Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~Leniwieccccccc
Kalae, ja zazwyczaj jak wloze kulke to trzymam 3-4 godziny. I jak wyciagne to juz jest spoko...chodzi o to, zeby oddzielic paznokiecod rany po wrosnieciu, nie o to by robic opatrunki...sprobuj Kalae. To Ci bedzie pulsowac z 10min ale chwile pozniej piczujesz ulge. Na samo wkladanie wez gleboki wdech i jedziesz... ja teraz kulke sobie wkladam zaraz gdy cos juz delikatnie czuje

mnie to nie boli cały czas, tylko jak sobie narusze,

misiakowata30
Powiem tak..moja nie-skurcz ma wiecej zalet niz wad :)
Wkurza czasem tekstami o cyca albo cos ..no ale w porownaniu tu do tesciowych marcoweczek..daaaaaleko jest od podium...
Nie narzuca sie..nie przylazi wiec luz :)

dlatego o podium nie pisze :) na co trzeba sobie "zasłużyć"
Gość Lilijka87

Pewnego razu na afrykańskiej sawannie spaceruje sobie lew. Nagle słyszy wołanie o pomoc.
- Ratunku! Pomocy!
Król zwierząt podszedł do jaru, z którego wydobywały się dźwięki. Zagląda w głąb niecki i spostrzega słonia. Słoń, uradowany tym, że nadeszła wyczekiwana pomoc, tak rzece do lwa:
- O lwie, nasz miłościwie (sarkazm!) panujący królu, pomóż mi proszę wydostać się z tej dziury, gdyż niestety sam nie potrafię.
Lew patrzy, analizuje i po chwili zastanowienia odpowiada.
- Dobrze słoniu, a co ja będę z tego miał?
- Jak to co? Będziesz mieć u mnie dług wdzięczności, a to nie byle co bo w końcu jestem największym z twych poddanych!
- Dobrze, pomogę Ci. Ale niestety nie dam rady sam, sprowadzę posiłki.
Po pewnym czasie wraca lew z przyrzeczoną pomocą w postaci jaguara. Wspólnymi siłami wyciągają słonia z pułapki w jakiej się znalazł.
Innego słonecznego dnia słoń spaceruje po afrykańskiej sawannie. Wtem słyszy wołanie o pomoc.
- Rrrr! Rrrrratunku! Rrrr!
Słoń zbliża się do miejsca, z którego dobiega ryk i co widzi? W tym samym jarze, w którym sam utknął parę dni wcześniej, znajduje się król zwierząt!
- Słoniu spłać swój dług wdzięczności i uratuj mnie!
- Okej lwie! Tylko jak?!
Słoń duma, duma i duma...
- Wiem!
Zszedł na skraj przepaści, odwinął ku*asa - tudzież penisa i spuścił, (nie się!) przyrodzenie, po którym wspiął się lew.

Jaki z tego morał? Jeśli ma się dużego penisa to nie potrzeba jaguara!
Wystarczyło to raz opowiedzieć P., gdy mówił, że chciałby mieć jaguara-samochód ;)

Madika
Ciaza316
Madika, ma faldki, ciezko to umyc i wysuszyc, szczegolnie ze krzyk przy tym jest. Nie jest czyszczenie tego przyjemne, to napewno. Nie wiem czy to wysuszac, czy nawilzac. Sama sie gubie. Na temat srebra nic nie wiem
U nas ulewanie jest minimalne teraz. Naprawde nie jest zle. Ale slini sie okropnie i wszystko mokre.
Madika a wiesz dlaczego Hania tak ulewa? Bo ja nie wiem czemu to sie tak poprawilo nagle.
Ale sie dzis nasluchalam komplementow dla Malej:-) nawet u mechanika chlopaki sie zachwycali ze taka slodka smieszka:-) w sklepach tez nie przejde przez kasy spokojnie:-) milo tak

Ja tam myje te faldki i potem wycieram recznikiem. Pudrem nie sypie bo mam wrazenie ze sie zbobi tak w tych faldkach i jeszcze gorzej bedzie.

Co do ulewan to u nas juz pisalam ze jak jest zalamanie pogody albo jakis wiatr to wiem ze pralka na okraglo bedzie chodzic. Nie wiem ale przy zmianach pogody ja czasem tez mam jakies takie "refluksowe odruchy".

A ogolnie to moze u May uklad pokarmowy dojrzal i dlatego sie to unormowalo. U nas po miesiacu przeszlismy z mleka AR na zwykle i bylo ok:D

Powiem Wam ze jestem na dzialce z kim??? :D No nie zgadniecie na pewno :D Z TESCIOWA :D

Jakos ostatnio jej sie poprawilo i jakos znormalniala... Nie wiem czy podsluchiwala co moj mezulek mowil (wiecie jakies nasluchy, podsluchy czy kij wie co :D ).

