Skocz do zawartości
Forum

Wyniki beta hcg

Gość Zmartwiona123

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zmartwiona123

Witam, robiłam badanie beta hcg 7.11 i 9.11 pierwszy wynik 1420 drugi 2578, po 20. 11 zaczęłam się kiepsko czuć i dostałam plamienie - na szczęście nic groźnego ale byłam na kontrolnym badaniu i usg 24.11 i wtedy na usg wyszło że serduszko bije za wolno i p. Doktor kazała powtórzyć beta hcg, zrobiłam w ten sądzie i wyszło 9633 i w związku z tym mam pytanie czy ten wzrost jest wystarczający? Martwię się że coś jest nie tak

Czesc.
Powiem moja historię: pierwsza ciaza nie robilam bety. Druga ciaza robilam chyba z 12 razy co 2 czy 3 dni zalezy. Rosla rosla super i nawet w 12 tyg- niestety nie bylo mi dane urodzic zywego dziecka. Ale dla lekarza ta beta byla zbedna bo przy takich wartosciach wazny jest tylko i wylacznie widok z usg. W trzeciej ciazy ani razu nie zrobilam bety.
Beta jest istotna jesli chodzi o przyrosty na poczatku ciazy kiedy mozna wylapac ciaze biochemiczna czy pozamaciczna albo jak sie potem okazuje tez mnoga.
Szkoda twojego czasu zdrowia i pieniedzy na robienie badan bety. Takie jest moje zdanie.
Tym bardziej powyzej 1500 ważniejszy jest obraz usg. Sama zobacz jakie sa mega widelki dla poszczególnych tygodni ciazy. To jest przepasc.

Dodam jeszcze ze to kilku lekarzy z duzym dystansem podchodzili do wynikow bety jak juz mozna wiecej zobaczyc na usg. A takze przy wartosciach powyzej 3000 beta juz nie podwaja sie tak szybko jak wczesniej i potrzebuje wiecej czasu na to i chyba w 12 tyg ma swoj szczytowy wynik-ale tego to juz nie pamietam dokladnie moge sie mylic.

Gość Zmartwiona123

Dzięki za odpowiedź, chyba mi trzeba takiego spojrzenia z dystansu bo niepotrzebnie się nakręcam, masz rację wyniki wynikami a badanie usg pokaże jak jest i wierzę że już wszystko będzie dobrze - byle do poniedziałku, dziękuję