Skocz do zawartości
Forum

Szczecińskie dziewczeta;)

Demether

Rekomendowane odpowiedzi

_Alfa_
No jakoś się zebrać z domu nie mogę :lup:
Wyczyszczą, chyba że samo wyjdzie :D Ale kurde pierwsze słyszę o czymś takim :36_2_13: Próbowałam guglać (nie fora) jakieś artykuły, w ogóle dowiedzieć się co to jest i nic nie ma. Ciekawa jestem dlaczego się taki płat zrobił.

A to nie jakis krwiak po prostu? cholera wie. wlazlo to i wyjdzie :)
A tak serio to juz niedlugo sie tego pozbedziesz.

Na usg wyglądało to jak jasna plama. Ciekawa jestem, bo byłam u Pałasza i dziad nic nie powiedział. W sumie mogłam iść do Darmedu, wiedziałabym wszystko. Bo niby nie ma tu różnicy cc czy sn ale kurde on nic nie powiedział. Jak to się stało, cokolwiek. Tyle tylko, że nie grozi to niczym a po porodzie może być potrzebny ten zabieg. Pikuś - 10 minut i po sprawie.

Magda my chodzimy do sikorskiej, polecila nam ja polozna ale ja nie jestem zadowolona. a ze mlody ma takie inne "zaburzenia" ona go nie ogarnia... na kazdej wizycie pyta o np alergie czy jego "zaburzenia" a ma wszystkie wypisy i wyniki i moglaby sobie na kartce zrobic taka rozpiske... wkurza mnie to. wiec chodzimy tez do prywatnej lekarki, ktora go w szpitalu prowadzila i pamieta wszystko o nim.
slyszalam ze krasowska jest fajna.

http://lb2f.lilypie.com/VMPlp1.png

MałyHipek
Magda ale corcia jeszcze mala, jeszcze zdazy nadrobic :-)
Moj synek przybieral 800-900g/miesiac na piersi :-) i szybko nadrobil, byl ponizej 3centyla a jest teraz powyzej 75... a poza tym rozwija sie dobrze :-)

No mala ma czas, ale idzie od poczatku w rownym tempie, a to najwazniejsze. Poczatkowo w ogole jej nie bylo na siatce centylowej, a teraz jest na 20 centylu i jest ok.

a mlody tez tak przybieral jak Twoj :hahaha: I byl tylko na cycu przez 6 m-cy, nawet wody nie pil przez ten czas. jako roczniak wazyl 12,5 kg :)

magda_79
MałyHipek
Moj synek przybieral 800-900g/miesiac na piersi :-) i szybko nadrobil, byl ponizej 3centyla a jest teraz powyzej 75... a poza tym rozwija sie dobrze :-)

Twoj suwaczek ok? Mlody ma urodziny??? Wszystkiego NAJ :)))

Też miałam pytać, ale już wczoraj to samo widziałam i zwątpiłam :smile_jump:

magda_79
MałyHipek

No mala ma czas, ale idzie od poczatku w rownym tempie, a to najwazniejsze. Poczatkowo w ogole jej nie bylo na siatce centylowej, a teraz jest na 20 centylu i jest ok.

a mlody tez tak przybieral jak Twoj :hahaha: I byl tylko na cycu przez 6 m-cy, nawet wody nie pil przez ten czas. jako roczniak wazyl 12,5 kg :)

moj jakies 11,1kg... cyc caly czas ale od 5 miesiaca mial juz wprowadzone zupy i soki.
teraz juz drugi tydzien chory i je tylko cyc i paluszki :-( i juz schudl 10dkg... dobrze ze pije soki z woda :-)

_Alfa_
magda_79
MałyHipek

Twoj suwaczek ok? Mlody ma urodziny??? Wszystkiego NAJ :)))

Też miałam pytać, ale już wczoraj to samo widziałam i zwątpiłam :smile_jump:

urodzinki byly w piatek :-) dziekujemy za zyczonka :-) no i w suwaczek stanal... nie wiedzialam ze trzeba go znowu aktywowac...

przepraszam za literowki i styl ale pisze z komorki i mam problem z opanowaniem okienka ;-)
jak dorwe komp poprawie suwaczek :-)

Ja już po ostatnim usg :( Chociaż jedyne usg jakie mi się podobało, i za jakim tęsknię, to usg 4d. Pomijając super filmik itp, lekarz wszystko posprawdzał, nie "załatwił" nas tylko siedział z nami ile musiał.
Poprzednio jak była odwilż taka to ja wylatywałam z klatki jak z procy, bo nie dość że spadały to jeszcze tyle ich było...
Marzy mi się sok pomarańczowy... Chyba se polecę do Żabki...

jak nasz Sunny??

Może się przyda :) choć pewnie jesteście w temacie :)

Rewolucja na porodówce - nowe prawa mamy i dziecka - Poród - Ciąża i poród - BabyOnline.pl

oraz to

http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_opiek_24092010.pdf

to załącznik do rozporządzenia, ale jest tu wszystko co się Wam należy przed, w trakcie i po porodzie, warto poznać swoje prawa