Skocz do zawartości
Forum

Szwecja

sekundka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patrycja`81

lucia77
a wracajac do tematu o zabkach , natkenlam sie dzisiaj na forum na fajny wywiad :

Dziecko u stomatologa.... | parenting.pl

tez to juz czytalam:36_27_5:

ale pogoda,ach niech to,ale idziemy z Emilia na dluzszy spacer,bo do jednego sklepu az autobusem,a nawet dwoma -ale damy rade:D

Lucia pisz no tu predko jakie wypieki:usmiech:
ja mysle o serniku i wlasnie nie wiem czy chce cos wiecej,jakos tak nie mam pomyslu ;)

Ja za ciasto sie nie chytam...to nie moja bajka hehe...jedyne co zrobilam w zyciu to bylo miodowe ciasto i nawet mi wyszlo hihi ale na tym skonczylam moja przygode z ciastami:P,a teraz szukalam bo chce sie choc z cena zorientowac ile by wyniosly nas wczasy...tylko sama nie wiem gdzie...wszedzie mi sie podoba hihi...ale chce zeby naprawde bylo fajnie...nie umie sprawdzic ceny ani miejsca bo ciagle mi jakies okienka wyskakuja...jak ktoras z Was sie zna na tym i bedzie miec czas to prosze o przeslanie linku...z gory dziekuje...:36_2_25::36_15_4::36_2_15:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-35609.png

Dzien dobry!!

Ewcia u mnie za zgubienie chipado pralni płaci sie 500 sek:smile_$:

Wszystkiego najlepszego dla Olivki:36_3_15::36_3_15::36_3_15:

Jesli chodzi o swiateczne wypieki to ja robie karpatke, a z dan to jeszcze sama nie wiem ale bedzie bigos
i tak na swieta nie spodziewamy sie gosci i pewnie my gdzies pojdziemy wiec nie bedziemy duzo robic

pogada dzisiaj okropna i do :ass: i nic sie nie chce:36_2_12:

http://b2.lilypie.com/BJXNp2/.png

lucia77
Hejka :)

Ewcia zglos w administracji i dostaniesz nowy chip do pralni :)

Julia , Patrycja bylismy z Davidkiem na spotkaniu z higienistka i naparwde bylo interesujaco ,no moze w sumie wszystko juz wiedzialam bo przerabialam to przy Filipku ... ale polecam takie spotkanie jesli bedziecie mialy u siebie :)

Byla rozmowa na temat zywienia , napojow i slodyczy i jaki wplyw ma to na prochnice u dzieci ... w jaki sposob sie ona rozwija i jak mozna zapobiegac :) pozniej pokazywano slajdy o odzywianiu i wszelkich chorobach jakie moga wystapic u dzieci - czyli prochnicy , chorobie dziasel itd .... na koniec kazde dziecko bylo indywidualnie badane - to znaczy ogladane byly zabki w miare mozliwosci i mozna bylo tez zadac pytania odnosnie higieny jamy ustnej ... a na koniec Davidek dostal szczoteczke :)

z ciekawostek : bardzo wazne jest mycie zabkow po wieczornym mleczku czy vällingu
a jesli karmi sie piersia to podanie po kazdym karmieniu wody do picia ....

no i najwazniejsze , ze nie powinno dziecko jesc czesciej niz 2 godzinki zeby zabki mogly odpoczac ... i do 3 latek dzieci nasze powinny miec 20 zebow w buziaczku :)

Pozdrawiam :)

Z checia poszlabym na takie spotkanie, mozna dowiedziec sie wielu ciekawych rzeczy
jesli beda organizowac u nas to napewno pojde

http://b2.lilypie.com/BJXNp2/.png

ewcia08
teraz szukalam bo chce sie choc z cena zorientowac ile by wyniosly nas wczasy...tylko sama nie wiem gdzie...wszedzie mi sie podoba hihi...ale chce zeby naprawde bylo fajnie...nie umie sprawdzic ceny ani miejsca bo ciagle mi jakies okienka wyskakuja...jak ktoras z Was sie zna na tym i bedzie miec czas to prosze o przeslanie linku...z gory dziekuje...:36_2_25::36_15_4::36_2_15:

