Skocz do zawartości
Forum

Ciąża samotnej nastolatki

Gość Guest

Rekomendowane odpowiedzi

Mieszkamy w domu 4 osoby (rodzice, siostra i ja ) ona 22 lata ja 21. Niedawno okazało się że jest w ciąży rodzice i ja niebyliśmy zachwyceni ale jakoś to zaakceptowaliśmy. Stało sie i trzeba jakoś sobie poradzić. Najgorsze jest to że chłopak i ojciec dziecka dowiedziawszy się o tym zostawił ją i nie ma zamiaru nic Z tym zrobić .  Razem z rodzicami pomożemy jej we wszystkim.   To dla mnie nowa sytuacja i nie miałem kontaktu z cieżarnymi i małymi dziećmi i   za  bardzo nie wiem jak mam do  niej sie zachowywać teraz gdy jest w początkowej fazie (3miesiąc jak w późniejszej 6-7 I JAK po porodzie)  Jak mogę jej w tym wszystkim pomagać czy w codziennych sytuacjach,czy też w opiece nad dzieckiem.  Jako że kocham swoją siostrę postanowiłem  na wychowanie jej dziecka płacić 25 może nawet  może  połowę wypłaty,rodzice również coś tam dorzucą więc o pieniądze i dom nie ma się co martwić.  Jak już mówiłem jak mam ją traktować i pomagać przy dziecku.  Co do chlopaka zniknął A ona nie chce mieć z nim nic wspólnego żadnych alimentów ani kontaktu.