Skocz do zawartości
Forum

Czy to różyczka - 13tc

Gość Betka

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny, pisze tutaj do Was bo juz sama nie wiem co myśleć. Jestem aktualnie w 13tc.

Robiłam badanie na różyczkę równo w 12tc, oto wyniki:

IgG 92,80 IU/ml ( <10 niereaktywne; >10 reaktywne)

IgM NIEJEDNOZNACZNY ( powtórzyć badanie po 2-3tyg)

Dzisiaj na wizycie u gin dowiedziałam sie, ze w sumie to niewiadomo czy mam różyczkę czy nie 😞

Dostałam skierowanie na badanie, ale gin powiedziała żebym poszła je zrobić dopiero za 6tyg.

Powiedziała tez, ze niestety różyczki sie nie leczy wiec zostaje czekanie.

Ogólnie żadnych objawów u siebie nie zaobserwowałam, ale czytałam, ze bez objawów tez można przechodzić różyczkę.

Powiedzcie mi czy miałyście moze podobna sytuację do mojej lub co sądzicie - czekać z tym badaniem do 6 tyg czy iść zrobić po 3 tygodniach?

55 minut temu, Gość Betka napisał:

Nikt nie miał podobnej sytuacji?:(

No chyba nikt nie miał podobnie. Powiem Ci że podczas swoich 2 ciąż nigdy nie robiłam takich badań. Nawet nie miałam takich wskazań... Tutaj też nie spotkałam takiego wątku. A co pisze w necie? Możesz od tak, prywatnie wykonać takie badanie? Albo skonsultować wynik z lekarzem rodzinnym?

11 godzin temu, Gość Ogvh napisał:

No chyba nikt nie miał podobnie. Powiem Ci że podczas swoich 2 ciąż nigdy nie robiłam takich badań. Nawet nie miałam takich wskazań... Tutaj też nie spotkałam takiego wątku. A co pisze w necie? Możesz od tak, prywatnie wykonać takie badanie? Albo skonsultować wynik z lekarzem rodzinnym?

Powinno się w ciąży wykonywać badania na różyczkę. Dziwne że nie miałaś ich zleconych. 

Autorko - chyba najlepiej byłoby się skonsultować z jakimś lekarzem od chorób zakaźnych.