Ewcia napisz cos blizej : gdzie dokladnie chcecie leciec w jakim okresie , ile osob , na ile dni , czy macie jakies specjalne wymagania .... to w wolnej chwili moge Ci cos poszukac :)

lucia77
ewcia08
teraz szukalam bo chce sie choc z cena zorientowac ile by wyniosly nas wczasy...tylko sama nie wiem gdzie...wszedzie mi sie podoba hihi...ale chce zeby naprawde bylo fajnie...nie umie sprawdzic ceny ani miejsca bo ciagle mi jakies okienka wyskakuja...jak ktoras z Was sie zna na tym i bedzie miec czas to prosze o przeslanie linku...z gory dziekuje...:36_2_25::36_15_4::36_2_15:

Ewcia napisz cos blizej : gdzie dokladnie chcecie leciec w jakim okresie , ile osob , na ile dni , czy macie jakies specjalne wymagania .... to w wolnej chwili moge Ci cos poszukac :)
chorwacja,hiszpania cos w tym stylu...kurcze sami jeszcze nie wiemy,ale zeby znow fortune nas nie wyniosly te wczasy...na tydzien...dwie dorosle osoby i dominic:P...moze Ty byz cos doradzila,bo widze ze tez jezdzicie na wczaski i juz za nie dlugo:P...a w okresie to tak mysle koncowka lipca...cos okolo tego..z gory dziekuje...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-35609.png

Olivko wszystkiego najlepszego!!!!!!!!

a my bylysmy dzis w BVC i mala Vanesska wazy 6900g,i ma 60,5cm,jednym slowem maly pulpecik,na 3 mce to wage ma dosyc spora!acha i byl dzisiaj pierwszy zastrzyk,tzn 2,a malutka byla baaardzo dzieln i prawie wcale nie plakala!!!!!!ja chyba sie bardziej balam!widze ze przygotowania do swiat pelna para!udanych wypiekow wam i sobie zycze!

http://s9.suwaczek.com/200901124568.png

Cześć dziewczynki! Ja na chwilkę, oczywiście z pytaniem- jak się rozliczacie ze Skattem? My chcemy SMS'em, ale nie wiem, czy nie trzeba mieć telefonu na abonament? To nasza pierwsza deklaracja, więc trochę skręcona jestem :o_noo:

Buziaczki dla kochanej Olivki!!! Rośnij zdrowa i wesoła!!!

Sylwusia, super wymiary! Gratuluję!

Swoją drogą niezła cena za chipa... My mamy na klucz :-)

Co ja miałam napisać...

Ewka spóźnione, ale bardzo, bardzo szczere życzenia urodzinowe!!! :36_1_67::flower2::36_15_4:

Jeszcze coś było.. hmmm...

http://www.suwaczek.pl/cache/fd5f2d6eba.png

http://www.suwaczek.pl/cache/81328cf0d8.png

Witam!

Olivko wszystkiego najlepszego dla Ciebie, duuuuużo zdrówka
:love_pack: :love_pack: :love_pack: :love_pack: :love_pack: :love_pack: :love_pack: :love_pack: :love_pack: :love_pack:

sylwusia mała Vanessa to wcale nie taki pulpecik. Mój maly tez tak wazyl. Od narodzin co miesiac przybieral 1kg czyli majac 3 miesiace wazyl 7kg. Teraz juz tak nie przybiera tylko sie wyciaga

A mi by sie przydał taki pożadny zastrzyk :36_2_54:
Choróbsko nie chce wyjsc a maly zaczyna mi juz kichac i kaszlec, a po świetach idziemy na szczepienie przeciw gruźlicy. Boje sie zeby mi sie bardziej nie rozchorowal

Gość kingolandia

Szpilka
Cześć dziewczynki! Ja na chwilkę, oczywiście z pytaniem- jak się rozliczacie ze Skattem? My chcemy SMS'em, ale nie wiem, czy nie trzeba mieć telefonu na abonament? To nasza pierwsza deklaracja, więc trochę skręcona jestem :o_noo:

My rozliczamy sie przez internet.

Gość patrycja`81

sylwusia

a my bylysmy dzis w BVC i mala Vanesska wazy 6900g,i ma 60,5cm,jednym slowem maly pulpecik,na 3 mce to wage ma dosyc spora!acha i byl dzisiaj pierwszy zastrzyk,tzn 2,a malutka byla baaardzo dzieln i prawie wcale nie plakala

:brawo: zdrowy pulpecik :oczko:
no i :brawo:za odwage:usmiech: