Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka! Tak jak obiecałam, chwalę się wynikami badań prenatalnych :) Maleństwo strasznie się wierciło i był problem z mierzeniem, ale całe szczęście wszystkie pomiary są w normie. NT 1,7, kość nosowa obecna, wszystko jest na swoim miejscu. PAPPA przyjdą z 2 tygodnie. No i prawdopodobnie będzie chłopak :)
A z tematów budowlanych to my też się budujemy, na razie mamy skończone ściany nośne i czekamy na strop. Mam nadzieję że uda się zrobić dach w tym roku (o ile zima nie przyjdzie za szybko).
A jeśli chodzi o ciuchy to ja kupiłam swoje pierwsze ciążowe w HM. Co prawda tanie nie były, ale leżą idealnie i stwierdziłam że na jedne droższe mogę sobie pozwolić :)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5ekflq3mjf.png

źle się wyraziłam to nie jest bankowe, tylko przelew depozytu z sądu na konto bankowe ma być.o to mi chodziło.
Wyrok jest prawomocny, wniosek o wypłatę depozytu złożony w lipcu, a pieniędzy nie ma, i tak się zastanawiam czy sąd to ma termin na wypłatę depozytu? Komornik zlicytował, sąd dał wyrok, i pieniądze mają być przelane, tylko ile to może trwać, tak się zastanawiam? Myślałam, że max 30dni tak jak w kpa jest, ale to chyba nie tyczy się?

Szukałam jakieś ustawy gdzie sąd miałby jakieś terminy np co do wypłaty depozytu ale nie znalazlam. I tak mi chodzi w sumie o to ile sąd ma czasu na wypłatę depozytu. Bo może jest wg uznania i czekać trzeba aż uzna że trzeba juz wyplacić ;)