Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

stardust.serw
~Bea.ta1
stardust.serw
Dziewczyny mialyscie takie coś nie biorę witaminy c nie jem nic kwaśnego a wynik moczu jest stresujacy ponieważ kwasowości mi rośnie mam ponad 20 i wciąż do góry.
Zapytam lekarza jutro o co chodzi ale latam i ciągle muszę im sikac . Buuuuu

No właśnie nie w tym cały ambaras
Od dziś oficjalnie mogę chodzić tylko oszczędnie hihiji

a nie masz nadkwasoty?

zacznij latac na miotle :) skorzystasz na tym Ty, dzidzius i lekarz :) :)

Oo Patsy jesteśmy blisko swoich terminów:) ja mam 2 lekarzy jeden z lux med mam tam opieke a drugi prywatnie, ten prywatnie mam 21 a z lux med na 7 grudnia i nie wiem czy to nie jest za wczesnie na prenatalne?
Dobrze Ci poradziły ja chyba jestem zbyt porywcza a tutaj nie my jesteśmy najważnejsze:) los się odwraca i wkrótce im się dostanie.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgab4q27nj.png

~Bea.ta1
stardust.serw
~Bea.ta1
stardust.serw
Dziewczyny mialyscie takie coś nie biorę witaminy c nie jem nic kwaśnego a wynik moczu jest stresujacy ponieważ kwasowości mi rośnie mam ponad 20 i wciąż do góry.
Zapytam lekarza jutro o co chodzi ale latam i ciągle muszę im sikac . Buuuuu

No właśnie nie w tym cały ambaras
Od dziś oficjalnie mogę chodzić tylko oszczędnie hihiji

a nie masz nadkwasoty?

zacznij latac na miotle :) skorzystasz na tym Ty, dzidzius i lekarz :) :)

Tu nie ma miotel tylko mopy jestem nowoczesną czarownica i latam na odkurzaczu malpo :D

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

nefer
Stardust. Wit c nie zakwasza organizmu tylko alkalizuje, wiec nie wiem czemu masz kwaśny mocz. Moze to cos pooperacyjnego?

Myślisz !!!! Może dlatego latają jak ze sraczka buuuuuu.
Moje dziecię przeciętnie widzę 4 razy dziennie co chcą je oglądać muszą budzić a potem się denerwują bo nic nie mogą zobaczyć przez te fikolki i cyrki. Ja za to już ze stojackim spokojem dochodzę do wniosku ze to dziecię niestety ma mój charakterek i będzie ciężko :D

Pat25
Oo Patsy jesteśmy blisko swoich terminów:) ja mam 2 lekarzy jeden z lux med mam tam opieke a drugi prywatnie, ten prywatnie mam 21 a z lux med na 7 grudnia i nie wiem czy to nie jest za wczesnie na prenatalne?

No, to chyba nie jest za wcześnie. Od 11 tygodnia się robi. Mi gin powiedziała, że od 5 grudnia mogę. No, ale na 14 mieli miejsce. Myślę, ze lepiej ciut później niż za wcześnie. mojej koleżance w pierwszym wykazało za dużą przezierność. Bardzo się denerwowała, ale za 2 tyg. było już ok i jej lekarka powiedziała, że tamto było za wcześnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3o90bvz743ukkv.png

Patsy
Pat25

No, to chyba nie jest za wcześnie. Od 11 tygodnia się robi. Mi gin powiedziała, że od 5 grudnia mogę. No, ale na 14 mieli miejsce. Myślę, ze lepiej ciut później niż za wcześnie. mojej koleżance w pierwszym wykazało za dużą przezierność. Bardzo się denerwowała, ale za 2 tyg. było już ok i jej lekarka powiedziała, że tamto było za wcześnie.

A gdzie będziesz robić to badanie ?
Jeśli wyjaśnia sprawę moczu może w przyszły piątek wyjdę.

Witaj Pat25 :-)

O matko, ile czytania! :-)

Ja mam prenatalne 13tydz 2dn... obawiałam się, żeby nie za wcześnie a następny dogodny termin był dopiero wtedy (czyli 7 grudnia).

Można robić od 11t do 13t6d...

Ale mi się dzisiaj chciało jagód! A odkładnie pierogów DOMOWYCH z jagodami... Z tego wszystkiego zjadałam pół słoika konfitur :-P

No i karta założona :) Trafila mi się fajna Murzynka, konkretna kobita, pośmialysmy sie trochę; ) szczególnie jak jej powiedziałam ze mam dość niskie cisnienie...ona ze zaraz sprawdzi ale najpierw wzrost i waga...cisnienie wyszlo ok wiec pyta czemu mowilam ze mam niskie a ja na to ze przed chwilą mnie zważyła więc czego sie spodziewala - podniosla mi cisnienie hehe :D
Półtorej godziny tam siedzialam...zrobili juz testy krwi. Ciąża zaliczona do 'wysokiego ryzyka' i następna wizyta z lekarką na 24go grudnia na rano.
Bede tez miała robiony test obciążenia glukoza ale dopiero w 28tc to wypada jakos na polowe marca (obliczone z daty om)
Dostalam dwie torby od Bounty - próbki przeróżne m.in. Sudokrem, żelazo do picia, płyn do prania i do płukania, mnostwo ulotek i kuponow. W kazdym trymestrze dają taki pack. Kiedys bylyvtez czekoladki...nie wiem czemu teraz nie było :D

Nadrobilam Was uffff

Agani ja tez mam 183cm wzrostu - 1 córa 4280g - porod naturalny z pomocą próżnociągu, druga kluska 4800g - cesarka po 2h parcia bo nie schodzila nic a nic w kanał rodny. Bliźniaki 34tc 2350g córa i 2700g synuś. Teraz też będą monitorować wielkosc dziecka i mozliwe ze z tego tytulu bede mieć dodatkowe usg.

