Skocz do zawartości
Forum

pomóżcie

Gość pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnia miesiaczke mialam 31grudnia do 5 stycznia. trwa co równy miesiąc. 25 marca byłam na usg i powiedzieli że jestem w 9 tygodniu ciązy. czy do zapłodnienia mogło dojść 28 stycznia jeżeli współżyłam bez zabezpieczenia ale partner nie doszedł w środku dopiero później ręką. nigdy nie zdażało mi sie ze zachodziłam w ciąże bez zabespieczenia jeżeli partner nie dochodził. współzyłam też pare dni . i tygodni wcześniej ze swoim obecnym partnerem który dochodził w środku , po roku starań o dziecko , wspomne że brał środki odurzające bardzo często. ginekolog powiedziała że do zapłodnienia doszło na poczatku lutego. a to sie nie zgadza z usg. kiedy zapłodnienie jest zakonczone? i kiedy mialam dni plodne?

Nie bardzo wiem w czym trzeba Ci pomóc? Jeśli ostatnia miesiączka była wtedy kiedy piszesz to wg tej daty jesteś teraz w 26 tygodniu (za początek uznaje się pierwszy dzień ostatniej miesiączki), a 25 marca byłaś w 12 tygodniu wg miesiączki, usg podaje przybliżony wiek ciąży, w zależności od rozmiaru płodu, nie miałaś od tego czasu robionego usg więcej?