Skocz do zawartości
Forum

Luteina, Duphaston

Gość Lil

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny czy brałyście jednocześnie Luteinę dopochwowo i Duphaston? Jestem w 11 tc., od 4 tc. biorę luteinę dopochwowo 200 mg 2x2 (jestem po jednym poronieniu) i dodatkowo jak zaczęłam plamić to Duphaston 3x1. Ale lekarz trochę zażartował, że ten Duphaston to jako placebo, ale powiedział, żeby brać. Plamienia ustały ponad tydzień temu, a na wizycie kilka dni temu lekarz powiedział, żeby Duphaston już odstawić. Dziś rano miałam niewielki śluz koloru brązowego. Duphastonu już nie mam niestety, bo bym brała na wszelki wypadek. Mogę próbować dziś dzwonić do lekarza, żeby wypisał mi receptę na Duphaston, choć on dzisiaj nie przyjmuje, dopiero w przyszłym tygodniu, ale telefony czasem odbiera. Ja w ogóle zawsze nawet przy najmniejszych plamieniach mam silniejsze również bóle podbrzusza, dzisiaj też. Oczywiście byłam u lekarza jak miałam wcześniej plamienia i wszystko było dobrze. Zastanawiam się tylko czy ten Duphaston rzeczywiście pomoże dodatkowo jak i tak biorę Luteinę dopochwowo w dawce 200 mg 2x2, a lekarz mówił, że luteina dopochwowa jest dużo lepsza niż Duphaston. Czy brałyście oba leki jednocześnie?