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k4js4kvrf.png

Moniaaaa
No i karta założona :) Trafila mi się fajna Murzynka, konkretna kobita, pośmialysmy sie trochę; ) szczególnie jak jej powiedziałam ze mam dość niskie cisnienie...ona ze zaraz sprawdzi ale najpierw wzrost i waga...cisnienie wyszlo ok wiec pyta czemu mowilam ze mam niskie a ja na to ze przed chwilą mnie zważyła więc czego sie spodziewala - podniosla mi cisnienie hehe :D
Półtorej godziny tam siedzialam...zrobili juz testy krwi. Ciąża zaliczona do 'wysokiego ryzyka' i następna wizyta z lekarką na 24go grudnia na rano.
Bede tez miała robiony test obciążenia glukoza ale dopiero w 28tc to wypada jakos na polowe marca (obliczone z daty om)
Dostalam dwie torby od Bounty - próbki przeróżne m.in. Sudokrem, żelazo do picia, płyn do prania i do płukania, mnostwo ulotek i kuponow. W kazdym trymestrze dają taki pack. Kiedys bylyvtez czekoladki...nie wiem czemu teraz nie było :D

Nadrobilam Was uffff

Agani ja tez mam 183cm wzrostu - 1 córa 4280g - porod naturalny z pomocą próżnociągu, druga kluska 4800g - cesarka po 2h parcia bo nie schodzila nic a nic w kanał rodny. Bliźniaki 34tc 2350g córa i 2700g synuś. Teraz też będą monitorować wielkosc dziecka i mozliwe ze z tego tytulu bede mieć dodatkowe usg.

To Ci zazdroszczę kochana ja mam taką jedze położna w przychodni ze masakra czasem myślę że ona za karę tam pracuje. Nie lubię tam chodzić więc większość załatwiam prywatnie żeby tej baby nie oglądać

Pat25
A ten 11 tydzien prenatalnych to jest od 10t1d czyli juz trwajacy 11 czy od 11t1d trwający 12?
Ah to czekanie od wizyty do wizyty wykańcza, a jak Wasze samopoczucie mdłości już mijają? I przeczuwacie płeć? Ja czuje chlopaka od samego początku :D zobaczymy czy się sprawdzi..

Pat te badania sa od 11 tydz 0 dzien, czyli rozpoczety 12 tydzien

jesli chodzi o plec, to juz nic nie czuje, choc na poczatku bylam przekonana, ze to dziewczynka i nawet kupilam kilka dziewczynkowych ciuszkow :)

Stardust no ta była fajna ale następna wizyta juz z lekarką i ona zadecyduje czy wracam pod opiekę położnych, czy zostaje pod ich skrzydłami czy może mieszanka tego i tego.

Beata tu się złożyło kilka czynnikow, przede wszystkim to ze juz mialam dwie cesarki, ze miałam blizniaki i ze z powodów religijnych nie przyjmuje transfuzji krwi. Szpital posiada na szczęście maszynę zw 'cell savage' która oczyszcza moją utraconą krew i wraca ona do mnie z powrotem w obiegu zamkniętym.

Pat ja zupełnie nie przeczuwam plci.
.mama twierdzi ze chlopak haha

Stardust popraw sobie wyniki jedz cytryne i kwasne owoce plus duzo kapusty i ogórków kiszonych - są nieocenione!

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k4js4kvrf.png

Moniaaaa
Stardust no ta była fajna ale następna wizyta juz z lekarką i ona zadecyduje czy wracam pod opiekę położnych, czy zostaje pod ich skrzydłami czy może mieszanka tego i tego.

Beata tu się złożyło kilka czynnikow, przede wszystkim to ze juz mialam dwie cesarki, ze miałam blizniaki i ze z powodów religijnych nie przyjmuje transfuzji krwi. Szpital posiada na szczęście maszynę zw 'cell savage' która oczyszcza moją utraconą krew i wraca ona do mnie z powrotem w obiegu zamkniętym.

Pat ja zupełnie nie przeczuwam plci.
.mama twierdzi ze chlopak haha

Stardust popraw sobie wyniki jedz cytryne i kwasne owoce plus duzo kapusty i ogórków kiszonych - są nieocenione!

Ja im 5 raz mówię ze nie jem witaminy c mam kwas askorbinowy ponad stan tylko skąd hehe więc już nic moniaaa nie rozumiem