Skocz do zawartości
Forum

Ciąża urojona? Strach?

Gość Szesnastolatka

Rekomendowane odpowiedzi

W ciąży nie jesteś i test Ci to potwierdza. Wyluzuj poprostu i poczekaj na okres. Jak przyjdzie to przyjdzie a jak nie to się tym nie przejmuj i to olej czekaj na następny i tyle. Zresztą jak nie możliwości ciąży i w niej nie jesteś to ci za różnica czy masz w tym miesiącu okres czy nie. Ja bym się nawet cieszyła bo jak byłam nastolatka to mnie strasznie brzuch bolał podczas okresu do tego pryszcze wychodziły. Sama piszesz ze Ci się już zdarzało nie mieć miesiączki wiec pewnie znów Ci płata figla. A ta akcja się nie przejmuj. W wieku 16 lat już normalnie wspolzylam i dzieci z tego nie mam. Wystarczy się zabezpieczać. A do ginekologa nie musisz iść z mama. Może iść z Tobą ciocia lub starsza koleżanka. Zresztą nawet jak juz by matka z Tobą szła to jej nie ma przy badaniu chyba ze sama chcesz by była. A z tego co pamiętam to mój lekarz jak byłam młodsza nigdy o moją matkę nie pytał. Sama chodziłam i nawet na pierwszej wizycie jej nie musiało być. Rodzic by musiał być ale to jakbyś miała 10 lat. A po 16 prokurator juz ręki na Twoim tylku nie trzyma i do gin sama możesz iść.

Gość Szesnastolatka

Ale mnie podnioslas na duchu. Az sie uspokoilam, rozumiem ze testu nie musze powtarzac? Kurde poszlabym do gin gdyby nie ta bariera jezykowa... Ughh mam dosc tego czekania i czekania ale trudno nic na to nie poradze.
Ale chce ci jeszcze raz BARDZO podziękować za pomoc.

Jak przestaniesz o nim myśleć to na złość się pojawi. Tez raz schizowalam ze w ciąży jestem bo pękła mi prezerwatywa a wtedy jeszcze tabletek anty nie brałam i robiłam testy jak juz któryś z kolei mi pokazał negatyw to stwierdzilam ze nawet jak jestem w ciąży to trudno i jakoś sobie poradzę i wyluzowalam i po godzinie dostałam okres a to było tak dawno ale milo wspominam hehe

Gość szesnastolatka16

~Kika.vtf
Jak przestaniesz o nim myśleć to na złość się pojawi. Tez raz schizowalam ze w ciąży jestem bo pękła mi prezerwatywa a wtedy jeszcze tabletek anty nie brałam i robiłam testy jak juz któryś z kolei mi pokazał negatyw to stwierdzilam ze nawet jak jestem w ciąży to trudno i jakoś sobie poradzę i wyluzowalam i po godzinie dostałam okres a to było tak dawno ale milo wspominam hehe

Ale wiesz czasem ciężko zapomnieć ja nawet jeśli próbuje to nie idzie :P... No nie powiedziałabym ze TYLE testów bo tylko 2 no ale bede czekać i ode teraz mówie "Co będzie to będzie"