A znalazlas jakies informacje na temat ulewania powiazanego ze zmiana pogody? Bo wiesz, u nas to czesto sie zmienia a wieje praktycznie non stop. Dzis i wczoraj troszke wiecej ulewania ale tez nie ma tragedii. Najgorzej jak ja w fotelik wkladamy, prawie za kazdym razem jej sie ulewa.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Madika
olka135
Lilijka moje rozstepy może nie są jeszcze wyjściowe ale są mniejsze :)

Mam trochę do nadrobienia bo ostatnio żyłam egzaminem na prawo jazdy który ZDALAM ;)))) :D

Olka GRATULACJE!!!!:D Jestes wielka i dzielna!!! Nie dosc ze masz 19 lat i urodzilas dziecko. To zdalas mature (ktorej nie chcialas zdawac :D) i jeszcze prawojazdy :D

BRAWO TY!!!:D

Trafne podsumowanie:-) przylaczam sie

Hehehehehee
Slodkie Strunka :D
O jauguarze tez slyszalam :D

No Kalae wkurza mnie duzo rzczy..P.gadam..Pawel mi to tlumaczy,wtedy wiem,ze cos jakis tekst wynikl z tego,ze ona nie pamieta co bylo 30 lat temu,albo nie wie..albo sie wstydzi..albo po prostu taka jest,ze najpierw cos chlapnie a nie pomysli...ze tak powiem,czekam az bedzie sie opiekowala małym. ..mysle ,ze wted beda jakies niesnaski..

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

misiakowata30
Hehehehehee
Slodkie Strunka :D
O jauguarze tez slyszalam :D

No Kalae wkurza mnie duzo rzczy..P.gadam..Pawel mi to tlumaczy,wtedy wiem,ze cos jakis tekst wynikl z tego,ze ona nie pamieta co bylo 30 lat temu,albo nie wie..albo sie wstydzi..albo po prostu taka jest,ze najpierw cos chlapnie a nie pomysli...ze tak powiem,czekam az bedzie sie opiekowala małym. ..mysle ,ze wted beda jakies niesnaski..

no to by mnie też wkurzało jakby mi ciągle tłumaczył, że jego mama powiedziała coś bo nie pamięta jak było.

to tak jak w królu lwie, simba powiedział cos nali i tej się zrobiło przykro, a on tego nie rozumiał, bo ją przeprosił, na co ptak zazu strzelił go w łeb kijem, co go zabolało, oczywiście go przeprosił, na co simba powiedział że go boli dalej. I to był morał, bo trzeba myśleć co się robi/mówi a przeprosiny nie sprawią, że przestanie boleć.

Ann1ee
Ciaza316
~misiakowata
Ciaza316
Madika, ma faldki, ciezko to umyc i wysuszyc, szczegolnie ze krzyk przy tym jest. Nie jest czyszczenie tego przyjemne, to napewno. Nie wiem czy to wysuszac, czy nawilzac. Sama sie gubie. Na temat srebra nic nie wiem
U nas ulewanie jest minimalne teraz. Naprawde nie jest zle. Ale slini sie okropnie i wszystko mokre.
Madika a wiesz dlaczego Hania tak ulewa? Bo ja nie wiem czemu to sie tak poprawilo nagle.
Ale sie dzis nasluchalam komplementow dla Malej:-) nawet u mechanika chlopaki sie zachwycali ze taka slodka smieszka:-) w sklepach tez nie przejde przez kasy spokojnie:-) milo tak

na pewno ślicznotka z Mayi..szkoda,że nie podzielisz sie fotka na naszej grupie..nawet kalae sie podzieliła :D

Mi to tez mówią ludzie jaki Mati grzeczny,jak się usmiecha,jaki przystojny i ,że koluć albo klusek..dzis usłyszałam,że on klusek i ja kluska ..baaaardzo smieszne :D

Kalae?? No nie wierze;-)
A Mati widac ciagle usmiechniety. Slodziaczek:-)

Dziewczyny zauwazylyscie jakas zmiane zachowania po szczepieniach? Bo moja miala w srode. Wieczorem przez 45 min plakala, nie moglam jej uspokoic. Potem kilka razy widzielismy ze lekko sie trzasla czasami, czytalam ze niektore dzieci tak maja... a od czwartkowej nocy ma problemy z zasnieciem i budzi sie czesto w nocy i bez smoka nie zasnie a i ze smokiem sie wierci... mam nadzieje ze to minie bo biedna sie wymeczy. Nie cierpie tych szczepionek, tak sie zawsze boje, no ale co? Nie szczepic znowu? Tak zle i tak niedobrze. Aha! Na dodatek mam jakies surki poranione znowu, Mala chyba jakos inaczej je czy co!

