rekomendowane odpowiedzi

no moje scrapbooki staoja w miejscu.. czekam az remont sie skonczy zebym mogła wrócić do swojego pokoju bo u ojca z tym wszystkim się nie rozłoże...zreszta jeszcze nie zamówiłam tych wszystkich pierdołek co sobie upatrzy.lam :)

No dobra a teraz wkleje wam coś a propo picia....

fragment artykułu z gazety "m jak mama"
Pij na zdrowie. Nawet niewielkie odwodnienie negatywnie wpływa na samopoczucie, odbiera energię i osłabia prace mózgu - woda umożliwia koncentrację i pamięć dzięki lepszemu ukrwieniu komórek. Twoje zapotrzebowanie na płyny w ciąży jest szczególnie duże - powinnaś codziennie wypijać ok. 2 litrów czystej wody. Nie wliczaj w to kawy, herbaty, nawet soku. Napoje te często przyspieszają ucieczke wody z organizmu lub utrudniają jej wchłanianie. Dla kobiet w ciąży idealne są wody mineralne niegazowane, średnio- lub wysokomineralizowane. Dostarczanie odpowiedniej ilości płynów jest szczególnie ważne , gdy nadchodzą upalne dni. Nie czekaj, aż poczujesz pragnienie, bo to pierwszy objaw odwodnienia. Miej wode zawsze przy sobie i popijaj małymi łyczkami. Unikaj picia podczas jedzenia i zaraz po posiłku, bo to osłabia prace enzymów trawiennych i odżywianie staje się mniej skuteczne. A jeśli masz poranne problemy z wstawaniem, zakończ dzień szklanką wody, a drugą rozpocznij następny. To cenny zastrzyk energi.

No to mam nadzieje że sprawe wody mamy zakończoną i że przydalo się moje przepisywanie.... ;p

agmi
Czyli jednak wysokozmineralizowane mogą być :D Ale żeby 2 litry czystej wody.... Trudne....

no powiem ci że niekoniecznie... ja już się przyzwyczaiłam tak więc 1.5 l spokojnie w dzień wypijam... siedze przy kompie...pije wode...oglądam tv...popijam wode.... czytam gazete..popijam wode.. no i nagle już wody nie ma... :)

no a w upały 2 litry uwież i wcale tak dużo to nie jest... :)