Skocz do zawartości
Forum

NIFTY PRO czy SANCO

Gość Lil.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny. Jestem właśnie po teście Pappa. Trisomia 21 ryzyko 1:56, skorygowane 1:113. Lekarz sugeruje amniopunkcję, ale ja nie chcę. USG dobre. Spodziewałam się, że wyniki Pappa mogą nie wyjść za dobre ze względu na wiek (42 l.), bo to jak czytałam statystyka. Przechodząc do rzeczy, które badanie nieinwazyjne polecacie SANCO czy NIFTY PRO? Czytałam trochę o tych badaniach i zadzwoniłam do przedstawicieli. Byłam już nastawiona na NIFTY PRO, ale Pani z przychodni gdzie chciałam się zarejestrować poleciła mi jednak SANCO. Z tego co się dowiedziałam NIFTY PRO bada 84 delecje a SANCO bada wszystkie chyba ponad 430 ale uwaga tylko te co mają ponad 7 mln par zasad. Wynika z tego, że NIFTY PRO jest chyba bardziej czuły, ale znowu SANCO bada więcej.  Który Wy robiłyście? Który polecacie?

ja miałam sanco w diagnostyce, lekarz tak zasugerował ale nie żeby jakoś bardzo naciskał, poza tym tu wynik masz dużo szybciej a to też ma ogromne znaczenie zwłaszcza jeśli jakieś wcześniejsze badania wskazują anomalie bo po prostu szybciej mozesz rozwiać te wątpliwości