Skocz do zawartości
Forum

Szwecja

sekundka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kingolandia

witam sie z ranka.
Wczoraj ie nie odzywałam bo miałam dużoooooooooo sprzątania ,prania itd.
Dzisiaj siorka przyjeżdża z chłopakiem na weekend .

Do tego wszystkiego Kamilka strasznie jest marudna i ciągle piszczy.To wina ząbków które mają zamiar nam sie przebić.Wiec niestety musze jej poswiecać wiecej uwagi.

Gość kingolandia

anna8989
sekundka
Witam!!

Moze znajda sie jakies mamusie ze Szwecji :)

Ja mieszkam w Sztokholmie od 4, 5 roku z mezem i 2,5 letnia coreczka Olivia.

Czekam na wszystkie mamusie i przyszle mamusie chetne do pogawedki.

Pozdrawiam:)
Witam. jestem w 32 tygodniu ciąży. Niestety niedawno rozstałam sie z moim partnerem. Mam zamiar rodzic w Szwecji gdyż przeprowadzam sie tam z rodziną. Strasznie sie boje tam porodu a w późniejszym czasie kontaktów z lekarzem położną itp. Oczywiscie tylko że wzgledu na fakt,że nie znam języka i nie wiem jak w szwecji wygląda opieka medyczna, na czym to wszystko polega itp. jakie dokumenty musze posiadac, czy opieka medyczna, poród, i pobyt w szpitalu jest płatny itp....Czy mogłabym sie starac o opieke socialna, jakies pieniądze od panstwa tak jak np. w Polsce. Gdzie i w jakim czasie musiałabym składac wnioski o dokumenty dla dziecka w tym np paszport. Bardzo prosze jesli mozesz odpowiedz mi na te pytania, bądz choć na niektóre z nich... Z góry dziekuje.

Witamy nową mamę.
Proponuje w wolnych chwilach poczytać nasz wątek Gdyż każda z nas rodziła w szwecji i pisałyśmy o tym wiele razy .Jeśli nie znajdziesz odpowiedzi to pytaj na pewno pomożemy

Gość kingolandia

Witam !!

my po wizycie w BVC

Wiktorek wazy 10,2kg i mierzy 78,5cm

Pielegniarka powiedziala ze pieknie sie rozwija ...takze jestem zadowolona z synka

Wiktorek na dowidzenia slicznie pomachał rączką, a ta zrobiła wielkie oczy ;))))))

Jesli chodzi o kupke to dostalismy liste rzeczy, które mogą mu pomóc wiec ruszam dzis (jak sie uda) na zakupy.
Koniecznie musimy uregulowac prace jelit

http://b2.lilypie.com/BJXNp2/.png

lucia77
Kati znajoma musi sprawdzic na poczcie ... cennik :)
ja zamawialam oprocz ubranek jeszcze zabawki i zaplacialam za duza paczke 37£ :)

miedzy innymi takiego Teletubisia dla Davidka na roczek : TELETUBIŚ BIG HUG GRA SWIECI TELETUBISIE PROMOCJA (568972954) - Aukcje internetowe Allegro

no i chcialam zeby byl w kartonie , a wszystko wazy niestety :) :) :)

Wiktorek dostał na gwiazdke tego teletubisia
zielonego DIPSY:)))
Tańcuje przy nim;) super jest
w Pl w sklepie kosztuje 134zł

http://b2.lilypie.com/BJXNp2/.png

witam sie i ja!!my dopiero wstalysmy tzn tylko ja bo mala dalej spi,a ja juz mam obiad prawie gotowy tylko wstawic ziemniaczki i usmazyc kotleciki..wczoraj robilam ptysie i wyszly takie super ze myslalam ze zjem wszystkie...takie proste a takie dobre.Lucia,Milcia fajny ten teletubis,ja tez musze pobuszowac po allegro..milego dnia!

http://s9.suwaczek.com/200901124568.png