Skocz do zawartości
Forum

Szwecja

sekundka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patrycja`81

klaudia
Dziewczyny ja z pytaniem :)
podroz samolotem z dzieckiem.. chodzi mi dokladnie o mozliwosc wniesienia na poklad samolotu fotelika dla dziecka..no bo niby jak mam niesiedzacego Franka przewozic na kolanach? leciala ktoras z Was wizzair-em z niemowlakiem? bede wdzieczna bardzo za odp :)

przypna do Ciebie Franka specjalnymi pasami,co prawda nie lecialam jeszcze(dopiero to przede mna),ale widzialam jak mniejsze niemowle od Franka "potraktowali"
bedac w temacie lotu-macie jakies tipsy(oprocz cyca) podczas ladowania i startu?

Gość patrycja`81

a tu odp.ze strony wizzair:
"Niemowlęta i małe dzieci w wieku do 2 lat mogą podróżować za stałą opłatą dla niemowląt na kolanach dorosłego opiekuna. Jeden dorosły opiekun może przewozić tylko 1 małe dziecko. Opłaty za miejsce dla niemowląt można dokonać podczas rezerwacji przez Internet lub telefonicznie przez kontakt z telecentrum. Za miejsce dla niemowląt nie płaci się podatku i opłaty manipulacyjnej. Niemowlętom nie przysługuje przewóz bagażu z wyjątkiem wózka, który można przewozić bezpłatnie. Na pokład samolotu nie można wnosić fotelików samochodowych dla dzieci. "

Gość kingolandia

klaudia
Dziewczyny ja z pytaniem :)
podroz samolotem z dzieckiem.. chodzi mi dokladnie o mozliwosc wniesienia na poklad samolotu fotelika dla dziecka..no bo niby jak mam niesiedzacego Franka przewozic na kolanach? leciala ktoras z Was wizzair-em z niemowlakiem? bede wdzieczna bardzo za odp :)

Jak moja Kinga (8m) była mała to leciałyśmy samolotem.Fotelik kazali nadać na bagaż a małą przypiąc pasami na moich kolanach.Inne matki z mniejszymi maluchami musiały zrobić to samo.A jak chcesz w foteliku to musisz wykupić miejsce siedzące jak dla dorosłego tak mi wtedy powiedzieli.Jak leciałam ostatni raz w 30 tyg.ciąży
to widziałam ze nic sie nie zmieniło. Wiem ze chyba wózek leci za darmo ale jak to jest dokładnie z bagarzami dzieciecymi to nie wiem.

Lucia zdrówka życzę.