Skocz do zawartości
Forum

1 trymestr - czuję się fatalnie

Gość Daria

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny, jestem w  7 tyg ciąży i od ok 2 tyg czuje się wprost fatalnie. Codziennie mam mdlosci, jestem ciągle zmęczona, kręci mi się w głowie i w brzuchu, czasem czuje się jakbym zeszla właśnie z karuzeli, ciężko mi cokolwiek zjeść dopiero po godzinie 16 zaczynam wracać w miarę do żywych. Na nic nie mam ochoty, tylko leżę i oglądam tv, nie mam ochoty nawet na czytanie książek(co przedtem ubóstwiałam)ani nawet nie wychodzę do ogrodu. Żeby wyjść z psem na spacer muszę się poprostu zmuszać. Przedtem byłam bardzo aktywna osobą i teraz czuje się nieswojo a nawet mam wyrzuty sumienia, że tak leżę całymi dniami. Czy Wy też tak się czułyscie/czujecie? Kiedy to się skończy?

Miałam tak samo. Mdłości na początku potem wymioty po kilka razy dziennie aż do 14 tygodnia ciąży. Całe dnie tylko leżałam bo co wstałam to musiałam iść wymiotować. Spałam tez na okrągło. Po 14 tygodniu jak ręka odjął wszystko przeszło samo. Obecnie mam 27 tydzień i wymiotowałam dwa razy od 14 tygodnia. Trzymaj się, będzie dobrze.

Ja przez pierwsze 5 miesiecy miałam codziennie mdłości a w toalecie spędzałam dużo czasu😞Nie mogłam jeść większość potraw i strasznie się męczyłam.Bylam bardzo słaba i non stop spałam.

Będąc na wizycie u swojej lekarki dostałam czopki przeciw wymiotom.

03.09 idę do szpitala i naszczescie od dłuższego czasu jest mi już zdecydowanie lepiej😀przejdzie ci 😘