Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

misiakowata30
Dziewczyny bedzie mnie tu coraz mniej..boooo..dostalam prace !!!!w poniedzialek zaczynam :)jutro tylko doniose papiery i zrobie badania i staje sie mama na etat !!!!
:D:D

Dzis nie bylo 4 godz a Mati byl z tesciowa to tak sie wlepil potem we mnie...ach ciezko bedzie :)
W poniedzialek mam na 5,P na 6 to niuniu do 13.30 bedzie z babcia..Smialysmy sie z tesciowa ,ze w niedziele spac z wrazenia nie bedziemy mogly :)

Tosiulka Kalae duzo zdrowia i samych cudownych dni :***

Wszystkim marcoweczkom ,tym duzym i malym zycze wszystkiego najlepszego w Tym dniu :***

Udalo sie:-) gratuluje! Koniecznie pisz jak Ci jest w pracy i w calej tej nowej sytuacji:-) szybko znalazlas:-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Gość Misiakowata

Ciaza szybko znalazlam,bo sztbko dzialam ha ha a tak serio..farcik no
Super,ze Mya tak ladnie znosi rozlake..ach zeby u mnie tak bylo..
Tesciowa dzis byla,zobaczyc menu malego,gdzie co jest jak mleko zrobic...oczywiscie poczestowala mnie swoimi madrosciami i gul mi skoczyl wrrrrr

Humor poprawily mi zakupy :)
Kupilam sobie nowe wygodne buciki,spodnie dresowe i leginy...zeby w pracy wygodnie bylo :) a co :)

Tez pamietam rozwazamia Kalae na temat kupy :D

~kalae
Tosia bardzo dziękuje za wszystkie życzenia :)

--
Miałam odpisać ale już nie wiem co i komu. Jakaś dziś zakręcona jestem. A nawet tort zrobiłam i w pepco byłam ;)

misiakowata - gratuluję zdobycia pracy :)

Ciąża - jak to tak opowiadasz o tej kawie ciepłej i obiedzie to jakoś lepiej wracać, raźniej ;)

A co do jedzenia to dziś Tosia zjadła zawartość dużego słoiczka, aż w szoku byłam. Tyle tylko, że najpierw oglądała karton z soku, potem nakrętkę ze słoiczka, a na koniec wieczko od serka mascarpone ;) a ja podawałam łyżeczkę za łyżeczką, jedną po drugiej. Ale zjadła wszystko, może to też jest jakaś metoda ;)

Kamila - Tosia też specjalnie wyrzuca jedzenie.. strasznie mnie to drażni. Ale to chyba taki czas.

No mowie Ci :-) narazie jest fajnie;-)
U nas musi byc cos przy jedzeniu. Koniecznie.
Ale jak jej daje moj obiad, tzn ugotowany przeze mnie to czesto zje troche a pozniej wypluwa. Niewazne ile sie nagimnastykuje z odwroceniem uwagi

Olija
Kochane Marcoweczki. Ja w szpitalu na obserwacji pojedyncze skurcze ale nie wiem czy cos sie rozkręci...
Okolicznosci przybycia na ip masakryczne. Całą droge sie przemodlilam ale teraz już stabilnie. Noc mialam niespokojna. Wielokrotnie wstawalam. O 1 w nocy probowalam rozruszac Malutką ale spala i nie dawala sygnalu. O 3.30 poszłam do kibelka i zalalam kibel żywą krwią. Przerażenie. Kilka minut porem siedzialam w aucie jechaliśmy do sxpitala i modlilismy zeby Malutka wytrzymala a z tego stresu mojego ona sie nie ruszala. Nic mnie nie bolalo poprostu czulam jak zalewa mi podpaske ciepła krwią:/ Boze ile stresu sie najadlam:(
teraz krwawienie ustalo, plamie na brazowo ale to jest ok, 3 ktg ok, usg tez, Malutka sie rusza,rozwarcie na dwa palce. Nie zrobili cc bo jest stabilnie lozysko i wody ok czekam na poród naturalny. Btw w pon mialam masaz szyjki po którym krwawilam wczoraj dwugodzinny spacer po parku i seks o 18- wg lekarzy wszystko sie skumulowalo:/ oby juz sie zaczelo i Malutka byla ze mną. Bede dawac znac na bieżąco-narazie mam sie wyspac przed porodem

jejku Olija to ja dopiero teraz przeczytałam jakie ty przejścia przed samym porodem miałaś

