Skocz do zawartości
Forum

"Aktywność ruchowa stymulująca laktacje"

JA 1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum nie pisałbym tego tematu tu ale zostałem przekierowany z Doradcy laktacyjnego prowadzonego przez Dorota Szatkowska. NIe mam czasu pisać 50 postów żeby sie dostać do tamtego forum prosiłbym kogos kto ma 50 postów żeby utwożył w zakładce Doradca laktacyjny posta i skopiował mój link BARDZO PROSZE to jest ważne.

Jestem studentem 3 roku fizjoterapii na przedmiocie ginekologia dostałem temat "Aktywność ruchowa stymulująca laktacje" jakoż jestem facetem nie mam pojęca jak sie do tego zabrać :( pisałem juz na innych forach ale też bez rezultatu:( NA przeglądarkach internetowych też nie ma zbytnio informacji jak są to typu co to laktacja, fizjologia itp..

chciałbym sie spytać Pani Doroty czy wo gule aktywność fizyczna sprzyja stymulacji laktacji a jak tak to jakie sa to ćwiczenia lub jakie dyscypliny sportowy (uprawiane rekreacyjnie)

wiem ze na pewno masaż , opukiwane, erotyczne pieszczoty poprwaia laktacje ale czy to jest zaliczane do jakieś formy ruchu??

z góry dziękuje za pomoc.