Skocz do zawartości
Forum

będą problemy?

Gość postapo

Rekomendowane odpowiedzi

dziewczyny,
w niedzielę byłam na usg, widać było kilka małych pęcherzyków, miałby to być niby 5tc licząc od ostatniej miesiączki. tyle, że oprócz leciutko pobolewających przy dotyku piersi, nie czuję żadnych objawów. w poniedziałek i wczoraj robiłam testy beta hcg i wynik kolejno pokazał 584,00 i 1153,00.
czy jest szansa, że w tak krótkim czasie z tych kilku pęcherzyków coś się wytworzy?
naczytałam się, że w 5tc to już ciałko żółte powinno być i serduszko się tworzyć.
dalej nie czuję nic nadzwyczajnego, żadnych objawów..
czy któraś miała podobną sytuację, albo chociaż podzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem?

W 5 tygodniu tworzy się serduszko ale go jeszcze nie widać na usg tak na prawdę cokolwiek widać w usg- dobrym usg dopiero jak beta wyniesie minimum 1000 więc w niedzielę nie było szansy na zobaczenie serca na to trzeba poczekać zazwyczaj do około 6 tygodnia ciąży ale czasem nawet do 7 przyrost bety jest w normie więc na tym etapie nie ma się o co martwić czas zacząć się cieszyć aby nadmiernym stresem nie zaszkodzić Groszkowi :)

Udzielałam się w tym tyg przy bardzo podobnym temacie.
Jeśli to nie Pani zakładała to się pewnie powtórzę .

Po pierwsze jeśli OW była później to wiek ciąży będzie młodszy .
Warto odczekać do końca 6 tyg i udać się ponownie na Usg.
Ja byłam 4 razy w ciazy w tym jedno tzw puste jajo plodowe które określa się dopiero koło 8-9 tyg bo wtedyjuz powinno być serduszko .
W następnych ciazach serduszko pojawialo się między 6-7 tyg .
Objawy (o zgrozo) nie czekalabym na nie z utęsknieniem bo jak się pojawiły w okol 8 tyg to nie przechodza już 8 tyg się męczę.
Na tak wczesnym etapieja zawsze spałam jak małe dziecko .
Zastąpiłam szybko .
I cały dzień ziewalam.
Koło 6 tyg bolały piersi i były widoczne niebieskie żyły na piersiach .
Kilka pęcherzyków to jest hardkor jeśli we wszystkich coś się pojawi .
Ja w tej ciąży miałam 2 pęcherzyki Ale jeden nie został zamieszkany i koło 13 tyg znikl

dziś mam usg, to zobaczę czy jakiś progres jest. bardzo się boję, że pęcherzyki pozostaną puste :(
pytam o to wszystko, bo co i rusz natrafiam na różne sprzeczne informacje.
jeśli chodzi o wiek ciąży to tak - niby lekarka określała wg ostatniej miesiączki (01.05), owulacje miałam 1,5-2 tygodnie później, więc wiek ciąży nie będzie się chyba pokrywał.

W pierwszej ciąży nie mialam ŻADNYCH objawów . Brzuch mnie zaczął boleć jak na wielką @ około 6tc i tyle. Wtedy też poszłam na usg i w 6 tygodniu był pusty pęcherzyk. Gin kazała się nie denerwować i przyjść w 8 tygodniu. Już pięknie serduszko biło :)) po wszystkim powiedziała , że nie ma co się spieszyć z lekarzem , bo tylko nerwów sobie człowiek może przysporzyć , i że najlepiej poczekać z usg do 8tc.
Życzę powodzenia!

No tak liczy się od daty ost miesiączki to się zgadza .
Ale liczy się też długość cyklow .
No i wystarczyło jakieś przeziębienie stres czy zmiana klimatu i już termin ow się zmienia .
Dziś myślę ze będzie podobny obraz do nd .
Trzeba uzbroić się w cierpliwość na te najbliższe ×/-10dni