~Lilijka87
Bad.woman mam to samo, wczoraj mi nawet łezki poleciały z tego powodu. Taki lęk przed nieznanym.

Wzbudził mnie skurcz i choć od 20 minut cisza to przynajmniej był ten jeden. Zawsze coś. Organizm też mi się oczyszcza. Rewelacji nie ma jak było u Asik85 ale też coś się dzieje w tym kierunku. O 13 man ktg.

ty to się naczekałaś, chyba najdłużej

~kalae
Olija
Kochane Marcoweczki. Ja w szpitalu na obserwacji pojedyncze skurcze ale nie wiem czy cos sie rozkręci...
Okolicznosci przybycia na ip masakryczne. Całą droge sie przemodlilam ale teraz już stabilnie. Noc mialam niespokojna. Wielokrotnie wstawalam. O 1 w nocy probowalam rozruszac Malutką ale spala i nie dawala sygnalu. O 3.30 poszłam do kibelka i zalalam kibel żywą krwią. Przerażenie. Kilka minut porem siedzialam w aucie jechaliśmy do sxpitala i modlilismy zeby Malutka wytrzymala a z tego stresu mojego ona sie nie ruszala. Nic mnie nie bolalo poprostu czulam jak zalewa mi podpaske ciepła krwią:/ Boze ile stresu sie najadlam:(
teraz krwawienie ustalo, plamie na brazowo ale to jest ok, 3 ktg ok, usg tez, Malutka sie rusza,rozwarcie na dwa palce. Nie zrobili cc bo jest stabilnie lozysko i wody ok czekam na poród naturalny. Btw w pon mialam masaz szyjki po którym krwawilam wczoraj dwugodzinny spacer po parku i seks o 18- wg lekarzy wszystko sie skumulowalo:/ oby juz sie zaczelo i Malutka byla ze mną. Bede dawac znac na bieżąco-narazie mam sie wyspac przed porodem

jejku Olija to ja dopiero teraz przeczytałam jakie ty przejścia przed samym porodem miałaś

Pamietam ze tym bardziej sie nakrecilam i bylam przerazona bo kilka dni wczesniej arwena89 miala jakies przejścia z krwotkokiem i lozyskiem-tyle ze w jej przypadku z tego co pamietam to bylo zagrozenie zycia gdyby nie zareagowala i nie pojechała na ip. Oj pamietam tą noc:( pamietam nawet co spiewalam Neli w drodze do szpitala.
Jak sobie wspominam to moze gdybym nie byla taka nakręcona na rodzenie to bym uniknela tego wszystkiego-bo po pierwsze bym sie tak nie forsowala no i na ten bolesny masaż szyjki chyba bym sie drugi raz juz nie zdecydowała..
Pomysle jak przyjdzie mi rodzic;)

Dzis wymeczona pracą, nie czuje sie zdrowa, od dwoch dni mam mega zapchany nos,meczy mnie to strasznie a w niedzielę bede miala 14 os. w domu więc musze ogarnac. Jak mi się nie chce:/ a z drugiej strony jak juz wszystko bedzie gotowe to wiem ze bede miala fun i tyle osób do zajęcia sie Nelką. Ona lubi imprezki i uwagę:)

maqdallena
KasiaMamusia
~maaaqdallena
Inga raz też miała taki katar, ponad dwa tygodnie. W sumie tylko odciagałam i czymś (nie pamiętam czym) smarowałam jej na noc klatkę piersiową żeby lepiej oddychała. I w końcu katar się skończył.

