Skocz do zawartości
Forum

Niski przyrost bhcg

Gość Andzia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
11.01 robiłam bete i wynik był 3200 po 48h czyli 13.01 powtórzyłam bete i wynik był 4214, wg kalkulatora przyrost jest o ok 32%, czy powinnam się martwić i ten przyrost jest zbyt niski? Dodam że jestem wg kalendarza w 6tyg ciąży. Pierwsza wizytę u ginekologa mam dopiero w poniedziałek ale bardzo się stresuje...

Właśnie dzisiaj nie mam możliwości zrobić tej bety, ale balabym się ja zrobić czekając jaki będzie wynik. Badania robilam w ttm samym laboratorium tylko o ile pierwszy wynik mialam szybko, o tyle na drugi musialam czekac dość długo, nie wiem czy to może być jakiś powód, moze w tym laboratorium cos poszlo nie tak... Wczoraj był dzień rozpaczy i płaczu, a dzisiaj tli się we mnie jakas nadzieja że może jeszcze bedzie dobrze... 

1 godzinę temu, Gość Bibs napisał:

Po jakimś czasie przyrost bhcg zwalnia. A w którym TC jesteś wg om?

Wg om dokładnie dzisiaj jest 6 tc i akurat dzisiaj mam straszne nudności... dodam ze ani w 1 ani w 2 ciąży tak nie miałam, 1 ciąża zakończyła się szczęśliwie mam 6 letnia corcie, 2 w 5 tyg wykryta ciaza pozamaciczna bez żadnych objawów, mam usunięty jeden jajowod 😞 dlatego też teraz tak strasznie się boję...

Też jestem po ciąży pozamacicznej i przy tak wysokiej becie nie dałabyś rady funkcjonować. Jajowód by tego nie wytrzymał, miałabyś straszny ból i/lub krwawienie. Ale tak jak piszesz u Ciebie nie było objawów. Jeżeli bardzo się boisz jedź na na sor, na usg przy takiej becie będzie wszystko widać 🙂

Rozumiem Twój strach, przy prawidłowej ciąży też bardzo się bałam żeby sytuacja się nie powtórzyła 😕

Godzinę temu, Gość Alicja napisał:

Co oznacza taki wynik bety: <1.10 mlU/ml? Robiłam to badanie dziś, po skąpej miesiączce, którą miałam 19 grudnia. Następna mam niby za 5 dni. Powtórzyć badanie? Zbliżenie z chłopakiem miałam 4 6,11,12,13 grudnia. 

Albo mi się wydaje albo pytasz o to już któryś raz i dostałaś już odp. Znak < oznacza, że jest mniej niż 1.10 więc odp po raz kolejny- brak ciąży. Na wynikach badania zawsze są widełki... 

22 godziny temu, Gość Beata napisał:

Też jestem po ciąży pozamacicznej i przy tak wysokiej becie nie dałabyś rady funkcjonować. Jajowód by tego nie wytrzymał, miałabyś straszny ból i/lub krwawienie. Ale tak jak piszesz u Ciebie nie było objawów. Jeżeli bardzo się boisz jedź na na sor, na usg przy takiej becie będzie wszystko widać 🙂

Rozumiem Twój strach, przy prawidłowej ciąży też bardzo się bałam żeby sytuacja się nie powtórzyła 😕

Dzięki Beata trochę mnie uspokoiłas. Ja w ciąży pozamacicznej nie miałam żadnych objawów, wykrył ja u mnie ginekolog na usg w 5 tyg, nie wiem nawet jaka miałam wtedy bete bo jej nie robilam. Na sor wolałabym nie jechać tym bardziej w tym panującym teraz czasie. Wytrzymam do poniedziałku i postaram się myśleć pozytywnie. Oprócz nudności, osłabienia, wrażliwości na zapachy i drazliwosci piersi nie mam w tej chwili żadnych innych objawów, brzuch czuje ale tylko po całym dniu jak ide spac ale to pewnie spowodowane jest rozciaganiem sie macicy, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, chce w to wierzyc, bo nie wiem czy sobie poradzę kolejna strata... 😞

Godzinę temu, Gość Andzia napisał:

Dzięki Beata trochę mnie uspokoiłas. Ja w ciąży pozamacicznej nie miałam żadnych objawów, wykrył ja u mnie ginekolog na usg w 5 tyg, nie wiem nawet jaka miałam wtedy bete bo jej nie robilam. Na sor wolałabym nie jechać tym bardziej w tym panującym teraz czasie. Wytrzymam do poniedziałku i postaram się myśleć pozytywnie. Oprócz nudności, osłabienia, wrażliwości na zapachy i drazliwosci piersi nie mam w tej chwili żadnych innych objawów, brzuch czuje ale tylko po całym dniu jak ide spac ale to pewnie spowodowane jest rozciaganiem sie macicy, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, chce w to wierzyc, bo nie wiem czy sobie poradzę kolejna strata... 😞

Pamiętam, że jedyne objawy jakie miałam to lekki dyskomfort w piersiach i wrażliwość na dym papierosowy. Z dnia na dzień przeszło jak ręką odjął, a zaczął się ból. 

Na spokojnie 🙂 Wiem łatwo mówić, ale często kobiety po ciąży pozamacicznej zachodzą w prawidłową ciąże 🙂 U Ciebie ryzyko jest mniejsze, bo masz usunięty jajowód, w którym była. 

Życzę samych dobrych wieści w poniedziałek i jak najwięcej zdrówka 🙂 Daj znać jak po wizycie 🙂

W dniu 16/1/2021 o 2:22 PM, Gość Beata napisał:

Pamiętam, że jedyne objawy jakie miałam to lekki dyskomfort w piersiach i wrażliwość na dym papierosowy. Z dnia na dzień przeszło jak ręką odjął, a zaczął się ból. 

Na spokojnie 🙂 Wiem łatwo mówić, ale często kobiety po ciąży pozamacicznej zachodzą w prawidłową ciąże 🙂 U Ciebie ryzyko jest mniejsze, bo masz usunięty jajowód, w którym była. 

Życzę samych dobrych wieści w poniedziałek i jak najwięcej zdrówka 🙂 Daj znać jak po wizycie 🙂

Hej Beata pisałam wczoraj ale widzę,  że mój wpis się nie dodał. Jestem po wizycie u lekarza wszystko jest w porządku pecherzyk jest na swoim miejscu, a w nim maleńka iskierka. Lekarz kazał mi się nie denerwować, dostałam leki i kolejna wizytę mam w poniedziałek. Ciąża jest mlodsza niż wynika z om, w pierwszej ciąży miałam podobnie, serduszko było widać po 7tyg ciąży. Wynikami kazał mi się wcale nie przejmować bo z tymi laboratoriami bywa różnie... To teraz byleby wytrzymać do kolejnego poniedziałku, już nie mogę się doczekać! 😁