Skocz do zawartości
Forum

Biała kiełbasa na śniadanie Wielkanocne


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 1 kg białej kiełbasy, 2 cebule, łyżka smalcu, sól do smaku.Sposób przyrządzenia: Kiełbasę kilkakrotnie nakłuć widelcem, włożyć do posolonej wody i gotować w odkrytym garnku przez 15 min. na małym ogniu. Cebulę pokroić w krążki. Kiełbasę Wyjąć, odsączyć i ułożyć w brytfannie na stopionym smalcu. Nastepnie włożyć cebulę i piec około 35 min. w piekarniku do temp. 210 st. C. Podawać obłożoną cebulą z surówką lub chrzanem.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...