Skocz do zawartości
Forum

Beta 23,800 czy to dobry wynik?

Gość ANJUUUU

Rekomendowane odpowiedzi

Hej kobietki.

Dzis jestem jakos 11-16dpo. Nie kontrolowalam cyklu bo odpuscilam. Twst wczoraj wieczorem dzis rano pozytyw. Beta HCG 23,800

Prog 15,800. OM byla 13.07.

Powiedzny ze to 4 tydz....nie jest za nisko?

Zastanawiam sie jak czytac wynik. Czy podany jest w tysiacach. Czy po prostu z dokladnoscia do 3 cyfr po przecinku....eh.

W piatek powtarzam. Robilam wyniki w labie DIAGNOSTYKA. Tu foto wyniku.

https://ibb.co/rGPj1z3

3 minuty temu, Gość Magjeg napisał:

! W piatek ide powtorzyc NAPEWNO. nie ma innej opcji.

I proga i betę.

Ale widze nieraz w tym 4 5 tyg maja te bety wysoko a u mnie tak......nie wiem 

I w tym samym labie bede robic.

Nastawiam sie pozytywnie. Chociaz tez nie potrafie sie cieszyc za szybko bo sie boje.......

Nastawiam się nie nastawiam zrobię betę powtórzę itp latania po laboratoriach i inne stresy po co ci to??? Robiłaś test wyszedł pozytywny i gratulacje. Czekasz do 6-7 tygodnia i idziesz do gineloloka on robi usg i potwierdza ciążę. Po co to dodatkowe zamieszanie, przyrost bety, interpretacja wyników i porównywanie?? Potem się będziesz martwić że serduszka jeszcze nie było potem z Om wychodzi 12tc2dn a z usg 13tc1d. I cała masa innych spraw. Tym sposobem zwariujesz do końca ciąży a przeciez to dopiero poczatek

36 minut temu, Gość Ala napisał:

Ktos kto juz kilka razy stracił bedzie martwil sie o kazda kolejna ciążę.....to zrozumiale. Nie jestem z tymktore bach i zaciaza. I szczerze tym kobietom zazdroszcze.  Bo nikt nie zrozumie tego co takie osoby przezywaja. Poki same przez to nie przechodza. 🙂 pytam bo moze ktoras taka miala i wszystko bylo ok i przyrost...nie szukam tu diagnozy. Zwykle pytanie. Do gina pojde napewno. I orzyrost zrobie rowniez. 

Ja akurat z tych którym zazdrościsz. Każda ciąża bach i jest. Tobie straty ciąży oczywiście współczuję. Nigdy mnie to nie spotkało ale rozumiem jak musi być ci ciężko. Ale takie ciągle stresowanie i latanie po laboratoriach na pewno Ci nie pomoże. Dbaj o siebie i bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki aby tym razem Wam się udało. Powodzenia

Godzinę temu, Gość Ala napisał:

No wlaaaaasnie bardzoooo ci zazdroszcze oczywiscie to takie zdrowe "zazdroszcze"ale wierze ze i dla mnie slonce wyjdzie.

Oczywiscie ja tez mam lekki dystans. Nie ciesze sie od razu....niewiadomo jak. Bo jesli juz to poczatki.niewiadomo jak sie rozwinie to wszystko. Ale w duszy jednak szczesliwa.

Tez nie zabijam sie tymi myslami bo wiem ze to zupelnie nie ma sensu......bo co ma byc to i tak bedzie. A czy ja bede myslec czy nie....na powtorke bety ide jutro i koniec i nie zmienie tego. Nie przyspiesze 🙂

Ale dobra mysl jest. 🙂

16 godzin temu, Gość ANJUUUU napisał:

Hej kobietki.

Dzis jestem jakos 11-16dpo. Nie kontrolowalam cyklu bo odpuscilam. Twst wczoraj wieczorem dzis rano pozytyw. Beta HCG 23,800

Prog 15,800. OM byla 13.07.

Powiedzny ze to 4 tydz....nie jest za nisko?

Zastanawiam sie jak czytac wynik. Czy podany jest w tysiacach. Czy po prostu z dokladnoscia do 3 cyfr po przecinku....eh.

W piatek powtarzam. Robilam wyniki w labie DIAGNOSTYKA. Tu foto wyniku.

https://ibb.co/rGPj1z3

Wydaje mi się że jest to wynik z dokładnością do trzeciego miejsca po przecinku. Zrób powtórną betę i zobacz czy przyrasta. W końcu beta wzrasta od zera więc jest szansa że dopiero było zagnieżdżenie i dopiero zaczął się uwalniać hormon. Do lekarza najlepiej koło 7 TC. Powodzenia i mimo że wiem że łatwo mówić - nie denerwuj się. 

Też jestem po stracie. O drugą ciążę starałam się grubo ponad rok i zakończyła się szczęśliwie. Rozumiem Twój stres. 

Betę masz 23,8 a nie 23 tyś 800

Wszystko zależy od tego kiedy była owulacja. Jeśli późno to wynik jak najbardziej ok, po prostu wczesna ciąża. Tak jak wszystkie radzą powtórz po 48 godzinach, sprawdź czy jest przyrost i czekaj na wizytę. U mnie 6 +2 od ost. miesiączki było już serduszko.

Powodzenia!!!!