Aromactiv Baby?

Tak :)

Gosia, gratuluję mieszkania! :)

Dziś dostałam pierwszy okres :(((( a tak dobrze było bez.. Teraz już wiem czemu ostatnio taka nerwowa chodziłam.

Nie zazdroszcze... moze dlatego i Ty nerwowa i Inga inna? Ja narazie przy drugim okresie jestem i jak mi sie zaczyna i prz z kilka dni jakby mleka mniej mam, Mala na cycku chce w nocy wisiec i w ogole jakos dziwnie wtedy jest

Gość Lili jka

Oj kalae, Sylwia i Rednails, zdecydowanie dłużej czekały. Ja tylko najbardziej przeżywałam to przeterminowanie, bałam się czy wszystko dobrze u Groszki.

U mnie trzeci okres. Nie licząc pierwszego, jednodniowego plamienia, to teraz są dłuższe niż przed ciążą ale za to mniej bolesne. I faktycznie mam mniej mleka w tym czasie. Czuję to po piersiach i widzę po tym ile Ania się domaga.

~Lili jka
Oj kalae, Sylwia i Rednails, zdecydowanie dłużej czekały. Ja tylko najbardziej przeżywałam to przeterminowanie, bałam się czy wszystko dobrze u Groszki.

U mnie trzeci okres. Nie licząc pierwszego, jednodniowego plamienia, to teraz są dłuższe niż przed ciążą ale za to mniej bolesne. I faktycznie mam mniej mleka w tym czasie. Czuję to po piersiach i widzę po tym ile Ania się domaga.

Dziwnie jak o tym okresie piszecie. Dla mnie to jakis kosmos. Wiem ze to dziwne ale zapomnialam jak to jest.

Dzis wstałam z dalej zapchanym nosem. Teraz robie sobie inhalacje a tata z córką jedza sniadanie. Potem on na zakupy a ja dawaj szybkie sprzatanie i musze juz zaczac gotowac,choc fajne jest to ze prawie kazdy z gosci sie zaoferowal i cos przyniosą zeby nas odciazyc:jedna siostra zrobi mini rogaliki drozdzowe z marmoladą, druga siostra przystawkę, tesciu zupke, tesciowka ciasto, moja mama salatke, i jakos to bedzie. Tort i pozostale ciasto zamawiamy. Dodatkowo robie menu dla dzieci i mojej mamy bo ona jest po wycieciu woreczka i dalej dochodzi do siebie i trzyma jeszcze diete. Moze to kwestia wieku a moze kwestia rozleglego stanu zapalnego ale ta operacja i teraz rekonwalescencja bardzo ją zmienily i jest bardziej wątła a zawsze byla matką-polka wszystko poogarniane-piatka dzieci jedzenie na wynos dla wszystkich itp.
Dobra koniec inhalacji trza sie wziasc za robotę.
Dziewczyny z kato mam nadzieje ze do wtorku sie ogarne ze zdrowiem bo albo mnie po tych urodzinach rozłoży na amen albo stres puści i cudownie ozdrowieje :D

Madika
Kochane Marcoweczki nie moge do Was wpasc od przed wczoraj ale pisze z ogromna marcowa prozba!!!!

Mojej kolezanki maz wyladowal w szpitalu z powodu krwotoku. Stan jest na tyle ciezki ze musze Was prosic o wstawiennictwobo bo moja kolezanka uslyszala ze ma modlic sie o cud i zapomniec o transporcie do Warszawy bo on tego jie przezyje.