Ciąża a jesteś pewna, ze po szczepieniach? Mya jest 3 dni starsza od Dawidka, może Was też dopadł ten podstępny skok? I taka zbieżność? Ale jak masz jakieś wątpliwości to ja bym przesunela szczepienia, my mieliśmy mieć w czw 2 dawkę pneumokokow ale w tej sytuacji przesune, mam nadzieję że Mlody nie zlapievtego swinstwa ode mnie :(

Moze byc skok ale tez szczepienie. Miala 3 na raz. Meningokoki podobna daja w kosc. Teraz nastepne szczepienie na pierwsze urodziny...
Ile u Was skok trwal? Bo sie juz skonczyl prawda?

misiakowata30
Pamiętacie jak pisałam Wam o tym dziecku z góry co ciagle płacze??
Ta rodzina sie wyprowadziła i zamiast nich są dwa chłopy..
jeny wczoraj po 22 walenie do drzwi tam było,impreza...a teraz jest 9ta i juz gra tam muzyka..
Impreza skończyła się ok 7 i na klatce namalowany został wielki "ku*as" z napisem "cwel"..
Mówiłam do P.,że chyba tamci wyjechali ,bo nie słysze tego dzieciatka...ech...mam nadzieję,że Ci się ogarną,bo już skarga poszła do spółdzielni
Jeju nie widziałam ich,ale jak to te dwie czerwone mordki co mnie jak mięso ogladali idac to ja dziękuje,wysiadam :/

Dzwon następnym razem na policje. Beda musieli sie uciszyc.

~kalae
Czytałam o tym wkładaniu wacika pod paznokieć, nie wiem czy dam radę, może spróbuje, a jak często to się wymienia?

Lilijka - teściowa Mediki musi raz w tygodniu bo straci status babci.

Madika czemu ty nie podłapałaś tego pomysłu ze zdjęciem, powiedz że to bardzo dobry pomysł, choć mogą też nagrać film i w takim razie myślisz że raz w miesiącu wystarczy się widzieć :). A co do pytań o mamę powiedz, że ona się nie wtrąca i pomaga tylko jak ty chcesz. :D

ciąża - daj jej pedicetamol, lub co wy tam macie w UK z paracetamolem dla niemowląt. Pedicetamol jest fajny bo ma miarkę i dajesz ilość odpowiednią do tygodni. Ale jej mogą wychodzić zęby i też może mieć temp.

Dawalam po szczepieniu paracetamol. Jakos teraz ja tak skacze temp i nie osiaga 38 to nie daje... moze zle. Nie wiem. Sama nie lubie nic brac i tak jakos u Mya tez unikam

Nadrobilam uff :)
Dzięki Marcoweczki :*:)
Madika bardzo miłe to co napisałas, dziękuje :))))
Strunka hahaha! Niezłe :D
Lilijka usmialam się! Mój Michał chce BMW lub Mercedesa albo Audi, ale zapytam go o Jaguara :D

My jutro wracamy już do Krakowa :))))

Lilijka współczuje tego wstawania...
Kalae wiesz że to samo myślałam o teściowej Misi :) też by mnie to denerwowało (misia z całym szacunkiem!!) ja po prostu to mało cierpliwa jestem :)

Kurna moja Majka jest nie do zniesienia! Na rękach, płacz jest niesamowity, nie polezy sama kręgosłup już mnie boli jak cholera, nie wiem czy to skok (nie chce mi się już liczyć Mai tygodni,) czy to zęby, z tego jej jednego wpłynęła ropa i nic nie ma.....:/ myślałam że wyjde z siebie i stanę obok!
Chyba mam dosyć jak jestem z nią samą dwa tygodnie, na szczęście jutro Michał już wieczorami ja wezmę w obroty to odpocznę uh :)

A w przyszłym tygodniu kupujemy jakiś samochód!!! Ależ jestem szczęśliwa :D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Muszę się Wam pożalić...ten weekend kuchennie klapa:(najpierw M. chciał na obiad grochówkę -zrobiłam,w smaku nieźle ale coś w niej mi nie pasowało i dopiero jak lałam na talerze to patrzę że nie dałam ziemniaków. M.zjadł,nie marudził bo wie że marudzenie odbiera mi zapał kuchenny;)ale stwierdziłam że zrobię ciasto-maślane z letnimi owocami. Kupiłam jagody,porzeczki,maliny,wiśnie,w piekarniku pięknie wyrosło,zostawiłam tam do ostygnięcia,zaglądam po jakimś czasie a ciasto płaskie jak deska i meeega zakalec...taki to chyba mi jeszcze nigdy nie wyszedł...no i ostatnia kuchenna przygoda-pozazdrościłam Wam(szczególnie Gosi:)tych domowych przetworów i postanowiłam włożyć jagody-zimą do naleśników z serkiem-mmmniam:)zagotowałam słoiki ale dwa nie złapały. Nie chciało mi się leźć do piwnicy (piwnice w bloku z wielkiej płyty...brrrr)a byłam akurat w pepco to sobie dwa kupiłam. Przełożyłam do nowych słoików,zagotowałam potem takie gorące odwracam i jeden puścił tak delikatnie a drugi normalnie buchnął zakrętką...całe szczęście że bardziej w drugą stronę i zdążyłam odskoczyć więc mnie tylko trochę ochlapało i nie poparzyło ale kuchnia...no cóż...okno,szafki i sprzęty jakoś doszorowałam ale ściana...co zrobić ze ścianą w jagodowy rzucik????