Skocz do zawartości
Forum

Prosze o pomoc czy to ciąża???

Gość Jakub Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jakub Maciej

Witam, kochałem sie ze swoją dziewczyną 5 marca. Stosunek był w prezerwatywie prezerwatywa nie pękła itd potem nalałem do niej wody nic nie przeciekało. Bardzo sie stresowałem z dziewczyną bo mamy 16 lat. 9 marca zaczęła czuć bóle brzucha takie jak przed okresem. Dostała wtedy lekkiego plamienia. Czuła te bóle przez 10 dni(a właściwie cały czas czuje). 19 marca zrobiliśmy test ciążowy, wyszedł negatywny. 20 marca dziewczyna dostała chyba zatrucie pokarmowe. Dodam jeszcze że ma bardzo nieregularny cykl

Ostatni okres miała 8 lutego

Gość Nina Bonina
11 minut temu, Gość Gość Jakub Maciej napisał:

ale dlaczego nie jest ból podbrzusza to częsty objaw plus jeszcze to plamienie

Ale Ty chcesz żeby była w ciąży, ze non stop pytasz o to? Wy macie po 16 lat, oczywiście, ze ona może mieć milion objawów które mogą, a nie muszą być objawem ciąży, przy nieregularnych cyklach i tak młodym wieku miesiączka może być odebrana jako plamienie (data pasuje)  brzuch może boleć z tysiąca powodów itd. Powtarzaliście już test? Byliście u ginekologa? 

Godzinę temu, Gość Kajka napisał:

Beta HCG z krwi da wiarygodny wynik

Tak to by było najlepsze rozwiązanie tylko że dziewczyna ma 16 lat i na takie badanie musiałaby chyba iść z rodzicem. A wątpię by im powiedziała. Myślę że w ciąży nie jest, jakby była to po 17 dniach od stosunku test już by 2 kreski pokazał. 

Ból brzucha tak jak dziewczyny piszą może być z różnych powodów i nie jest on oznaką ciąży. Niektóre kobiety nawet nie wiedzą, że są w ciąży, bo nie czują nic. Wzięliście się za seks, a sikacie po majtach ze strachu... I przez ten stres może:

- opóźnić lub nie być miesiączki,

- plamienie zamiast miesiączki,

- dłuższy/krótszy cykl,

- brzuch to nie tylko macica, ale też inne narządy. Ból brzucha spowodowany stresem może być rozlany- zlokalizowany w różnym miejscu,

- powodować wzdęcia, gazy, zaparcia, rozwolnienie, osłabienie, bóle nie tylko brzucha, ale i głowy, wymioty,

- osłabienie organizmu,

- bezsenność lub nadmierna senność.

Do tego jest młoda, hormony mogą szaleć, a cykl jest nieregularny. 

W ogóle nie rozumiem skąd podejrzenie ciąży. Rozumiem jakby prezerwatywa pękła, stosunek byłby przerywany lub bez zabezpieczenia, a tak to plemniki jak miały się dostać?

17 minut temu, Gość Bella napisał:

Ból brzucha tak jak dziewczyny piszą może być z różnych powodów i nie jest on oznaką ciąży. Niektóre kobiety nawet nie wiedzą, że są w ciąży, bo nie czują nic. Wzięliście się za seks, a sikacie po majtach ze strachu... I przez ten stres może:

- opóźnić lub nie być miesiączki,

- plamienie zamiast miesiączki,

- dłuższy/krótszy cykl,

- brzuch to nie tylko macica, ale też inne narządy. Ból brzucha spowodowany stresem może być rozlany- zlokalizowany w różnym miejscu,

- powodować wzdęcia, gazy, zaparcia, rozwolnienie, osłabienie, bóle nie tylko brzucha, ale i głowy, wymioty,

- osłabienie organizmu,

- bezsenność lub nadmierna senność.

Do tego jest młoda, hormony mogą szaleć, a cykl jest nieregularny. 

W ogóle nie rozumiem skąd podejrzenie ciąży. Rozumiem jakby prezerwatywa pękła, stosunek byłby przerywany lub bez zabezpieczenia, a tak to plemniki jak miały się dostać?

Pewnie to był ich pierwszy raz, albo choć  dziewczyny więc się teraz boja i panikuja. Mają po 16 lat, w ich przypadku jedyną antykoncepcja są prezerwatywy...I co robić...? Poczekac do 18? Tak by było najlepiej...Ale wątpię by tak było. 

Gość Nina Bonina
1 minutę temu, Gość Ogvh napisał:

Pewnie to był ich pierwszy raz, albo choć  dziewczyny więc się teraz boja i panikuja. Mają po 16 lat, w ich przypadku jedyną antykoncepcja są prezerwatywy...I co robić...? Poczekac do 18? Tak by było najlepiej...Ale wątpię by tak było. 

Ewentualnie pogadać szczerze z rodzicami i załatwić wizytę u ginekologa który doradzi antykoncepcję 🙂 

Godzinę temu, Gość Ogvh napisał:

Tak to by było najlepsze rozwiązanie tylko że dziewczyna ma 16 lat i na takie badanie musiałaby chyba iść z rodzicem. A wątpię by im powiedziała

Robiłam beta HCG jak miałam lat 17 (dawno temu haha) i byłam sama, nie wiem czy tak trafiłam że mi zrobili czy po prostu można 😁

Dorośli ludzie też zabezpieczają się używając tylko prezerwatyw. Po wpisie widać, że chyba nie są na to gotowi. Dostęp do wiedzy jest duży i ogólnie dostępny. Przed współżyciem można się przygotować 🙂

Nie wiem, czy coś się zmieniło, ale do lekarza można iść samemu od 16 roku życia. Nawet na yt jest dużo materiałów o antykoncepcji, współżyciu. Trzeba tylko do tego poważnie podejść. 

Chłopak już chyba 3 raz dodaje ten post, dostaje odp, a dalej wkręca ciążę pewnie tym samym jeszcze bardziej stresując dziewczynę. Nie dopuszcza do siebie żadnych innych informacji jakby oczekiwał, że ktoś potwierdzi ciążę jego dziewczyny.