Nie wiem sama jak mam ja wspierac i co mowic. Chlopak ma dopiero 33 lata:( i 1,5 roczne dziecko:(

Z gory dziekuje Wam moje kochane!!!! :*:*:*

Trzymam mocno kciuki za szybki powrot do zdrowia!!!!! To straszne :-( az nie wiem co napisac... taki mlody. Co sie dzieje jeju

~Alesandraa
Michaś dostał dziś antybiotyk :( Półtora tygodnia inhalacji i nie widać wyraźnej poprawy. Martwi mnie to, a ponadto poraz drugi musiałam przełożyć rehabilitację. Oczywiście jak jest chory to nie ćwiczę też z nim w domu, a jak patrzę na niego to wydaje mi się, że ma coraz bardziej krzywe nóżki. Płakać mi się chce :(

Kurcze mam nadzieje ze cos sie ruszy u Michasia i moze ten antybiotyk pomoze.

~Misiakowata
Ciaza szybko znalazlam,bo sztbko dzialam ha ha a tak serio..farcik no
Super,ze Mya tak ladnie znosi rozlake..ach zeby u mnie tak bylo..
Tesciowa dzis byla,zobaczyc menu malego,gdzie co jest jak mleko zrobic...oczywiscie poczestowala mnie swoimi madrosciami i gul mi skoczyl wrrrrr

Humor poprawily mi zakupy :)
Kupilam sobie nowe wygodne buciki,spodnie dresowe i leginy...zeby w pracy wygodnie bylo :) a co :)

Tez pamietam rozwazamia Kalae na temat kupy :D

Szybko szybko:-) fajnie ze Ci sie udalo:-)
Od poczatku komunikuj sie z tesciowa na biezaco to moze bedzie ok. Chociaz chyba nigdy nie bedzie w 100% jak chcemy. Byle tylko dzieciaczki zdrowe i szczesliwe byly.
Musze kupic sobie cos do pracy ale jakos ciagle czasu nie ma na zakupy a nie lubie przez internet kupowac

~Lili jka

Nie lubie wracac do postow porodowych brrr
Moj okres tak samo dlugi i odpukac nawet przeciwbolowych nie musze brac. Wkurzajaca jest sytuacja z mlekiem podczas okresu

~Olijaa
Dzis wstałam z dalej zapchanym nosem. Teraz robie sobie inhalacje a tata z córką jedza sniadanie. Potem on na zakupy a ja dawaj szybkie sprzatanie i musze juz zaczac gotowac,choc fajne jest to ze prawie kazdy z gosci sie zaoferowal i cos przyniosą zeby nas odciazyc:jedna siostra zrobi mini rogaliki drozdzowe z marmoladą, druga siostra przystawkę, tesciu zupke, tesciowka ciasto, moja mama salatke, i jakos to bedzie. Tort i pozostale ciasto zamawiamy. Dodatkowo robie menu dla dzieci i mojej mamy bo ona jest po wycieciu woreczka i dalej dochodzi do siebie i trzyma jeszcze diete. Moze to kwestia wieku a moze kwestia rozleglego stanu zapalnego ale ta operacja i teraz rekonwalescencja bardzo ją zmienily i jest bardziej wątła a zawsze byla matką-polka wszystko poogarniane-piatka dzieci jedzenie na wynos dla wszystkich itp.
Dobra koniec inhalacji trza sie wziasc za robotę.
Dziewczyny z kato mam nadzieje ze do wtorku sie ogarne ze zdrowiem bo albo mnie po tych urodzinach rozłoży na amen albo stres puści i cudownie ozdrowieje :D

Sporo przygotowan macie ale fajnie ze rodzinka przychodzi z pomoca:-) super. Lubie tak i tez tak zawsze robilismy ale teraz loty i juz tak nie wychodzi niestety.
Zdrowka dla mamy. Moze troche przystopowala bo czasami czlowiek chodzi jakby mial motorek wiecie gdzie a czasami trzeba troche zwolnic
I dla Ciebie zdrowka. Cos za duzo tych katarow, przeziebien. U nas i my chrzakamy, Mya ciagle biedna i znajomi to samo. Taka pora chyba